کارشناس نجوم با اشاره به جدی گرفتن نکاتی در خصوص بارش شهابی برساوشی امشب توضیحاتی ارئه داد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛علی آزادگان کارشناس نجوم در خصوص معروف ترین بارش شهابی تحت عنوان بارش شهابی «برساوشی» که هر ساله مردادماه به اوج می رسدگفت: از امشب این بارش شهابی به اوج می رسد که می توان آن را با چشم غیر مسلح رصد و مشاهده کرد.

امکان رویت ۴ سیاره در یک شب!/بارش شهابی امشب را از دست ندهید

وی افزود: کانون بارش شهابی نقطه ای از آسمان شب است که به نظر می رسد شهاب ها همه از آن نقطه سرچشمه می گیرند و در آسمان پخش می شوند؛ این بارش شهابی همانند رانندگی در شبی برفی است که به نظر می رسد همه دانه های برف از نقطه ای در انتهای جاده سرچشمه می گیرند و به سوی شیشه خودرو پرتاب می شوند.

آزادگان با بیان اینکه کانون بارش برساوشی هم در صورت فلکی برساوش قرار دارد و اگر انتهای شهاب ها را امتداد دهیم به نظر می رسد که از این صورت فلکی سرچشمه گرفته اند، گفت: بارش برساوشی ناشی از ذرات به جای مانده از دنباله دار «سویفت-تاتل» است و از ۲۶ تیر تا ۲ شهریور می توان شهاب های آن را در آسمان رصد کرد.

وی تاکید داشت: در ۲۰ مرداد زمین به متراکم ترین بخش از ذرات به جای مانده از این دنباله دار می رسد به همین دلیل می توان اوج بارش را در این تاریخ به وضوح مشاهده کرد؛ در واقع از امشب تا ۲۲ مردادماه بهترین زمان برای رصد این بارش شهابی است.

این کارشناس نجوم با تاکید بر اینکه از امشب ۶۰ تا ۷۰ شهاب در ساعت را می توان به وضوح دید، عنوان کرد: رویت این بارش شهابی بهتر از هر سال دیگر خواهد بود زیرا ماه نو می شود و نور ماه مزاحم رصد بارش برساوشی نخواهد بود.

به گفته وی، بنابراین امشب و فردا شب بهترین زمان رصد برای بارش برساوشی است.

وی با اشاره به ۱۰ نکته مهم برای رصد بهتر و راحت تر بارش شهابی اظهار داشت: دور شدن از آلودگی های نوری یکی از مهم ترین نکات در رصد بارشهای شهابی است؛ البته برخی از شهابهای خیلی درخشان که به آنها آذرگوی گفته می شود هم با وجود آلودگی های نوری قابل رویت خواهند بود.

امکان رویت ۴ سیاره دیگر در یک شب!/بارش شهابی امشب را از دست ندهید

این کارشناس نجوم ادامه داد: در واقع جایی را که برای رصد انتخاب می شود باید عاری از هر نور مستقیم مصنوعی مانند تیر برق، پرژکتور یا چراغ خانه همسایه باشد. برخورد این نور مستقیم به چشم باعث می شود چشم به تاریکی حساس نشود و آنطور که باید شهابها رویت نشوند.

آزادگان با بیان اینکه از نیمه های شب تا بامداد تعداد شهاب ها بیشتر می شوند، افزود: پس از نیمه شب تعداد شهاب ها بیشتر می شود. البته هم اکنون بارش شهابی در اوج است ولی به هنگام نیمه شب بیشتر رصد می شود. پس در برنامه ریزی خود به ساعات پس از نیمه شب تا سحر توجه بیشتری داشته باشید ولی ساعات قبل از نیمه شب را هم فراموش نکنید.

وی با بیان اینکه برای رصد بارش شهابی باید محیط مناسبی فراهم شود، گفت: شهابهای بارش برساوشی، رنگ، سرعت و طولهای متفاوتی دارند؛ اگر دم شهاب ها را امتداد دهیم و به صورت فلکی برساوش برسیم، این شهاب متعلق به بارش برساوشی است، در غیر اینصورت شهابی متفرقه یا متعلق به بارشی دیگر را رصد کرده اید.

وی با بیان اینکه همزمان با بارش شهابی برساوشی می توان سیارات دیگر در آسمان را رصد کرد، بیان داشت: سیاره های زهره و مشتری از آغاز شب در افق غربی حاضرند، زهره حدود ساعت ۱۰.۵ شب و مشتری حدود نیمه شب غروب می کنند که بعد از غروب دیگر قابل رصد نخواهند بود.

امکان رویت ۴ سیاره دیگر در یک شب!/بارش شهابی امشب را از دست ندهید

کارشناس نجوم افزود: همچنین نیمه های شب سیاره های زحل و مریخ در وسط آسمان قرار می گیرند که مریخ بسیار پرنور و درخشان است. زحل ساعت ۳ بامداد و مریخ ساعت ۵ بامداد غروب می کنند.

وی خاطر نشان کرد: در تمام پهنه ایران می توان بارش شهابی را دید و فرقی نمی کند در کدام شهر یا روستا قرار دارید.

منبع:مهر

انتهای پیام/

هرآنچه باید درباره بارش شهابی امشب بدانید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.