به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ۲۰۰ سال گذشته طول عمر بشر بسیار کوتاه به طور میانگین ۳۷ سال بود. به مرور زمان در کشورهای پیشرفته با تقویت و بهبود سبک زندگی طول عمر بشر به ۷۹ سال رسید. امروزه تخمین زده شده است که تقریبا نیم میلیون جمعیت دنیا ۱۰۰ ساله و یا بیشتر هستند. در ادامه روش هایی آمده است که تاثیر زیادی در طولانی کردن عمر دارند.
فلفل قرمز تند
بین برنامه غذایی و طول عمر ارتباط مستقیم هست اما متاسفانه بسیاری از غذاهای سالم چندان خوشمزه و دوست داشتنی نیستند. اما در میان آن ها استثنا هم وجود دارد مثل فلفل قرمز تند. شاید خیلی ها به فلفل علاقه نداشته باشند اما خیلی ها هم هستند که دوست دارند غذاهای تند و فلفلی درست کنند. تحقیقات نشان داده است کسانی که ۶ الی ۷ بار در هفته فلفل می خورند ۱۴ درصد خطر مرگشان کاهش پیدا می کند. فلفل قرمز به دلیل دارا بودن ماده ای به نام کاپسایسین یکی از ابرغذاها شناخته شده است که هر چه تندتر باشد مقدار کاپسایسین آن بیشتر است.
بیشتر بخوانید: ۲ رفتاری که سبب طول عمر انسان میشود
روزه
خوردن غذاهای سالم در طول عمر انسان تاثیر زیادی دارد اما تاثیر غذا نخوردن بیشتر است. روزه داری متناوب سرعت فرایند پیری را کاهش می دهد. وقتی بدن غذا کم می آورد وارد حالت بقاء می شود. کبد، کلیه و سیستم ایمنی بدن درست زمانی که اولویت فوری بدن نیستند منقبض می شود. زمانی که روزه به اتمام می رسد بدن اصلاحاتش را شروع می کند. سلول های جدید را جایگزین سلول های کهنه و قدیمی می کند. در آزمایشاتی که روی موش ها انجام شد به این نتیجه رسیدند که روزه داری همراه با شیمی درمانی سلول های سرطانی را در موش ها از بین می برد.
خواب کافی
به طور میانگین انسان ها یک سوم عمرشان را به خواب می گذرانند و همه ما می دانیم که خواب برای سلامت ذهنی و جسمی لازم است. مقدار خواب کافی برای هر شخص ۷ ساعت است البته به جز کودکان و کهنسالان. فواید خواب برای سلامت انسان از رژیم و ورزش بیشتر است. میزان مرگ و میر در افرادی که خواب ۶ ساعت یا کمتر دارند ۱۲ درصد بیشتر از دیگران است. نکته جالب اینجاست که خطر مرگ برای کسانی که ۹ ساعت و یا بیشتر می خوابند ۳۰ درصد بیشتر از دیگران است.
نخ دندان و مسواک
توصیه دندانپزشکان این است که دو بار در روز به مدت دو دقیقه دندان ها را مسواک کنیم. کسانی که به سلامت دهان اهمیت می دهند نه تنها کمتر به بیماری های لثه و دندان مبتلا می شوند بلکه احتمال ابتلا به بیماری هایی چون دیابت، زوال عقل، بیماری های ریوی و قلبی در آن ها کمتر است. زمانی که پلاک ها روی دندان شکل می گیرند زمینه مناسبی برای رشد میلیون ها باکتری می شوند. اگر باکتری ها مسیر خود را در جریان خون پیدا کنند سلامت کلی بدن را تحت تاثیر قرار می دهند.
یادگیری زبان دوم
مغز انسان پیچیده ترین عضو بدن است. نقطه اوج بهره وری و کارایی مغز در ۲۲ سالگی است و به مرور کاهش پیدا می کند. مغز انسان به مرور زمان با بالا رفتن سن به صورت فیزیکی نیز کوچک تر می شود. خوشبختانه روش هایی برای به تاخیر انداختن این روند وجود دارد و یادگیری زبان دوم یکی از این روش های موثر است. تحقیقات نشان داده است کسانی که به دو زبان صحبت می کنند کمتر از کسانی که به یک زبان صحبت می کنند دچار آلزایمر و زوال عقل می شوند. تاثیر سلامتی زبان دوم برای کسانی که از دوران کودکی به یادگیری چند زبان پرداخته اند بیشتر است.
زندگی اجتماعی خوب
همانطور که فلاسفه می گویند انسان حیوان اجتماعی است و کسانی که دائما با دوستان و خویشاوندان در ارتباط هستند نسبت به کسانی که تنها هستند زندگی بهتری در دوران پیری خواهند داشت. روابط اجتماعی برای سلامت ذهن بسیار مهم است. تنهایی و انزوا نیز برای سلامت انسان بسیار مضر است. از فواید سلامتی زندگی اجتماعی می توان به کاهش فشار خون و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.
منبع: زندگی آنلاین
انتهای پیام/