مهمترین اخبار و رویدادهای حوزه ادبیات از دوازدهم تا نوزدهم مرداد را با یک کلیک مشاهده کنید.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حوزه ادبیات در هفته گذشته شاهد رویدادهایی بود که در ادامه به آن می پردازیم.

سروش صحت دبیر هنری جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون شد


سروش صحت طی حکمی به عنوان دبیر هنری بیست و یکمین «جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی» کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منصوب شد.

محمدرضا زمردیان رئیس بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون در این حکم به سوابق، تجربیات و توانایی‌های صحت اشاره کرده و نوشته است: قصه‌گویی به عنوای یک رسم کهن، راهی برای ارتباط مناسب میان اعصار و نسل‌ها و انتقال سینه به سینه فرهنگ، رسوم، آداب، درس‌ها و عبرت‌هاست؛ راهی برای سهیم کردن دیگران در شیرینی‌ها، موفقیت‌ها و دست‌آوردهای زندگی.

در ادامه این حکم آمده است: بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با موضوع «قصه زندگی من» به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود. انتظار می‌رود با یاری جستن از خداوند متعال و بهره‌گیری از اندوخته‌های علمی و تجربی، ضمن همکاری مؤثر با شورای سیاست‌گذاری در تحقق اهداف این جشنواره، اهتمام ویژه داشته باشید.

محمدرضا بایرامی دبیر یازدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد شد

محمدرضا بایرامی که در سال 95 با کتاب «لم یزرع» برنده جایزه جلال شده بود، از سوی دکتر سیدعباس صالحی به عنوان دبیر علمی یازدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد انتخاب شد.

بر پایه این گزارش، به زودی اعضای هیات علمی یازدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد که از سوی معاونت امور فرهنگی پیشنهاد می‌شوند، تعیین شده و حکم انتصاب خود را از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت خواهند کرد.

ثبت سفارش کاغذ سرعت گرفت

سیدعباس صالحی وزیر ارشاد، در تازه‌ترین توئیت خود درباره وضعیت کاغذ، خبرهای خوشی در این رابطه اعلام کرد و نوشت: ثبت سفارش کاغذ ⁩با حمایت بانک مرکزی سرعت یافت.

همچنین به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان حمایت از مصرف کنندگان جدیت مضاعف را در شناسایی محتکران در پیش گرفته و قوه‌قضاییه هم برخورد قاطع با آنان را متعهد شده است.

«پنجه بر پیشانی»؛ آخرین شعر غلامرضا شکوهی رونمایی شد

علیرضا قزوه مدیر دفتر آفرینش های ادبی حوزه هنری در مراسم بزرگداشت غلامرضا شکوهی که عصر امروز در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد، اظهار داشت:نام شکوهی، نام بزرگی در شعر خراسان است کسی که در انجمن فرخ در کنار نام های بزرگی چون قهرمان و صاحبکار نام بزرگی داشت و شعرش شعر شکوهمندی بود.

وی با بیان اینکه او تنها شاعر نبود بلکه یک ادیب به تمام معنا و آداب دانی شهره بود، گفت:ما شاید آداب دان های خوبی هستیم اما گاهی اوقات نمی توانیم برنامه های خوبی را اجرا کنیم شاید آن برنامه ریزی که در سیستم برخی کشورهای خاص برگزار می‌شود در ایران برگزار نشود.

مدیر دفتر آفرینش های ادبی حوزه هنری بیان کرد:بعد از چهل سال که از انقلاب گذشته است و به باور خیلی ها به سبک ادبی نزدیک شدیم باید برنامه ای داشته باشیم. برخی معتقدند در همان ده سال اول انقلاب اسلامی به سبک نزدیک شدیم اما الان دوره ای است که سبک های ادبی ایجاد شده و ادبیات تغییر ماهوی نسبت به قبل دارد،

وی با بیان اینکه اگر در دوره جدید هیچ چیزی در شعر نداشته باشیم، شعر آيينی داریم،گفت: گل سرسبد آنچه ادبیات را شکل می‌دهد ادبیات مقاومت ماست که در هیچ دوره ای نداشتیم.

نویسنده «مارکوپولو» درگذشت

«وینچنزو لابِلا» نویسنده و تهیه‌کننده سریال برنده جایزه «اِمی» در ۹۳ سالگی در لس‌آنجلس درگذشت.

لابلا متولد شهر واتیکان بود جاییکه پدرش متصدی تالارهای مقدس بود. او دوران کودکی خود را با دسترسی به کتابخانه عظیم واتیکان گذراند و به روزنامه‌نگار، تاریخدان و استاد اسناد و مستندات بدل شد.

در سال ۱۹۶۱ دینو دی لورنتیس تهیه‌کننده از او درخواست کرد تا به عنوان مشاور در تولید فیلم «باراباس» حضور یابد که این فیلم کلید پروژه‌هایی بزرگ برای او شد.

فرانکو زِفیرِلّی در سال ۱۹۷۷ مینی سریال «عیسای ناصری» را با بازی «رابرت پاول»، «لارنس اولیویه»، «آن بانکرافت» و «کریستوفر پلامر» ساخت و نامزد بهترین سریال جایزه «امی» شد که لابلا نویسندگی آن را برعهده گرفت.

لابلا تهیه‌کنندگی فیلم «موسی قانونگذار» را انجام داد که «برت لنکستر» نقش اصلی آن را ایفا کرد. این سریال همچنین بصورت یک فیلم بلند تدوین و در سینماها اکران شد که با اقبال و موفقیت بسیار همراه بود.

شاگرد شهریار درگذشت

اصغر فردی ادیب و پژوهشگر اهل تبریز و از شاگردان مرحوم شهریار که سهم عمده‌ای در برگزاری سالانه کنگره شعر شهریار داشت، در سن ۵۵ سالگی درگذشت.

فردی در سال‌های گذشته بیشترین تلاش خود را در راستای معرفی و تصحیح و تالیف آثاری درباره استاد شهریار گذاشته بود که مهمترین آن‌ها به تصحیح و انتشار «دیوان صافی تبریزی»، «شهریار و انقلاب»، «تبریزیات»، «شورش ما» است.

انتهای پیام/

 

 

 

برچسب ها: ادبیات ، بازار نشر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار