به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ وقتی بعد از معاینات پزشکی متوجه میشویم بیماری جدی داریم اغلب خیلی زود خود را مجبور میکنیم سبک زندگی خود را تغییر دهیم و زندگی سالمتری داشته باشیم. اما حقیقت آن است که بدن ما قبل از آنکه بیماری به مرحلهی جدی برسد نشانههای هشدار دهنده اش را در مورد به خطر افتادن سلامتی ما بروز میدهد. با این حال، بدن ما حرف هایش را نجوا کنان میزند و اگر با دقت به نجواهایش گوش ندهید، خیلی زودی حرف هایش را با فریاد خواهد زد.
در ادامه به نشانههای خاموشی میپردازیم که ثابت میکند آنچنان که باید از خودتان مراقبت نمیکنید.
۱- ذهن مه آلود
شاید تجربهی آن را داشته اید که با وجود خواب کافی و مناسب شبانه، با احساس گیجی از خواب بیدار میشوید و وقتی از خانه بیرون میروید یکی از وسایل تان را جا میگذارید. فراموشکاری تان را به حساب بالا رفتن سن نگذارید. این حالت که اصطلاحا به آن ذهن مه آلود گفته میشود میتواند نشان دهندهی مشکل جدی تری مثل عدم تعادل هورمونی باشد که منجر به مشکلات شناختی میشود. به ویژه در زنان، خطاهای ذهنی ممکن است از علائم اختلالات تیروئیدی باشد. در اینصورت یک آزمایش جامع خون دهید تا تمامی هورمونها و نشانگرهای زیستی شما بررسی شود. علاوه بر این، یک آزمایش کامل تیروئید هم میتواند با بررسی هورمونها و آنتی بادی تیروئید علت ریشهای مه آلود بودن ذهن تان را شناسایی کند.
به علاوه، تعداد باکتریهای روده هم در مردان و هم در زنان میتواند باعث پراکندگی افکار شود. این میکروبیومها با بهبود رژیم غذایی میتوانند موجب شفافیت ذهنی و تمرکز شوند. با مصرف هر چه بیشتر غذاهای پروبیوتیک به تعادل میکروبیومهای رودههای خود کمک کنید.
۲- میل جنسی کم
مشغلههای مختلف زندگی متأهلی ممکن است در برخی زوجها با گذشت زمان باعث کاهش میل جنسی شود. بالا و پایین شدن میل جنسی امری طبیعی است، اما اگر هرگز چنین تمایلی ندارید، احتمالا هورمونهای شما دچار اختلال هستند. در اینصورت به پزشک مراجعه کنید تا با تجویز آزمایش، هورمونهای شما مثل تستوسترون، استرادیزول، استیرول، پروژسترون و ... مورد بررسی قرار گیرد. عدم تعادل هورمونی میتواند منجر به مشکلات جدیای مثل احساس خستگی، افسردگی، افزایش وزن و حتی مشکلات قلبی شود.
۳- اضطراب شدید
اضطراب مداوم به سلامتی ما صدمه میزند. وقتی سطح کورتیزول یا همان هورمون استرس نامتعادل باشد یا ناگهان بالا برود، این مسأله میتواند موجب بدخلقی، اضطراب، افسردگی یا تضعیف عملکرد شناختی شود. تمامی این موارد منجر به کم شدن میل جنسی و خود باوری در فرد میشود. همچنین بالا بودن سطح کورتیزول میتواند موجب افزایش چربی و التهاب بدن شود، مسألهای که منجر به کم شدن اعتماد به نفس، ناامیدی، کم شدن انرژی و تضعیف سلامت عمومی شود. بهبود رژیم غذایی یکی از قدمهایی است که میتوانید برای کنترل سطح هورمون کورتیزول در بدن خود بردارید.
۴- خواب آلودگی مداوم
علاوه بر رژیم غذایی سالم و ورزش، خواب مناسب شبانه هم از اجزای کلیدی سلامتی شما است؛ بنابراین اگر همیشه احساس خواب آلودگی میکنید یا هرگز یک خواب مناسب شبانه ندارید، به پزشک مراجعه کنید. ممکن است دچار وقفهی تنفسی در خواب باشید که بر اثر آن مجرای تنفسی مسدود شده و چرخهی خواب مختل میشود. این مسأله میتواند ناشی از فشار خون بالا، اضافه وزن یا بیماری قلبی باشد. علاوه بر این، خواب برای ساعت زیستی بدن ضروری است. با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش میتوانید به علت اختلالات خواب خود پی ببرید.
۵- انقباض ناگهانی عضلات پا
از آنجایی که این روزها دیگر اغلب ما بیشتر اوقات روز را در حالت نشسته سپری میکنیم، انقباض ناگهانی یا گرفتگی عضلات پا مسألهی عجیبی نیست. با این حال، گرفتگیهای متعدد عضلات میتواند نشان دهندهی کم بودن منیزیم بدن باشد. این مسأله با گذشت زمان میتواند مشکلات جدیای برای سلامتی شما به وجود آورد. پایین بودن منیزیم خطر بروز آریتمی قلبی (غیر طبیعی بودن ضربان قلب) را در پی دارد که میتواند موجب ایست قلبی یا مرگ ناگهانی شود؛ بنابراین مواد غذایی حاوی منیزیم مثل بادام، دانهی کدو حلوایی و موز را در رژیم غذایی خود بگنجانید. اگر نیاز به میزان بیشتری از این ماده داشته باشید، پزشک برای شما مکمل دارویی تجویز خواهد کرد.
۶- سوزن سوزن شدن دست و پا
اگر دستها و پاهایتان مداوم سوزن سوزن میشود، ممکن است کمبود ویتامین B۱۲ داشته باشید. اگر این کمبود رفع نشود، منجر به کم خونی و در موارد شدید آن، باعث بیماریهای عصبی خواهد شد. برای آنکه این ویتامین را به میزان کافی دریافت کنید، تخم مرغ و لبنیات مصرف کنید. افراد گیاهخوار هم میتوانند از طریق مکملهای دارویی این ویتامین را دریافت کنند.
۷- خشکی شدید پوست
اگر بخشهایی از پوست تان به شدت خشک، خارش دار و پوسته پوسته شده است، این مسأله میتواند نشان دهندهی آن باشد که رژیم غذایی شما چربی کمی دارد و دچار کمبود اسیدهای چرب هستید. علاوه بر استفادهی روزانه از کرم مرطوب کنندهی مناسب نوع پوست تان، با مصرف زیتون، گردو و دیگر مواد غذایی، چربیهای مفید را هم به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
۸- جوش
اگرچه ژنتیک و اختلالات هورمونی عمده دلایل بروز جوش هستند، اما دلایل متعدد دیگری هم برای این مسأله وجود دارد. یکی از این دلایل اضطراب است. مصرف بیش از اندازهی مواد قندی و مواد غذایی نشاسته دار، دیگر عوامل بروز جوش هستند که منجر به بالا رفتن قند خون و التهاب بدن میشوند.
۹- احساس خستگی همیشگی در بعد از ظهرها
اگر همیشه بعد از ظهرها احساس خستگی میکنید، احتمالا غذایی که برای ناهار میخورید مناسب نیست و باعث میشود تا بسیار قبلتر از زمان شام، انرژی خود را از دست بدهید. با مصرف غذاهای کربوهیدرات دار مثل پیتزا، ساندویچ یا دیگر غذاهای نانی، قند خون دچار افزایشی ناگهانی میشود، اما بعد از چند ساعت کاهش پیدا میکند. افت قند خون یا اصطلاحا هیپوگلیسیمی، باعث خواب آلودگی و احساس خستگی میشود؛ بنابراین کمبود انرژی خود را با مررف مواد قندی یا کافئین دار رفع نکنید و در عوض، در زمان ناهار غذاهایی بخورید که حاوی پروتئین، چربی و سبزیجات فیب دار باشند تا تعادل قند خون حفظ شود.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/