افزایش غلظت آب دریاچه ارومیه و کاهش میزان آن سبب شده آرتمیا به عنوان تنها موجود زنده دریاچه ارومیه نابود شود، مرگ این موجود زنگ خطر بزرگی است که از سوی دریاچه به صدا درآمده است.

تنها موجود زنده دریاچه ارومیه چگونه نابود شد؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوانآرتمیا، یکی از گونه‌های شناخته‌ شده جهان و شاخص‌ترین موجود زنده دریاچه ارومیه به شمار می‌رود این‌ گونه در دریاچه ارومیه با عنوان آرتمیا اورمیانا شناخته‌ شده است.

پرورش آرتمیا در کشورهایی نظیر آمریکا درآمد بسیار بالایی را برای مردمان این کشور به وجود آورده است، پرورش این‌ گونه در آذربایجان غربی که دریاچه ارومیه محل اصلی زندگی این‌گونه بوده می‌توانست تحولی عظیم در صنعت آبزی‌پروری کشور ایجاد کند و در جهت ایجاد اشتغال و درآمدزایی مؤثر باشد.

اما دریاچه ارومیه در پی خشک‌سالی که در پیش‌گرفته باوجود همه وعده‌ها، تلاش‌ها و برنامه‌ها نه تنها خود به‌سوی مرگی پیش می‌رود، بلکه با خود تمام آنچه هست را نیز می‌برد و آرتمیا این موجود کوچک و سرشار از خاصیت که در نوع خود گنجی است در خاموشی دریاچه ارومیه مهمان مرگی خاموش شده است.

این شورزار تصمیم دارد هر سال و هر روز برای خود قربانی بگیرد، روزی پرندگان را فراری داد، امروز آرتمیا را به کام مرگ فرستاد و شاید فردا قربانی‌اش مردمان ساکن این منطقه باشد.

کم آبی و شوری دریاچه ارومیه عامل مرگ آرتیمیاها است

رئیس پژوهشکده آرتمیا و جانوران آبزی دریاچه ارومیه ، در تشریح آخرین وضعیت آرتیمیای دریاچه ارومیه اظهار داشت: کم آبی و شوری دریاچه ارومیه سبب شده در این فصل هیچ آرتیمیای زنده‌ای در دریاچه ارومیه دیده نشود.

ناصر آق تصریح کرد: زمانی که از رودخانه‌ها به سمت جنوب دریاچه آب وارد می‌شود، این موضوع سبب کاهش شوری آب دریاچه شده و آرتیمیاها از تخم خارج می‌شوند، اما بعد از قطع ورود آب به دریاچه ارومیه، مجدد شوری دریاچه افزایش‌ یافته و شوری آب سبب مرگ آرتیمیاها می‌شود.


بیشتر بخوانید:احداث ایستگاه های کمی سازی گرد و خاک و نمک در اطراف دریاچه ارومیه


رئیس پژوهشکده آرتمیا و جانوران آبزی دریاچه ارومیه بابیان اینکه وجود آرتیمیا در دریاچه ارومیه فصلی شده اظهار داشت: آرتیمیا همواره در دریاچه ارومیه وجود دارد و شاید تا 100 سال نیز حیات این موجودات ادامه داشته باشد، اما در شرایط کنونی تنها درماه، اردیبهشت و خرداد شرایط زندگی برای ارتیمیا فراهم است.

آق افزود: هر زمان شرایط اکوسیستم دریاچه ارومیه فراهم شود حداقل در جنوب دریاچه احیای آرتیمیا میسر است.

سرخی دریاچه ارومیه زنگ خطر نابودی آرتیمیا

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی نیز در مورد وضعیت آرتمیا اظهار داشت: تغییر رنگ دریاچه ارومیه نشان‌دهنده غلظت بالای نمک بوده و این امر، زنگ خطری برای آرتمیاست. این موجود زنده برای بقا در این شرایط به‌طرف ورودی رودخانه‌ها رفته و تنها در صورتی به دریاچه بازخواهد گشت که شرایط آب دریاچه نیز به حالت عادی بازگردد.

سرخوش افزود: بر اساس نمونه‌برداری صورت گرفته میزان غلظت نمک در ایستگاه زنبیل و آق گنبد به 300 گرم در هر لیتر رسیده است.

دریاچه ارومیه آرتمیای زنده ندارد

رئیس مرکز تحقیقات و مطالعات آرتمیای کشور نیز با اشاره به اینکه ماهانه دو نوبت از آب دریاچه نمونه‌برداری می‌شود گفت: در نمونه‌برداری نیمه دو تیرماه از دو ایستگاه آق گنبد و زنبیل شوری آب دریاچه ارومیه بیش از 330 گرم در هر لیتر است و در حالت اشباع قرار دارد که به دلیل این وضعیت تعداد آرتمیای زنده و بالغ در هر لیتر از آب دریاچه صفر است.

علی نکوئی‌فر در مورد تعداد سیست‌های موجود در دو ایستگاه آق گنبد و زنبیل نیز اظهار کرد: تعداد سیست‌های ایستگاه زنبیل در نیمه دو تیرماه 0.65 عدد در لیتر و در ایستگاه آق گنبد 0.1 عدد در لیتر است که نسبت به نمونه‌های خرداد این دو ایستگاه کاهش چشم‌گیری داشته است.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

چگونه زندگی تنها موجود زنده دریاچه ارومیه به نابودی کشیده شد!

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.