به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، «شفافیت» و «اتاق شیشه ای» دو مورد از شعارهای رایجی است که شورای پنجم آن را سر لوحه ادبیات مدیریت شهری خود قرار داده است، تا شهروندان تهرانی زندگی شهری را با لذتی فزاینده تجربه کنند.
شورای پنجم با تکیه بر اینکه شفافیت باعث رانت زدایی و فسادستیزی می شود، همواره بر طبل عمل به این شعائر کوبیده تا خود را متفاوت از دوره های قبلی نشان دهد.
با گذشت یکسال از عمر فعالیت شورای پنجم تا به حال فرصتی پیش نیامده بود تا این شورا بتواند خود را ثابت کند که چه مقدار در شفاف سازی پیشقدم است و همچنان می تواند شعار شورای شیشه ای را سر دهد. اما حالا مدیریت شهری تهران که برآمده از همین شورا با شعار شفافیت است، در آزمونی سخت قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید: قانون منع بکارگیری بازنشستگان از ۲۰ آبان ماه اجرایی می شود
البته پیش از این نیز در آزمونی کوچکتر شهرداری تهران نتوانست با انتشار اسامی رسانه هایی که خبرنگارانش طرح ترافیک گرفته اند، از آزمون شفافیت سر بلند بیرون آید و امروز در موضوع انتشار فهرست مدیران بازنشسته شهری در آزمونی سخت تر قرار گرفته است.
اگرچه شورای شهر و شهرداری نتوانستند در آزمون خرداد ماه نمره قبولی کسب کنند، اما شهروندان تهرانی با توجه به تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان در دستگاه های دولتی، فرصت دیگری به شورا و شهرداری دادند، تا شاید قبول شهریور شوند.
خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به منظور تسریع در انجام عملیات شفاف سازی و تنویر افکار عمومی نسبت به اینکه چه کسانی با وجود بازنستگی در شهرداری تهران شاغل هستند، با ابراهیم شیخ معاون منابع انسانی شهردار تهران تماس گرفت تا آماری از تعداد و اسامی این افراد تهیه کرده و به اطلاع عموم برساند.
بیشتر بخوانید: کدام مدیران شهرداری تهران بازنشسته هستند؟
شیخ با تائید اینکه عملیات شناسایی بازنشستگان شاغل انجام شده و اسامی آنها هم در دسترس است، متاسفانه در کمال ناباوری از اعلام اسامی بازنشستگان شاغل و حتی آمار آنها در سطوح معاونین، شهرداران مناطق، مدیران و سایر سطوح شهرداری خودداری کرد.
گفتنی است، هیچ بخشنامه و قانونی مبنی بر غیر قانونی بودن ارائه آمار و اسامی بازنشستگان شاغل شهرداری وجود ندارد، و لذا این رفتار معاون منابع انسانی شهردار بر خلاف سخنان افشانی مبنی بر تلاش در ایجاد شهری «زیست پذیر» است، زیرا یکی از ضروریات اولیه «شهرزیست پذیر» ایجاد شفافیت و خودداری از مخفی کاری است.
البته این اقدام شیخ مغایرت با قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات دارد و مشخص نیست معاون شهرداری تهران بر چه اساسی از انتشار فهرست اسامی بازنشستگان خودداری می کند.
بیشتر بخوانید: نظر عضو شورای شهر تهران درباره اصلاح قانون منع بکارگیری بازنشستگان
از آنجائیکه شعار شورای شهر مبنی بر «شفافیت» لازمه تحقق شعار شهردار تهران مبنی بر «شهرزیست پذیر» است، لذا بیش از آنکه از شورا انتظار رود در مسیر شفاف سازی قدم بردارد، از شهرداری تهران انتظار می رود تا با دوری از پنهان کاری مسائل و موضوعاتی را که افکار عمومی تشنه آگاهی از آن هستند و قانونی هم مبنی بر محرمانه بودن آنها وجود ندارد، در اختیار رسانه ها قرار دهد، تا این کشتی به گل نشسته شهرداری تهران را به ساحل مقصود برساند.
اگرچه شیخ از مدیران جوان شهرداری تهران است و حضور او در شهرداری از حیث جوان بودن مایع دلگرمی شهروندان تهرانی است، اما رفتار او در خودداری از اعلام اسامی بازنشستگان شاغل شهرداری مایع دلسردی و در راستای منافع پیرمردهایی است که حاضر به جدایی از مسند کار و سپردن آن به دست جوانان نمی شوند.
البته ناگفته نماند که علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در اقدامی که بخشی از آن شایسته بود اعلام کرد: برکناری 44 بازنشته شاغل شهرداری حتمی و ادامه به کار 47 نفر دیگر هم تابع شرایط خاص است.
بیشتر بخوانید: خداحافظی 44 بازنشسته شهرداری حتمی است/ 47 نفر دیگر تابع شرایط خاص هستند
گفتنی است، در این گفتگو اعطا هم از بیان اسامی و محل اشتغال بازنشستگان شاغل خودداری کرد و تنها به اعلام موارد فوق اکتفا کرد.
انتهای پیام/
نه ، نام ها باید مشخص باشد .