فرناز اهدایی وند متخصص زنان و زایمان در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: ۴۰ درصد شیر خوارگان تغذیه انحصاری با شیر مادر دارند و ۶۰ درصد دیگر از شیرخشک و کمکیهای دیگر استفاده میکنند که باید برای افزایش آمار شیرخوارگی انحصاری فرهنگسازی بیشتری داشته باشیم.
وی افزود: تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول تولد در سلامت مادر و نوزاد نقش بسزایی ایفا میکند به گونهای که خطر سرطان سینه به ازای هر سال ۶ درصد کاهش پیدا میکند و با تغذیه انحصاری از شیر مادر این مادران از پوکی استخوان در سالمندی، افسردگی بعد از زایمان و سرطان تخمدان به نحو چشمگیری در امان خواهند بود.
مدیر گروه سلامت خانواده دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر فواید شیر مادر اظهار کرد: یکی از شایعترین علت مرگ و میر در جامعه امروز بیماریهای غیر واگیر است که اگر فرهنگ سازی خوبی برای ترویج تغذیه انحصاری با شیر مادر داشته باشیم شاهد کاهش بیماریهای غیر واگیر در مادران و نوزادان خواهیم بود.
اهدایی وند بیان کرد: با تغذیه انحصاری شیر مادر یک میلیون نوزاد از مرگ رهایی پیدا میکنند و این کودکان در سالهای آتی زندگی از رشد تکاملی جسمی، روحی و روانی بهتری بهرهمند خواهند شد و احتمال بیماریهای عفونی برای کودکان ۲ تا ۴ سال به میزان چشمگیری کاهش پیدا میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: مطالعات نشان داده است در کودکانی که تغذیه انحصاری با شیر مادر دارند ویزیت بیمارستانی و ابتلا به بیماریها نسبت به سایر شیر خوارگان به میزان چشمگیری کاهش پیدا می کند و این افراد در نوجوانی هم از چاقی رنج نمیبرند و در بزرگسالی میزان ابتلا به دیابت و آلرژی برای آنها کمتر گزارش شده است.
وی گفت: طبق تحقیقات شیر مادر منبع غذایی منحصر به فردی برای نوزادان است که با هیچ غذای دیگری قابل جایگزینی نیست و با نوزادانی که در ساعات اولیه از مادر جدا میشوند درگیر بیماریهای متعددی خواهند شد.
مدیر گروه سلامت خانواده دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: آغوز موجب ایمنی بدن نوزاد و کاهش مرگ و میر در ساعات اولیه تولد خواهد شد، زیرا بسیاری از نوزادان با احتمال افت قند و کلسیم در ساعات اولیه تولد جان خود را از دست میدهند.
وی با اشاره به هفته جهانی تغذیه با شیرمادر اظهار کرد: تغذیه انحصاری با شیر مادر به این معنی است که در ۶ ماهه اول تولد نوزاد تنها از شیر مادر تغذیه کند و آب، سایر مایعات و شیر خشک به غذای نوزاد اضافه نشود که در صورت تغذیه انحصاری با شیر مادر میتوانیم شاهد سلامت جسمانی و رشد مغزی نوزاد باشیم و در گام اول برای سلامت مادر و نوزاد برنامه علمیاتی داشته باشیم.
اهدای وند در پایان گفت: تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول تولد برای رشد و تکامل نوزادان یک ضرورت است و با توجه به نتایج گسترده تحقیقات در جامعه باید بیش از پیش به آن پرداخته شود.
انتهای پیام /