به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، از دیر این استان باز همواره به استانی توانمند و با قابلیت فراوان در عرصه گوناگون شناخته شده که تجارت دریایی، طرحهای شیلاتی، نخیلات، صنعت نفت، گاز و پتروشیمی از ظرفیتهای استان بوشهر است.
وجود ساحل طولانی با خلیج فارس، دسترسی به آبهای آزاد بین المللی مجاورت با کشورهای حاشیه خلیج فارس و منابع نفتی و گازی و فرآوردههای دریایی از جمله ظرفیتهای استان بوشهر است.
پرورش آبزیان بهویژه میگو، وجود تأسیسات بندری مناسب، کشت وسیع نخیلات و تولید بیش از ۱۴۰ هزار تن محصول خرما، ذخایر و منابع غنی نفت و گاز در پارس جنوبی و وجود بزرگترین پایانه نفتی کشور در جزیره خارگ از دیگر قابلیتهای استان بوشهر است.
وجود منابع غنی معدنی و جذابیتهای گردشگری، از جمله قابلیتهای دیگر اقتصادی و ثروتهای طبیعی استان بوشهر است.
علاوه بر نیروگاههای سوخت فسیلی تولید برق که درحال حاضر بخشی از برق مورد نیاز تامین میکند نیروگاه اتمی بوشهر با ظرفیت تولید بیش ازیکهزار مگاوات برق بر توانمندیهای استان بوشهر افزوده است.
بزرگترین میدان گازی جهان که در استان بوشهر قرار دارد این استان را به عنوان قطب انرژی کشور معرفی کرده و این در حالی است که طرحهای پرورش میگو جایگاه این استان را در عرصه آبزیپروری را ارتقاء داده است.
استان بوشهر با داشتن قابلیتهای اقتصادی نقش تعین کنندهای در توسعه و پیشرفت کشور دارد.
بیش از ۶۰ هزار هکتار از اراضی ساحلی استان برای پرورش میگو و آبزیان شناخته شده که با بهره برداری کامل از این طرحها امکان تولید ۱۰۰ هزار تن میگوی پرورشی در استان فراهم میشود.
با توجه به حجم قابل توجه تولید وصید میگو و ماهی در استان ایجاد حلقههای تولید و صنایع فرآوری آبزیان یکی از زمینههای مهم سرمایه گذاری در استان محسوب میشود.
استان بوشهر با دارا بودن سواحل طولانی با خلیج فارس، جزایر متعدد توریستی، جاذبههای طبیعی متنوع بهویژه پارک ملی نایبند، مناطق حفاظت شدهمند و حله و جاذبههای تاریخی، از قابلیتهای بسیار بالایی درزمینه توسعه صنعت گردشگری، ایجاد مجتمعهای توریستی، تفریحی، دهکدههای گردشگری، پارکهای دریایی و ساحلی برخوردار است.
انتهای پیام/م