یک مقام مسئول گفت: آخرین آمار از متوسط میزان بارندگی کشور تا نهم مرداد حاکی از کاهش 21.7 درصدی بارندگی نسبت به سال قبل است.

میزان بارش در سال جاری 21.7 درصد کاهش یافتصادق ضیاییان رئیس مرکز خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در گفت‌وگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت متوسط بارش کشور در ماه‌های اخیر اظهار کرد: براساس آخرین آمار، متوسط بارش کشور  تا نهم مرداد ماه 164.9 میلی متر اعلام شد که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 21.7 درصد و بلندمدت 27 درصد کاهش یافته است.

وی بدترین استان‌ها از لحاظ میزان دریافت بارش در چند ماه اخیر استان‌های سیستان وبلوچستان با 73 درصد، هرمزگان 66 درصد،کرمان 65 درصد و فارس 56 درصد کاهش اعلام کرد و افزود: در عین حال استان‌های آذربایجان غربی با 25.7 درصد و آذربایجان شرقی 22 درصد بیش از میانگین بلندمدت بارش دریافت کردند.

به گفته ضیاییان، کرمانشاه، اردبیل، همدان و زنجان از جمله استان‌هایی هستند که در حد نرمال و کمی بیش از نرمال بارندگی داشتند.

این مقام مسئول با بیان اینکه عمده بارش ها باید تاکنون در کشور انجام می‌شد، گفت: با توجه به آنکه زمان زیادی تا پایان سال زراعی باقی نمانده است؛ بنابراین درصد بارندگی در این ایام جبران کمبود بارش در ماه‌های اخیر را نمی‌کند.

وی از افزایش  1.3 درجه سانتی گراد دما از ابتدای مهر سال گذشته تا ابتدای تیرماه سال جاری خبر داد و افزود: این امر بیانگر آن است که در این بازه زمانی، دما در تمامی استان‌ها بیش از حد نرمال بوده است.

ضیاییان با بیان اینکه استان‌های آذربایجان غربی و شرقی،کردستان و زنجان بیشترین افزایش دما در این ایام را نسبت به بلندمدت داشتند، اظهار کرد: این درحالی است که در این ایام کمترین دما نسبت به بلندمدت به هرمزگان اختصاص داشته است.

 افزایش  1.2 درجه سانتی گراد دمای هوا نسبت به بلندمدت

رئیس مرکز خشکسالی با بیان اینکه در تیرماه امسال نسبت به مدت بلندمدت در کل کشور 1.2 درجه سانتی گراد افزایش دما داشتیم، افزود: البته استان گلستان با 3.7 درجه سانتی گراد و البرز 3.6 درجه سانتی گراد بیشترین افزایش دما نسبت به مدت مشابه سال قبل را به خود اختصاص دادند.

به گفته وی، وضعیت دما در مرداد بین نیم تا یک درجه  و در شهریور بین 1 تا 2 درجه بیش از نرمال افزایش خواهد داشت.

ضیاییان میزان بارندگی در سه ماه آتی در کشور را پیش بینی کرد و گفت: بارش در ماه های مرداد، شهریور و مهر در مناطق شمال، شمال غرب و غرب کشور در حد نرمال و قدری بیش از حد نرمال خواهد بود و انتظار برآن است  که در شروع بارش های پاییزه تاخیری نداشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه سهم بارش مرداد در کل کشور چندان چشمگیر نیست، بیان کرد: البته در شهریور ماه انتظار داریم که میزان بارش در نوار شمال غرب و غرب سواحل خزر در محدوده نرمال قرار گیرد.

رئیس مرکز خشکسالی در پایان تصریح کرد: باتوجه پیش‌بینی بارش نرمال در فصل پاییز نباید انتظار داشت که میزان کمبود بارش در ماه‌های اخیر جبران می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: هواشناسی ، آب و هوا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۴ ۱۰ مرداد ۱۳۹۷
در منطقه ما مقدار بارش خیلی بیشتر
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۲:۰۷ ۱۰ مرداد ۱۳۹۷
مگه میشه مگه داریم ؟!
آخرین اخبار