به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروز همزمان با روز دوم نمایشگاه بینالمللی الکامپ 2018 نشست خبری امیدعلی پارسا، رئیس مرکز آمار ایران در خصوص مدرنسازی نظام آماری برگزار و همچنین از نرم افزار "آمار همراه" رونمایی شد. پارسا در رابطه با مدرنسازی نظام آماری اظهار کرد: در این حوزه برای جمعآوری اطلاعات نیازی به خوداظهاری و مراجعه به درب منازل نیست؛ در مدرنسازی، حتی سرشماری اینترنتی نیز وجود ندارد بلکه با استفاده از کد یکتا که مبتنی بر شناسه ملی، کد مکانی و کد کاری است، صورت میگیرد.
وی در رابطه با کد یکتا یا یونیککد توضیح داد: کد یکتا شامل سه بخش شناسه ملی، کد مکانی و کد کاری افراد است. شناسه ملی توسط ثبت احوال ۱۰۰درصد اجرایی شده است. در خصوص کدمکانی یا لوکیشن تا ۷۰ درصد اجرایی شده و آییننامه کد کاری نیز هنوز در دست تدوین است. رئیس مرکز آمار ایران همچنین ابراز داشت: اگر دستگاهی دادههای ریزمجموعهی خود را به مرکز آمار تحویل ندهد، بنا بر بخشنامه سازمان برنامه و بودجه، تخصیص بودجه به آن دستگاه تعلیق میشود.
پارسا ادامه داد: در موضوع سرشماری، سال۹۵ چهل و هشت درصد از مردم کشورمان به صورت اینترنتی اطلاعات خود را ثبت کردند که در دنیا ثبت رکورد محسوب میشود. آخرین قانون آماری کشور مربوط به سال 1353 است که لزوم تدوین قانون جدید را نشان میدهد. البته ما امیدواریم قانون یکپارچهی آمار کشور امسال تصویب شود. اطلاعات فردی افراد که در مرکز آمار ثبت شده، به هیچ وجه در اختیار احدی قرار نمیگیرد. به زودی کلیه خدمات آماری به گوشیهای هوشمند منتقل میشود.
وی در ادامه گفت: تا دو هفته آینده اسامی دستگاه هایی را که با دولت همکاری نکردند اعلام میکنیم؛ اگر دستگاهی همکاری نکند، بودجه آن دستگاه مسدود می شود. رئیس مرکز آمار ایران در پاسخ به این شبهه که گفته میشود آمارهای اعلام شده در خصوص تورم، دقیق نیست، اظهار داشت: برای هر آمار تولیدی در نرخ تورم، متخصصان 8 مرحله و 48 گام را طی میکنند و میانگین تغییر قیمتهای همهی کالاها در نظر گرفته میشود. آمارهای تورم چنانچه نتواند شرایط واقعی زندگی مردم را نشان دهد، به دست آوردن و انتشار آن، اتلاف منابع است.
پارسا همچنین افزود: تمامی آمارهایی که توسط مرکز آمار ایران در کشور منتشر میشود، دارای تفکیک جنسیتی است.
انتهای پیام/