سودآوری در کمترین زمان (یکسال) بدون نیاز به دانش تخصصی با پرورش و نگهداری دام سبک و سنگین بویژه گوسفند از دیرباز شغل پایدار، سنتی و سودآور برای مردمان بیجار (دیار گروس) بوده است.

گردش مالی میلیاردی در 180 دقیقهبه گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از شغل‌های کهن و سنتی مردم مناطق کوهستانی این شهرستان که نسل به نسل در کنار کار کشاورزی و کشت گندم دیم رواج داشته پرورش و نگهداری از دام است.

شهرستان بیجار به علت گستردگی جغرافیایی، تنوع زیستگاهی، ورود و خروج دام‌های غیر بومی و واقع شدن بین استان‌های همدان، زنجان و آذربایجان غربی دارای بیشترین دام شناور است.

در حال حاضر حدود ۳۵۰ هزار راس دام سبک و حدود دو هزار و ۳۰۰ راس دام سنگین در بیجار توسط دامداران نگهداری می‌شود و میدان عرضه دام نیز که در پنج کیلومتری جاده بیجار - زنجان واقع است بدلیل خرید و فروش دام، روز‌های پر رونقی را پشت سر می‌گذارد.

میدان عرضه و فروش دام در بیجار به علت موقعیت جغرافیایی و اینکه در فاصله یکسان با سه شهر سنندج، زنجان و همدان (۱۴۰ کیلومتری) یکی از بهترین موقعیت‌ها برای تهیه، فروش و صادرات انواع دام سبک و سنگین در استان کردستان بشمار می‌رود.

با توجه به ورود دام‌های شهر‌های تکاب، قروه، ابهر، تاکستان، دیواندره و روستا‌های دور و نزدیک، میدان دام بیجار به یکی از بازارچه‌های مهم تهیه دام در منطقه تبدیل شده است.

دامداری یکی ظرفیت بسیار قوی برای سرمایه گذاری در اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شود و در صورت حمایت از این بنگاه اقتصادی، شهرستان بیجار با توجه به دسترسی به کریدور اصلی شمال به جنوب، توانایی و ظرفیت تبدیل شدن به بزرگترین مرکز تهیه و عرضه دام‌های سبک و سنگین غرب کشور با هدف صادرات به کشور‌های همسایه از جمله عراق را دارد.

استقلال اقتصادی و تامین نیازمندی‌های سایر نقاط کشور در بیجار می‌تواند همانند یک کارخانه عظیم صنعتی در رونق اقتصادی و کاهش چشمگیر بیکاری، موثر و در راستای اقتصادی مقاومتی و مهاجرت معکوس تاثیرگذار باشد.

ایجاد منبع درآمدی پایدار، مناسب و سودآور در حد نیاز یک خانواده با پرورش و نگهداری چند ماهه دام از جمله گاو، گوسفند و بز، موقعیت مناسب منطقه و استعداد دشت‌ها و کوهپایه ها، شرایط اولیه نگهداری از دام را افزایش داده و خانواده‌های بسیاری در کنار کشت و زرع، با پرورش دام شغل دوم منفعت دار و سودآوری برای خود دارند.

استان کردستان و شهرستان بیجار مناطق بسیار مستعد و بالقوه‌ای برای پرورش دام سبک و سنگین محسوب می‌شوند و فرصت خوبی را در اختیار سرمایه گذاران بخش خصوصی، مشتاقان دامداری و جوان بیکار جویای کار برای ورود به این حوزه قرار داده است.

شهرستان بیجار مرتفع‌ترین نقطه جغرافیایی استان کردستان محسوب می‌شود و بیشترین وسعت دامنه‌ها و دشت‌ها با پوشش گیاهی کافی و مغذی، برای حداقل ۹ ماه از سال را دارد که این شرایط ظرفیت خوب و مقرون به صرفه‌ای برای پرداختن به شغل دامداری ایجاد کرده است.

بیجار که در شرق استان کردستان واقع شده با داشتن بیشترین وسعت جغرافیایی برای فعالیت‌های دامداری مناسب است و برآورد شده حدود ۳۰ درصد مردم این منطقه بطور مستقیم و غیر مستقیم از این راه، نیاز‌های مالی زندگی شان را تامین می‌کنند.

 میدان عرضه دام تعاونی ۱۶۲۵ بیجار

تعاونی ۱۶۲۵ میدان دام بیجار به عنوان مالک میدان دام دارای ۴۱ عضو و ۳۴۱ سهم است که در سال ۱۳۸۲ در زمینی به مساحت ۲۰ هزار مترمربع ایجاد شد.

در حال حاضر به ازای ورود هر راس دام سبک به میدان ۱۰ هزار ریال و به ازای هر راس دام سنگین ۲۰ هزار ریال از دامداران و فروشندگان دریافت می‌شود و در صورت فروش دام در میدان، هنگام خروج هم همین میزان به ازای هر دام از او دریافت می‌شود.

با توجه به فعالیت پنج روز در هفته از ساعت هفت تا ۱۰ صبح این میدان و اینکه به طور متوسطه روزانه حدود ۷۰۰ تا ۱۵۰۰ راس دام سبک و سنگین معامله می‌شود با احتساب قیمت هر دام سبک هفت تا ۱۲ میلیون ریال و هر دام سنگین ۲۰ تا ۴۰ میلیون ریال به جرات می‌توان گفت: بزرگترین گردش مالی روزانه بیجار به ارزش تقریبی ۲۰ میلیارد ریال در کمتر از ۱۸۰ دقیقه در این بنگاه اقتصادی سودآور به ثبت می‌رسد.

بیجار در سال‌های گذشته نقش مهمی در پرورش دام سبک و سنگین داشته و اغلب دام مورد نیاز کشتارگاه استان‌های قم و تهران از این شهرستان تامین می‌شده است و اکنون دامداران این منطقه ۳۵۰ هزار راس دام سبک و هفت هزار راس دام سنگین دارند.

انتهای پیام/ز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.