به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛طلافروشان این روزها به دلیل نوسانات شدید قیمت طلا با مشکلات زیادی روبهرو هستند و این مشکلات تا آنجا پیش رفته که بسیاری از آنان مغازههای خود را تعطیل کردهاند و هیچ جنسی خرید و فروش نمیکنند.
آنها میگویند که هیچ تضمینی وجود ندارد که پس از فروش طلا، بتوانیم طلای جدیدی را با همان قیمت قبلی جایگزین کنیم، اما بر خلاف طلافروشان که کاسبیشان این روزها حسابی کساد است، خرید و فروش طلا در سایتهای اینترنتی مثل دیوار و شیپور حسابی رونق گرفته است و تب آن بسیار داغ است.
تنها جستوجوی کلمه طلا در این دو سایت مخاطبان را به صدها آگهی خرید و فروش طلا میرساند که در آن افراد زیادی هستند که میخواهند طلای خود را به فروش برسانند و افراد دیگری نیز میخواهند طلایی برای پس انداز بخرند. با این حال طلاهای مذکور از حیث اصالت فردی و کیفیت طلا مشکوک هستند.
بیشتر بخوانید:چگونه طلای دست اول را از دست دوم تشخیص دهید؟
چرا سایت دیوار؟
در تماس تلفنی با یکی از فروشندگان طلا که در سایت دیوار آگهی خود را منتشر کرده، خود را به عنوان یکی از خریداران طلا معرفی میکنیم و از وی میپرسیم که چگونه اصالت طلای خود را تضمین میدهد که وی پاسخ میدهد: «حاضرم در هر طلافروشی که شما بخواهید، حاضر شوم و طلافروشی مورد اعتماد شما، اصالت این طلا را تضمین کند.»
وی سپس در پاسخ به یک پرسش دیگر که آیا طلای شما فاکتور خرید دارد یا خیر، پاسخ میدهد: «این قطعه طلا را سالها قبل برای همسرم خریدم و از این موضوع سالها میگذرد و در این مدت فاکتور خرید آن مفقود شده است.»
او همچنین در خصوص قیمت و نرخگذاری بر این قطعه طلا هم میگوید: «قیمت هر گرم طلا مشخص است و پس از اینکه آن را در طلافروشی مورد اعتماد شما وزن کردیم، با قیمت همان لحظه میفروشم.
این فرد در پاسخ به این پرسش که چرا این طلا را به طلافروشیها نمیفروشید هم گفت: «چرا باید به آنها بفروشم؟ آنها روی هر خرید و فروش مالیات میگیرند و این باعث میشود که من متضرر شوم. به همین خاطر طلای خود را بدون مالیات به خریدار واقعی میفروشم که وی نیز به این طلافروشیها مالیات ندهد.»
سایتهایی با سابقه نهچندان روشن
اما درج این آگهیها روی سایتهای دیوار و شیپور در حالی است که مرور سابقه این دو سایت نشان میدهد سیاست اشتباه آنها در انتشار آگهیها باعث شده این دو سایت اینترنتی به مأمنی برای فروش اجناس سرقتی یا کلاهبرداری تبدیل شود.
تنها یک جستوجوی کوچک کافی است تا انبوهی از اجناس مشکوک به سرقت را در این سایت پیدا کنید. این در حالی است که موارد متعددی از کلاهبرداری توسط کاربران این سایت نیز در پلیس فتا به ثبت رسیدهاست و حتی خود این دو سایت نیز بخشی را به ارائه هشدارهای پلیس فتا در خصوص خرید و فروشهای اینترنتی اختصاص داده و به هر نحوی سعی میکنند که از مسئولیت حقوقی این آگهیها شانه خالی کنند.
از این رو بعید به نظر نمیرسد که بخشی از آگهیها در خصوص فروش طلا در این دو سایت، شامل موارد سرقتی باشد یا طعمهای برای کلاهبرداری از کاربران.
هشدار رئیس اتحادیه طلا و جواهر
در همین ارتباط محمد کشتی آرای، رئیس اتحادیه کشوری در خصوص خرید و فروش طلا در سایتهای اینترنتی میگوید: ما به هیچ عنوان این اقدام را تأیید نمیکنیم، زیرا طلا از آن دسته کالاهایی است که باید عیار آن از سوی واحدهای وابسته به اتحادیه تأیید شود.
وی سپس ضمن هشدار به مردم در خصوص خرید طلا از این دو سایت ادامه داد: به دلیل افزایش شدید قیمت طلا، کلاهبرداران و شیادان ممکن است دست به هر اقدامی بزنند و زیانهای شدیدی به مردم وارد کنند. این در حالی است که به دلیل عدم نظارت بر این سایتها، هیچ مسئولیتی نیز بر عهده اتحادیه نخواهد بود.
کشتیآرای همچنین عنوان کرد: خرید و فروش طلا خارج از شبکه رسمی که در آن نام خریدار و فروشنده در فاکتور ثبت نشود در حکم قاچاق است و ممکن است مشکلات جدی برای هر دو طرف به وجود بیاورد.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر همچنین در خصوص علت رجوع برخی مردم به خرید و فروش اینترنتی طلا نیز گفت: متأسفانه مصرف طلا در کشور به شدت کاهش پیدا کرده و همین خریداران اندک نیز به سمت خرید طلای دست دوم رفتهاند تا هزینههای جانبی طلا را پرداخت نکنند، در این بین برخی سودجویان نیز از این فرصت سوءاستفاده کردهاند و میکوشند به واسطه این سایتها عملیات خرید و فروش را انجام دهند که مردم باید در این خصوص بسیار هوشیار باشند.
منبع: جوان
انتهای پیام/