به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سازمان تعاون روستایی،حسین شیرزاد رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در جمع فعالان اقتصادی و کشاورزی و دست اندرکاران زعفران با ذکر این نکته که اهمیت محصول زعفران به دلایلی مثل داشتن ارزش اقتصادی است، اظهار کرد: زعفران جز محصولات سالم و ارز آور کشور است که در جهان طرفداران و مشتریان خاص خود را دارد.
وی با بیان اینکه این محصول با برنامه ریزی مدون و ایجاد زیرساخت ها می تواند سهم مهمی در صادرات بخش کشاورزی کشور داشته باشد، گفت: یکی از اهم وظایف سازمان تعاون روستایی تقویت و بهره گیری از ظرفیت تشکلهای بخش کشاورزی در کشور است.
شیرزاد ادامه داد: خرید های حمایتی باید بگونه ای برنامه ریزی و اجرا شود که در سالهای آتی نیازی به ورود مستقیم دولت در بازار و خرید حمایتی، مشابه آنچه در سال گذشته شاهد آن بودیم،نباشد.
این مقام مسئول در ادامه افزود: از میزان کل تولید زعفران در کشور که حدود ۳۳۶ تن ارزیابی گردیده بود که مقدار ۶۷ تن، شامل ۶۴ تن از استان خراسان رضوی و مقدار ۳ تن از استان خراسان جنوبی به ارزش ۳۱۹۰ میلیارد ریال از کشاورزان خریداری و صد در صد میزان بهای آن نیز پرداخت شده است.
به گفته وی مقدار ۶۸۰ کیلوگرم به روش سپرده کالایی و مقدار ۶۶ تن به روش فیزیکی از کشاورزان خریداری شده است.
شیرزاد با تاکید بر اهمیت دسته بندی زعفران و توجه به خواسته های بازار و مشتری اظهارکرد: زعفران خریداری شده شامل چهار رده نگین، سرگل، پوشال مرغوب و پوشال معمولی است.
وی ادامه داد: قیمت در نظر گرفته شده برای عرضه زعفران بر اساس فاکتور های متعددی از جمله رصد بازار داخلی و بازار کشور هایی که در ۵ سال اخیر رتبه بالای واردات زعفران جهان را داشته اند و نیز نگاه به ارزش واقعی زعفران، زحمت کشاورزان در مقایسه با سایر محصولات عمومی کشور و پی ریزی مناسب برای قیمت گذاری زعفران در سنوات آتی تعیین گردید.
این مسئول سازمان مرکزی تعاون روستایی با اشاره به اهمیت توجه به وضع بازار گفت: با توجه به شرایط موجود و همچنین اعمال مدیریت و جلوگیری از آشفتگی بازار و کاهش قیمت این محصول در داخل و یا خارج کشور تاکنون بخشی از میزان کل زعفران خریداری شده به فروش رسیده است و مابقی زعفران موجود نیز در قالب برنامه ریزی انجام شده در حال فروش است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان با ذکر این نکته که هدف سازمان تعاون روستایی تقویت و بهره گیری از ظرفیت تشکل های بخش کشاورزی است گفت: هدف همه این اقدامات ساماندهی بازار زعفران با فعال سازی و بهره گیری از ظرفیت تشکل های بخش کشاورزی در کشور است.
انتهای پیام/