به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، قاچاقچیانی که بیکاری را یکی از علل روی آوردن به شکار و قاچاق غیرقانونی و راهی برای امرار معاش می دانند سبب انقراض و از بین رفتن گونه های نادر پرندگان بومی و حتی مهاجر می شوند.
سردار عبدالله نظرپور، فرمانده مرزبانی استان خوزستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، بیان داشت: شکارچیان غیرمجاز گونه های پرندگان نادری مانند؛ بلبل، فنچ تزئینی، مینو، طوطی و کبوتر را شکار می کنند که در بین آن ها بلبل خرما و به اصطلاح پرندگان نخیلات بیش ترین میزان قاچاق را به خود اختصاص داده اند.
وی افزود: قاچاقچیان، پرندگان را به تعداد زیاد و به صورت گروهی از طریق دریا و مرزهای آبی به کشورهای حوضه خلیج فارس می فرستند و در آنجا به فروش می رسانند.
سید عادل مولا، معاون محیط زیست طبیعی حفاظت محیط زیست خوزستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، در این خصوص اظهار کرد: قاچاق پرنده 2 جنبه دارد؛ اول اینکه پرندگان برای استفاده از ژنتیک خالصشان برای تولید پرندگان بیش تر شکار می شوند، که خوزستان به دلیل داشتن این نوع پرندگان یکی از قطب های مورد علاقه و ارزشمند برای ثروتمندان کشورهای حوضه خلیج فارس است، و علت دوم اینکه از قاچاق پرندگان آبزی به منظور تامین خوراک پرندگان شکاری خود استفاده می شود و این پرندگان جزء پرندگانی هستند که ارزش مادی زیادی ندارند، ولی عمدتا سودآور هستند، مثل پرنده ای به نام هوبره که از ارزش غذایی آن استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه قاچاق پرنده زمان معینی ندارد و معمولا هنگامی که به صورت تخم و یا جوجه هستند قاچاق می شوند اذعان داشت: این فرآیند از اواخر شهریور تا بهمن ماه صورت می گیرد.
مولا در پایان تصریح کرد: در نتیجه کنش های انسان (شکار و قاچاق) از سده 17میلادی به بعد 120 تا 130 گونه از پرندگان منقرض شده اند.
قاچاقچیان به منظور کسب سود با شکار و قاچاق پرندگان سبب می شوند گونه های جانداران مختلف از جمله پرندگان در خطر انقراض قرار گیرند و در نتیجه به طبیعت لطمه بزنند.
برای کسب سود بیش تر به طبیعت و پرندگان لطمه نزنیم و خود را از شنیدن صدای زیبا و روح نواز این موجودات محروم نکنیم.
انتهای پیام/ل