به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در سالهای اخیر و هم زمان با رشد فناوری و تجهیزات و نیز گسترش بانکداری الکترونیک پدیده شومی تحت عنوان کلاهبرداری پیامکی در کشور ظهور پیدا کرده است که متاسفانه در حال رشد و گسترش است.
استفاده کنندگان از این شیوه برای به دام انداختن طعمه خود از شگردهای مختلفی استفاده میکنند. آنها با حس اعتماد و روابط مناسب قربانیان خود را به انجام کار یا ارائه اطلاعات مطابق خواست خود وادار میکنند. در جدیدترین این سودجوییها به تازگی عدهای افراد سودجو با ارسال پیامکی جالب افراد را فریب میدهند. در میان دهها پیامک تبلیغاتی که این روزها دریافت کردهایم یک پیامک جالب توجه من را به خود جلب کرد؛ «بزن به این کارت».
در این شیوه با ارسال انبوه پیامک به شماره همراه مشتریان تلفن همراه با این مضمون «بزن به این کارت» همراه با یک شماره کارت، آنان را دچار اشتباه میکنند، فریب خوردگان هم اگر در همان لحظه قصد واریز مبلغی را به حساب کسی داشته باشند به اشتباه پول را به حساب فرد کلاهبردار واریز میکنند.
این پیامک و نظیر آن مکرر برای مشترکان تلفن همراه ارسال میشود. پیامکهایی که متن آن تا حد زیادی حکایت از کلاهبرداری دارد. در اکثر موارد افراد به شماره حسابی که برایشان ارسال شده است، گاها مبالغ هنگفتی را واریز میکنند. در لا به لای صفحات حوادث به کرات اخباری مبنی بر اینکه برخی از افراد فریب این قبیل پیامها را خورده و حتی متحمل ضرر و زیان شدهاند، مشاهده میشود.
پیامکهای کلاهبردارانه هر روز به شکلی نوین خود را مطرح میکنند، نظیر برنده شدن در انواع قرعه کشیها، در خواست کمکهای مردمی، برنده شدن جایزه در ایام خاصی از سال یا به عناوین مختلفی که مردم را تحت تاثیر قرار میدهد.
از این رو به مردم توصیه میشود که هرگز به پیامکهای غیر واقعی و پیشنهادهای واهی و عوام فریبانه توجه نکنند و رمزهای بانکی خود را به صورت دورهای تغییر دهند تا مورد برخی از سودجوییها قرار نگیرند.
انتهای پیام/