به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ عادل عربی،مديرکل حفاظت محيط زيست استان همدان گفت: سرانه مصرف نایلون در شهر همدان بیش از دو کیسه در روز است و دفع پسماند های پلاستیکی از سایر پسماندها بیشتر است.
وی اظهار داشت: با تهیه سبد خرید یا ساک پارچهای، نه گفتن به فروشندگان ارائهکننده نایلکس، استفاده مجدد از کیسههای پلاستیک برای کم کردن اثرات مخرب زیستمحیطی و تهیه سفرههای پارچهای برای تهیه نان می توان میزان تولید زباله نایلکس را کاهش داد.
عربی افزایش مشارکت های مردمی و قانون گذاری برای اخذ عوارض از تولید کنندگان و مصرف کنندگان نایلکس را از راهکارهای پیش رو برای کاهش زباله های پلاستیکی برشمرد و اضافه کرد: آلودگی آبهای زیرزمینی و سطحی، آلودگی آب های دریایی و به خطر افتادن موجودات آبزی، تخریب مراتع و مسمومیت احشام از اثرات مخرب پسماند های پلاستیکی است.
وی ادامه داد: با ادامه این روال و افزایش استفاده از نایلکس شاهد آسیب های جبران ناپذیر به محیط زیست خواهیم بود و زمین را هر روز آلودهتر میکنیم.
مديرکل حفاظت محيط زيست استان همدان با بیان اینکه حدود 400 سال زمان نیاز است که یک نایلکس تجزیه شود خاطرنشان کرد: امروز خانوارهای ایرانی بدون نایلکس نمیتوانند خرید کنند و عدم استفاده از نایلون باید فرهنگسازی شود.
انتهای پیام/ ش