به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند مصرف مواد غذایی حاوی گوشت فرآوری شده، چون سوسیس، هات داگ یا کالباس میتواند خطر ابتلا به اختلال مانیا یا همان شیدایی را در افراد ایجاد کند.
محققان در جریان مطالعههای خود دریافتند افرادی که از گوشتهای فرآوری شده استفاده کردهاند، سه و نیم برابر بیشتر از سایرین به دلیل حمله بیماری مانیا در کلینیکهای درمانی بستری شدهاند.
در این مطالعه وضعیت سلامت روان بیش از هزار نفر که دارای اختلالهای روانی مختلف بودند بررسی شده است؛ در اثر شدت یافتن اختلال مانیا، افراد دچار بیش فعالی، سرخوشی، بی خوابی و اعتماد به نفس بیش از اندازه میشوند.
این بیماری بین بسیاری از بازیگران مشهور هالیوودی شایع است و در اثر ابتلا به آن بازههای زمانی را در مراکز درمانی گذراندهاند.
مصرف خوراکهای فرآوری شده، چون سوسیس و کالباس در سالهای اخیر در دنیا گسترش یافته و این سبب ابتلای تعداد زیادی از مردم به انواع بیماریها شده است.
بیماری اختلال مانیا، یا همان شیدایی جزئی از اختلال دوقطبی به شمار میآید.
بررسی اثرگذاری مصرف سوسیس و گوشتهای فرآوری شده با ابتلا به اختلال مانیا، حاصل پژوهشهای دانشمندان دانشگاه جان هاپکیز است.
محققان اعتقاد دارند مواد نگهدارنده در ترکیب این مواد خوراکی ازجمله نیترات سبب دگرگونی در مغز و نیز اثرگذاری بر باکتریهای روده میشود.
پژوهشهای دانشمندان نشان داده است اکسید نیتریک به میزان بالایی در خون افراد مبتلا به اختلال دوقطبی وجود دارد، محققان به افراد مبتلا به اختلالهای روانی توصیه میکنند از مصرف گوشت و سایر خوراکهای فرآوری شده خودداری کنند.
دانشمندان در نظر دارند با ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی افراد و حذف یا افزودن برخی خوراکیها، به درمان بیماریهای مختلف بپردازند.
بیماری مانیا نوعی بیماری عصبی است که عاملهای ژنتیکی و محیطی ه ردو در بروز آن نقش دارند.
خوردن سوسیس، کالباس و گوشتهای فرآوری شده سبب ابتلای انسان به بیماریهایی چون سرطان، چاقی، دیابت، سندرم متابولیک، فشار وچربی خون بالا میشود.
نتیجههای این پژوهش در مجله روانپزشکی مولکولی (the journal Molecular Psychiatry) به چاپ رسیده است.
منبع:dailymail
انتهای پیام/