مجید حاجی فرجی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص آبمیوه فروشیهای خیابانی و غیر بهداشتی اظهار کرد: توزیع مواد خامی که در تولید آنها دست دخالت دارد، باید دارای پروانه بهداشتی وتحت نظارتهای سازمان غذا و دارو و اداره بهداشت محیط وزارت بهداشت باشند و مکانهای فاقد مجوز، اجازه توزیع آبمیوههای دستی را ندارند.
این متخصص تغذیه افزود: توصیه اکید میشود از مراکزی که اخیرا به ویژه در میوه فروشیها به جهت کسب درآمد اقدام به تهیه و فروش آبمیوههای دستی کردهاند، آبمیوه تهیه نکنند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه این گروه از افراد در شغلشان مستقیم با میوههای شسته نشده و فضای آلوده در ارتباط است، استانداردهای بهداشتی آبمیوه های مجاز را ندارند .
حاجی فرجی با اشاره به بیماریهایی که ممکن است از طریق مصرف آبمیوههای طبیعی غیر بهداشتی ایجاد شود گفت: شایع ترین بیماری که در مصرف کنندگان این آبمیوهها مشاهده میشود، اسهال است.
وی گفت: در برخی آبمیوه فروشیها، رنگ خوراکی و طعم دهنده به آبمیوه اضافه میکنند که در صورت مشاهده اداره بهداشت، این مراکز پلمپ میشوند و خود مردم باید خودمراقبتی داشته باشند و از مصرف آبمیوه های غیر بهداشتی خودداری کنند.
استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: ظروفی که برای شست و شو ،تهیه و مصرف این آبمیوهها استفاده میشود در بسیاری از مواقع شرایط استریلی نداردو میتواند احتمال انتقال آلودگی را به انسان چند برابر کند.
این متخصص تغذیه در پایان اظهار کرد : افراد اگر در شرایطی مجبور به مصرف آبمیوههای طبیعی بیرون از منزل شدند در این مواقع حتما از رعایت موارد بهداشتی مطمئن شوند و بهتر است خودشان در منزل اقدام به تهیه آبمیوههای طبیعی و بهداشتی کنند تا مبتلا به بیماری نشوند.
انتهای پیام/