به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدجواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: دانشمندان، پژوهشگران و استادان دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی کشور همانند گذشته توجه، دقت نظر و علاقمندی مقام معظم رهبری را به مسأله مولد بودن و تولید کننده علم بودن دانشگاه ها را مورد توجه قرار می دهند و همواره بیانات ایشان را سرلوحه تمامی امور آموزشی و پژوهشی خود می کنند.
دهقانی عنوان کرد: همچنین هسته اصلی تصمیم گیری های مهم و کلان پژوهشی کشور در وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی بر اساس منویات معظم له است.
وی گفت: ایشان در دیدار اخیر خود با استادان و اعضاء هیئت علمی دانشگاه های کشور که در ماه مبارک رمضان سال جاری انجام شد؛ دغدغه های مهم ذهنی خود را تبدیل مصرف کنندگی علم به تولیدکنندگی علم و همچنین مرجعیت علمی کشور دانستند و به پژوهشگران و دانشگاهیان کشور قویاً توصیه کردند که در این زمینه کوشا باشند.
بیشتر بخوانید: صعود ۱۰ پلهای ایران در رتبه بندی شاخص جهانی نوآوری
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام تاکید کرد: گزارش زیر از نمودها و اثرات توجه دانشمندان کشور به بیانات ایشان در خصوص «مسأله تولیدکنندگی علم» و همچنین «مرجعیت علمی جمهوری اسلامی ایران» است.
وی افزود: بررسی و تحلیل جدیدترین داده های استخراج شده از پایگاه استنادی وبگاه علم (WOS) در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی در خصوص تولیدات علمی جمهوری اسلامی ایران حاکی از عملکرد منحصر به فرد پژوهشگران و دانشمندان ایرانی در نیمه نخست سال جاری میلادی است.
بیشتر بخوانید:ایران، رتبه ششم دنیا در مهندسی دریایی
دهقانی یادآور شد: نگاهی به آخرین داده های مستخرج از معتبرترین پایگاه استنادی جهان (ISI) بیانگر آن است که جمهوری اسلامی ایران رتبه نخست تولید علم را در جهان اسلام کسب کرده و بیش از ۲۲ درصد از کل تولیدات علمی کشورهای اسلامی را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: همچنین جمهوری اسلامی ایران با ثبت بیش از ۲۵ هزار و ۵۰۰ مدرک در پایگاه استنادی ISI توانست برای نخستین بار، در زمره ۱۵ کشور برتر دنیا از منظر تولید علم قرار گیرد.
بیشتر بخوانید: رتبه ایران در بخش فناوریهای ماهواره ای
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: بررسی داده های نمودار بالا که از پایگاه WOS استخراج شده؛ حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران با ۲۲.۳ درصد، بیشترین سهم تولیدات علمی را در میان کشورهای اسلامی از آن خود کرده است.
وی افزود: ترکیه، عربستان سعودی، مالزی و مصر به ترتیب با ۱۶.۲ درصد، ۸.۴ درصد، ۷.۸ درصد و ۷.۵ درصد درصد جایگاه های دوم تا پنجم را کسب کرده اند.
دهقانی گفت: نگاهی به نمودار بالا حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران با اختلاف قابل ملاحظه ای نسبت به ترکیه و عربستان سعودی جایگاه نخست را در میان ۵۷ کشور اسلامی از نظر تولید علم در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی به خود اختصاص داده است.
وی گفت: ۲۰ کشور برتر جهان از نظر تولید علم در نمودار بالا دیده می شود، بررسی داده های مندرج در این نمودار، که از پایگاه استنادی WOS استخراج شده است، حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار توانسته است با ثبت بیش از ۲۵۵۰۰ مدرک در شش ماهه نخست سال ۲۰۱۸ جزء ۱۵ کشور برتر جهان از نظر میزان تولید علم قرار گیرد.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اظهار کرد: پس از ایران کشورهای روسیه، سویس، سوئد، ترکیه و لهستان جایگاه های شانزدهم تا بیستم را کسب کرده اند، کشورهای ایالات متحده آمریکا، چین، انگلستان، آلمان.و هند نیز به ترتیب با ۳۲۲۰۲۰، ۲۱۶۸۹۳، ۸۳۳۲۲، ۷۴۲۱۹ و ۵۴۷۶۴ مدرک نمایه شده در WOS توانسته اند جایگاه های نخست تا پنجم جهان را به خود اختصاص دهند.
وی افزود: دانشمندان مهندسی، شیمی و علم مواد بیشترین سهم را در تولید علم در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ داشته اند، داده های نمودار بالا ۱۰ قلمرو پژوهشی برتر جمهوری اسلامی را نشان می دهد. دانشمندان این ۱۰ قلمرو بیشترین سهم را تولید علم کشور و همچنین کسب افتخارات مذکور داشته اند.
دهقانی عنوان کرد: مجموع سهم ۴ قلمرو پژوهشی مهندسی، شیمی، علم مواد و فیزیک؛ ۵۳.۸ درصد است. به بیان دیگر؛ دانشمندان قلمروهای پژوهشی مذکور بیش از ۵۰ درصد کل تولیدات علمی کشور را در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ به خود اختصاص داده اند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام خاطرنشان کرد: از سوی دیگر سهم تولیدات علمی ۱۰ حوزه پژوهشی نخست که در نمودار بالا دیده می شود ۸۰.۶ درصد است.
انتهای پیام/