دانشمندان حوزه زمین‌شناسی معتقدند زیر پوسته زمین بیش از یک میلیون میلیارد تُن الماس وجود دارد.

به گزارش  گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه اسکای نیوز؛ دانشمندان حوزه زمین شناسی معتقدند زیر پوسته زمین بیش از یک میلیون میلیارد تُن الماس وجود دارد.

محققان دانشگاه ام آی تی آمریکا با بررسی پیشینه لرزه نگاری و حرکت امواج صوتی رها شده در لایه های زمین، موفق به شناسایی منابع باورنکردنی از معادن الماس در زیر پوسته زمین شده اند.

کشف یک میلیون میلیارد تُن الماس در  لایه زیرین پوسته زمین

دکتر «آلریچ فال»، مسئول تیم تحقیقاتی، با اشاره به یکی از ویژگی ها خاص الماس در انتقال امواج صوتی توضیح داد: الماس در بسیاری از جهات ویژه است. یکی از خواص ویژه الماس، سرعتی است که امواج صوتی از این ماده عبور می کنند.  سرعت صوت در الماس دو برابر سریعتر از اولیوین [کانی ها و سنگ هایی] است که در پوسته زمین قرار دارند.

دکتر فال و تیم او همچنین کشف کردند سرعت صوت  در لایه های کراتونیک که قدیمی ترین بخش سنگ های زیرین پوسته زمین هستند نیز بالاست. به گفته آنها معادن پراکنده الماس در این لایه بیشتر هستند و دلیل اصلی سرعت بالای صوت در این لایه به واسطه وجود معادن الماس است.

بر اساس تحقیقات دانشمندان معادن الماس دو درصد از  لایه کراتونیک را تشکیل می دهد که حجمی بالغ بر  یک میلیون میلیارد تُن [یک کادریلیون—عدد یک با 15 صفر--] است.

به گفته دکتر فال و تیمش، الماس ها در نزدیکترین فاصله در عمق 160 کیلومتری از سطح زمین قرار دارند و این موقعیت برای شکارچیان الماس مناسب نیست. زیرا با فناوری های فعلی امکان استخراج الماس در این عمق تا حدودی غیرممکن است.

عمیق ترین گودالی که برای استخراج الماس تاکنون حفر شده است «کولا سوپردیپ» در روسیه است که عمق آن طی 20 سال گذشته به 12 کیلومتر رسید و پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق رها و متروک شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۸ ۲۶ تير ۱۳۹۷
اگه از لوله هاي فولادي به قطر سه متر شروع كنن ميتونن بصورت تلسكوپي اوله رو تا ٢٠٠ كيلومتريم بفرسن پائين
آخرین اخبار