علیرضا کمرئی مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره تعداد شکایات مربوط به ثبتنام در مدارس و روش های پیگیری آن اظهار کرد: آنالیز جدیدی را برای تجزیه و تحلیل شکایات آماده کردهام و این روال برای تسهیل و تسریع در فرآیند ثبتنام در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: از زمان ابلاغ و ارسال دستورالعمل نظارت بر حقوق دانش آموزان و والدین در فصل ثبتنام به مدارس تاکنون ۸۳ مورد شکایت ثبت شده است، ۵۳ مورد مربوط به رعایت نکردن محدودهبندی، ۳ مورد برای سرویس مدرسه، ۱۹ مورد اخذ وجه در مدارس دولتی، ۸۶ مورد اخذ وجه مازاد در مدارس غیر دولتی مورد بررسی قرار گرفته است.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش درباره تاثیر حساب یکپارچه مدارس گفت: با راهاندازی این حساب در مدارس دولتی سیاست نظارت دقیقتر و جامعتر بر فعالیت اقتصادی مدارس اجرا میشود و امسال وزیر آموزش و پرورش تاکید ویژهای بر اجرای این طرح دارد تا رخدادهای مالی را دقیقتر کنترل کنیم.
کمرئی درباره مجاز بودن اخذ وجه در برخی مدارس اظهار کرد: مدارس غیر دولتی، مدارس استعدادهای درخشان و مدارس شاهد در قالب الگوها و دستورالعملهای مصوب اجازه اخذ وجه دارند، اما در مدارس دولتی، هیئت امنایی و نمونه دولتی اخذ وجه غیر قانونی است.
وی ادامه داد: در مدارس دولتی، نمونه دولتی و هیئت امنایی صرفا باید مبالغ مربوط به کتاب درسی و بیمه دانش آموزی از خانوادهها اخذ شود و مشارکت های مردمی باید در طول سال تحصیلی به طور کاملا اختیاری از خانوادهها درخواست شود، اما هنگام ثبتنام این اقدام ممنوع است.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش درباره اخذ وجه برای مدارس استعدادهای درخشان تصریح کرد: میزان شهریه مدارس استعدادهای درخشان ۵۰ درصد میزان شهریه مدارس غیردولتی است و چنانچه گزارشی از دریافت وجه اضافی به ما برسد گزارشی از این وضعیت دریافت کرده و پس از بررسی با نرخ اعلام شده از سوی استان چنانچه دریافت بیش از حد اعلام شده باشد برخورد قانونی با مدرسه صورت میگیرد.
کمرئی بیان کرد: دریافت وجه در مدارسی که با پرداخت شهریه فعالیت میکنند صرفا باید در چارچوب قوانین در نظر گرفته شده باشد و در غیر اینصورت موارد تخلف را با توجه به قوانین در نظر گرفته شده پیگیری میکنیم.
انتهای پیام/