به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، سید دانیال محبی استاندارسیستان وبلوچستان در دیدار کنسول پاکستان در زاهدان با وی در دفتر استاندار با بیان اینکه ایران و پاکستان ۲ بال امنیت منطقه هستند اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران تمام تلاش خود را برای برقراری امنیت در منطقه بکار گرفته است، اما در آن طرف مرز کاستیهایی وجود دارد که باید دولت پاکستان آن را جدیتر مورد توجه قرار گیرد.
محبی گفت: از آنجایی که گروهکهای تروریستی مشکلات امنیتی و اختلافات قومی و مذهبی برای مردم ۲ کشور دوست و همسایه «ایران و پاکستان» ایجاد میکنند ضروری است دولت پاکستان با آنان برخورد جدی تری داشته باشد.
وی افزود: از آنجایی که مردم سیستان و بلوچستان و پاکستان به دلیل قرابتهای فرهنگی، زبانی، قومی و مذهبی همواره با یکدیگر در تعامل نزدیک هستند ضروریست امنیت در منطقه فراهم شود تا روابط مردم ۲ کشور سهولت پیدا کند.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه برای توسعه فرهنگی و اقتصادی؛ زیر ساختها و امکانات امنیتی لازم است گفت: ایجاد پایگاه برای مخلان امنیت در پاکستان گلایه مندی زیادی را در این منطقه به همراه داشته است.
وی تصریح کرد: مسئولان امنیتی پاکستان باید با تروریستهایی که با انجام جرم و جنایت، گروگانگیری و زیرپاگذاشتن قوانین به مردم دو کشور خسارت میزنند قاطعانه برخورد کنند.
محبی ایجاد و فعالیت معابر و بازارچههای مرزی را فرصت خوبی برای افزایش مبادلات اقتصادی میان ۲ کشور ایران و پاکستان عنوان کرد و افزود: از آنجایی که هر چه تبادلات و مراودات مرزی افزایش یابد سود آن برای مردم منطقه مضاعف خواهد بود انتظار است مسئولان پاکستانی نسبت به رفع مشکلات بازارچههای مرزی در مرزهای خود اهتمام جدی داشته باشند.
وی گفت: در طول سالهای گذشته مصوبات زیادی میان سیستان و بلوچستان و پاکستان به تصویب رسیده که اجرایی نشده است.
رئیس شورای تامین سیستان و بلوچستان تاکید کرد: ضروریست ارتباطات دوستانه طرفین واقعی، قابل قبول و ۲ جانبه باشد تا منفعت آن عاید مردم دو کشور شود.
استاندار سیستان و بلوچستان بر فراهم شدن امکانات بهتر سفر گردشگران و زائران پاکستانی به ایران و رفع مشکلات از سوی مسئولان کنسولگری پاکستان در زاهدان در بخشهای مختلف تاکید کرد و افزود: ما تلاش داریم یک هم افزایی مطلوبی بین مردم و مسئولان ۲ کشور صورت گیرد.
کنسول پاکستان در زاهدان نیز در این نشست با بیان اینکه مشکل امنیت و مخلان آن به مرور زمان حل شدنی است گفت: با توجه به وسعت زیاد مرز میان سیستان و بلوچستان و پاکستان اقدامات مختلفی برای برقراری امنیت در منطقه نظیر برقراری خط ارتباطی بین اسلام آباد - تهران، مسدود کردن معابر مرزی و استقرار نیروهای مرزبانی در برخی مناطق مورد نیاز مورد توجه دولت پاکستان قرار گرفته است.
محمدرفیع افزود: مردم پاکستان از تروریستها صدمات زیادی دیده اند بطوریکه متاسفانه در چند روز گذشته افزون بر ۱۵۰ نفر از مردم کشور ما در حادثه تروریستی جان خود را از دست داده اند که بروز چنین مشکلاتی لزوم برخورد جدی با تروریستها را در منطقه برای دولت پاکستان دوچندان کرده است.
وی بیان کرد: ما به دنبال کنترل مرزها با افغانستان نیز هستیم که به دلیل گستردگی مرزها زمان بر خواهد بود.
کنسول پاکستان در زاهدان با بیان اینکه در تلاش هستیم اکثر تصمیمات نشستهای مشترک را اجرایی کنیم گفت: هم اینک شاهد رشد اقتصادی ۱۵۰ میلیون دلاری میان ایران و پاکستان هستیم که افزایش آن نیز در دستور کار قرار دارد.
رفیع بر حل مشکل ارتباط اینترنت و کارت سوخت وسایل نقلیه کنسولگری پاکستان در زاهدان و کاهش صادرات برق ۱۰۰ مگاواتی ایران به این کشور که اخیر به ۳۰ مگاوات رسیده است تاکید کرد.
سیستان و بلوچستان واقع در جنوب شرق ایران اسلامی حدود هزار و ۶۰۰ کیلومتر یعنی معادل یک ششم از مجموع مرزهای جمهوری اسلامی ایران، با کشورهای افغانستان، پاکستان و حوزه دریای عمان مرز دارد.
طول مرزهای خاکی این استان با کشور افغانستان حدود ۳۰۰ کیلومتر یعنی معادل یک سوم از کل مرز ایران با افغانستان و طول مرزهای خاکی مشترک استان با کشور پاکستان ۹۲۱ کیلومتر است که مجموع کل مرز مشترک ایران و پاکستان را تشکیل میدهد.
طول مرزهای آبی این استان در سواحل دریای عمان با کشور پاکستان و آبهای آزاد ۳۷۰ کیلومتر است.
باید به این نکته توجه داشت که سیستان و بلوچستان یکی از راههای راحت و امن دسترسی کشورهای منطقه به ویژه افغانستان و پاکستان به خاورمیانه و کشورهای اروپا و آفریقا است به طوری که از آن به عنوان موقعیت طلایی میتوان یاد کرد.
سیستان و بلوچستان با دارا بودن ظرفیتها و فرصتهای فراوان اقتصادی زمینه خوبی را برای سرمایه گذاری کشورهای منطقه به ویژه پاکستان فراهم کرده است که از این پتانسیلها در راستای تبادل اقتصادی و سرمایه گذاری مشترک بهره گرفت.
برگزاری نمایشگاههای اختصاصی برای معرفی فرصتهای سرمایه گذاری، تجاری و تولیدات داخلی ۲ کشور، برقراری پروازهای منظم بین شرکتهای هواپیمایی در چارچوب موافقت نامه دو جانبه، صدور ویزای کثیرالورود ۳۰ روزه و یک ساله بدون در نظر گرفتن محل تولد و تسریع در روند صدور ویزای تجاری بین ۲ طرف و تهیه تفاهم نامه همکاری سرمایه گذاری و اقتصادی با ایالت سند پاکستان از جمله موارد پیشنهادی سیستان و بلوچستان برای طرح در مذاکرات ۲ جانبه اقتصادی بوده است.
همچنین برای افزایش ارتباط سرمایه گذاری مشترک در زمینه محصولات نساجی بین ایران و پاکستان در شرکت بافت بلوچ ایرانشهر، پیگیری تاسیس دفاتر قرنطینهای در پایانههای مرزی توسط پاکستان، توسعه خطوط ریلی و مسیرهای ارتباطی بین دو کشور، ساخت بنادر زمینی مشترک و بنادر خشک با سرمایه گذاری دو طرف با توجه به اعلام آمادگی کشور پاکستان، تاسیس شعب بانکهای تجاری بر اساس قوانین و مقررات مالی و بانکی دو کشور در بنادر و مناطق آزاد چابهار و گوادر و دعوت از اتاقهای بازرگانی کراچی و کویته در نشست میز کشوری پاکستان پیشنهاد شده است.
انتهای پیام/ع