به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛در تاریخ عکاسی ایران آلبومهای برجا مانده از عکاسان خارجی کم نیست؛ عکاسانی که بعضا از سوی دربار ایران برای ثبت و ضبط تصویر شاه و درباریان، شهرها، بناهای تاریخی و باستانی و نیز زندگی مردم برای مدتی استخدام میشدند.
برخی از این عکاسان ممکن بود پیشه و شغل اصلی شان چیزی جز عکاسی داشتند و تنها به دلیل آشنایی مختصر با فن عکس برداری به استخدام دربار درمیآمدند. آنها پس از اتمام هر پروزه عکسها را در قالب یک آلبوم به عکاسخانه سلطنتی میسپردند که بسیاری از آنها اکنون نیز در موزه عکسخانه کاخ گلستان نگهداری میشود؛ "لوئیجی پشه"، "لوئیجی مونتابونه" و "ژول ریشار" معروفترین این افراد بودند.
در این میان، اما عکاسان خارجیای نیز بودند که در استخدام دربار و شاه نبوده و به عنوان شرق شناس و گردشگر به ایران سفر میکردند. این افراد بعضا برای انجام ماموریت عازم ایران میشدند و پس از پایان کار به کشورشان باز میگشتند؛ "والتر میتل هولتسر" یکی از این افراد بود.
هولتسر در واقع خلبان و موسس شرکت هواپیمایی سوئیس ایر بود که در اواخر سلطنت احمدشاه قاجار و در سال ۱۳۰۳ هجری خورشیدی با یک فروند هواپیمای یونکر آلمانی به ایران سفر کرد. او قرار بود در این سفر برفراز مهمترین شهرهای ایران پرواز کند و مطالعات مقدماتی برای برقراری یک خط هوایی در خاورمیانه که از ایران عبور میکرد را انجام دهد. او اولین کسی بود که با هواپیما از تهران تا بوشهر را بدون سختگیری پرواز کرد و نقل است پس از این پرواز رضاشاه پهلوی دستور داد هواپیمایی که با آن ایران را درنوردیده بود از او بخرند.
اما یکی از مهمترین بخشهای کار مطالعاتی هولتسر عکسهایی بود که او در مدت پرواز و پس از آن از شهرهای مختلف ایران اعم از تهران، اصفهان، کاشان و بوشهر برداشت. او همچنین از مردم کوچه و بازار و دروازههای شهرها نیز عکسهایی برداشت و مجموعه خود را کاملتر کرد. هولتسر در بازگشت عکسها و یادداشتهای خود از سفر به ایران را در قالب کتابی با عنوان "پرواز بر فراز ایران" به چاپ رساند که این کتاب نیز به فارسی ترجمه شده است. در زیر عکسهای منتشر شده از سفرنامه این خلبان و عکاس سوئیسی از تهران را مشاهده میکنید.
منبع:جهان نیوز
انتهای پیام/