به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛برای ما ایرانیها که در همسایگی خزر، بزرگترین دریاچه جهان هستیم و بخشی از آبهای سرزمینیمان با وجود این دریاچه معنا پیدا میکند، فهرست بزرگترین دریاچههای جهان شاید چندان جالب توجه به نظر نرسد. اما تنها حسن ماجرا این است که میفهمیم دیگر دریاچههای بزرگ این کره خاکی به لحاظ وسعت چه فاصله معناداری با خزر خودمان دارند.
بیشتر بخوانید:بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان + تصاویر زیبا
خزر
خزر با ٣٩٤ هزار کیلومتر مربع وسعت، حدود پنج برابر بزرگتر از دریاچه دوم این فهرست یعنی «سوپریور» است. پنج کشور جمهوری آذربایجان، ایران، قزاقستان، روسیه و ترکمنستان، دریای خزر را احاطه کردهاند.
سوپریور
١٠ درصد از آب شیرین یخ نزده جهان در این دریاچه ذخیره شده است. هنری وادزورث لانگ فلو، شاعر آمریکایی در کتاب «آواز هایواتا» از این دریاچه با عنوان بومیاش «گیچی گومی» به معنی دریای بزرگ یاد کرده است.
ویکتوریا
ویکتوریا دومین دریاچه بزرگ آب شیرین در جهان به شمار میرود که عمدتاً با آب باران سیراب شده است. این دریاچه با ۴۰۲ کیلومتر فاصله از ساحل به ساحل، به عنوان طولانیترین دریاچه جهان هم شناخته میشود. ویکتوریا در کنیا، اوگاندا و تانزانیا، دارای بیش از ٣ هزار جزیره است.
هیوران
دریاچه هیوران در کانادا سومین دریاچه بزرگ آب شیرین در جهان است. بخش اعظم آب این دریاچه از رودخانه سنت ماری، جاری از دریاچه سوپریور و مقدار کمی لبریز از دریاچه میشیگان از طریق تنگه مکیناک، تأمین میشود. منیتولین بزرگترین جزیره این دریاچه حدود ١٣ هزار نفر جمعیت دارد.
میشیگان
سطح این دریاچه با ۴۹۴ کیلومتر طول و ۱۸۹ کیلومتر عرض، از طریق تنگه مکیناک به دریاچه هیوران متصل است و به همین دلیل، بسیاری از دانشمندان این دو را یک دریاچه در نظر میگیرند. سواحل جنوبی و غربی این دریاچه شهرهای ایندیانا، شیکاگو، میلواکی و گرین بی را در بر میگیرد.
تانگانیکا
تانگانیکا با عرض ۷۲ کیلومتر و طولی در حدود ۶۷۲ کیلومتر کشورهای بوروندی، تانزانیا، جمهوری دموکراتیک کنگو و زامبیا را در بر میگیرد. تانگانیکا حدود ۱۲ میلیون سال پیش در امتداد دره بزرگ آفریقا، به دلیل گسست بین دو صفحه تکتونیکی بزرگ در قاره تشکیل شده است.
بایکال
بایکال به عنوان قدیمیترین و عمیقترین دریاچه آب شیرین جهان در عمیقترین بخش ١٦٠٠ متر عمق دارد. بایکال ۲۰ درصد از تمام آب شیرین کره زمین را در خود جای داده است و بیش از ۳۰۰ نهر و رودخانه به این دریاچه میریزند. بایکال حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیون سال قبل روی کره زمین تشکیل شده است.
گریت بر
دریاچه گریت بر با وسعت ٣١ هزار کیلومتر مربع در شرق آلاسکا واقع شده است و مدار شمالگان از میان بخش شمالی دریاچه عبور میکند. سطح دریاچه گریت بر ٨ ماه در سال به شکل منجمد است.
مالاوی
دریاچه مالاوی با ۳۵۴ کیلومتر فاصله از جنوب شرقی دریاچه تانگانیکا، بین سه کشور مالاوی، موزامبیک و تانزانیا تقسیم شده است و در میان این کشورها تنها در کشور مالاوی، به نام دریاچه مالاوی شناخته میشود.
گریت اسلیون
این دریاچه در محدوده شمال غربی کانادا واقع شده و بیش از ۶۱۴ متر عمق دارد. مساحت دریاچه گریت اسلیو حدود ٢٦ هزار کیلومتر مربع است و سطح آن در بیشتر اوقات سال، منجمد است. شهر یلونایف، پایتخت سرزمینهای شمال غربی، با جمعیتی بالغ بر ٢٠ هزار نفر در ساحل شمالی دریاچه قرار گرفته است.
منبع:روزنامه شهروند
انتهای پیام/