آنچه ترامپ و دیگر گردانندگان کاخ سفید را امیدوار کرده، انعکاس مواضع برخی از مسئولان کشور در مواجهه با مشکلات اقتصادی و برخی نارسایی‌ها است.

پس تدبیرتان کجاست؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  «عباس حاجی‌نجاری» در روزنامه «جوان» نوشت:

اصرار امریکایی‌ها در بزرگنمایی فشار و تهدید‌های اقتصادی علیه ایران کنار بازی دوگانه‌ای که اروپایی‌ها در پی مذاکرات اخیر و صدور بیانیه‌ای فاقد هرگونه ضمانت اجرایی برای حفظ ایران در برجام آغاز کرده‌اند، فراتر از کارکرد اقتصادی، معطوف بر جنگ اراده‌ها و با هدف بر هم زدن نظم بازار اقتصادی ایران و تغییر محاسبات مسئولان ایرانی در این مواجهه چندبعدی است تا از آن طریق به زعم خود بتوانند ایران را به تمکین برای مذاکره جدید و پذیرش شروطی وا دارند که به اذعان خود امریکایی‌ها کمتر از براندازی نظام نیست.

ترامپ در توجیه این جریان‌سازی خود، در سخنانی بعد از نشست رهبران عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بروکسل در روز پنج‌شنبه 21 تیرماه، با اشاره به اختلافات میان ایران و امریکا، مدعی می‌شود که می‌دانم آن‌ها با مشکلات فراوانی مواجه هستند و اقتصادشان در شرف سقوط (؟!) است، اما من به شما می‌گویم که روزی به من تلفن خواهند زد و خواهند گفت: بیایید توافق کنیم.


بیشتر بخوانید: دعوت به سازش با کدام منطق؟


کاخ سفید در راستای تکمیل این پروژه و در پی درخواست سه کشور اروپایی برای تداوم فعالیت شرکت‌هایشان در ایران، مدعی می‌شود که امریکا ضمن رد این درخواست، بر آوردن فشار بی‌سابقه در عرصه اقتصادی بر مردم ایران تأکید می‌کند و این در حالی است که رسانه‌های امریکایی در امتداد این جنگ روانی برای باورسازی این سناریوی کاخ سفید، از ضرورت بهره‌گیری از دیگر ابزار برای تسلیم ایران سخن به میان می‌آورند.

در همین زمینه روز یک‌شنبه صدای امریکا با انعکاس تحلیلی با اذعان به ناتوانی کاخ سفید در به تسلیم کشانیدن ایران در یک جنگ مالی می‌نویسد که ایالات متحده برای این مهم، باید با بسیج متحدان منطقه‌ای، یک برنامه دقیق فشار سیاسی، مالی و نظامی را ترتیب دهد تا ایران را به یک رشته عقب‌نشینی‌ها وا دارد؛ عقب‌نشینی‌هایی که به اذعان آن‌ها معطوف به نقاط قوت و اقتدار ایران، نظیر نفوذ منطقه‌ای، اقتدار موشکی و توان درون‌زای هسته‌ای ایران است که امریکایی‌ها به رغم استراتژی‌های چندساله خود نتوانسته‌اند آن‌ها را تضعیف کنند و روزبه‌روز این اقتدار و توان افزایش‌یافته، به‌گونه‌ای که پیامد آن خروج اجباری متجاوزان از منطقه خواهد بود.

آنچه ترامپ و دیگر گردانندگان کاخ سفید را در این میان امیدوار کرده، انعکاس مواضع برخی از مسئولان کشور در مواجهه با مشکلات اقتصادی و برخی نارسایی‌ها است که بعضاً ریشه در ضعف‌ها و ناکارآمدی‌های خود آن‌ها داشته تا پیامد تحریم‌ها و یا فشار‌های اقتصادی دشمن که نمونه آن را می‌توان در ماجرای مدیریت نحوه تخصیص‌های اخیر ارز و یا سوءاستفاده برخی در واردات خودرو‌های خارجی و رسیدگی به مشکلات کامیون‌داران اشاره کرد.

روز شنبه 23 تیر ماه وزیر بهداشت در سخنانی در جمع رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی که با انعکاس گسترده‌ای در رسانه‌های بیگانه همراه شد با اشاره به اینکه موضوع تحریم‌ها جدی است، گفته که باید باورکنیم که طوفان نزدیک است. باید بحران را باور کنیم تا آمادگی آن را داشته باشیم و با کسانی که می‌توانند تدبیر کنند، صحبت کنیم. او سپس با اشاره به اینکه بعد از آبان‌ماه اوضاع ایران نگران‌کننده خواهد بود، می‌گوید روز مبادا همین روزهاست و این در حالی است که جناب هاشمی در همین سخنان اذعان می‌کند که 5/3 میلیارد دلار ارز مورد نیاز این وزارتخانه تا پایان خردادماه سال آینده تأمین شده است.

این مواضع جناب وزیر بلافاصله مورد بهره‌برداری رسانه‌های دشمن قرار گرفت و در چارچوب عملیات روانی مورد نیاز آن‌ها تفسیر شد. این در حالی است که به رغم تلاش و ایجاد امیدواری که آقای رئیس‌جمهور دارد، عملاً آقای وزیر باید در جهت ایجاد آمادگی، رعایت صرفه‌جویی و جلوگیری از مصرف بی‌رویه دارو‌ها و ابزار مورد نیاز در وزارت‌خانه مربوط سخن می‌گفت، نه اینکه به گونه‌ای سخن بگوید که نشان از ناتوانی در مدیریت و زمینه‌ساز نگرانی افکار عمومی باشد.

روز گذشته مقام معظم رهبری در دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت، با تأکید بر توانمندی‌ها و توانایی‌های درونی در کشور برای عبور از مشکلات اقتصادی با کار و تلاش شبانه‌روزی، همه مسئولان و همکاری آحاد مردم، شرایط و الزامات مقابله با نقشه‌های دشمن در مقطع کنونی را برمی‌شمرند.

ایشان در روز نهم تیرماه جاری در مراسم دانش‌آموختگی دانشگاه امام‌حسین (ع) با تبیین دقیق این راهبرد دشمن که هدف آن به ستوه آوردن مردم و شکست انسجام ملی و جدایی میان مردم و نظام است با برشماردن الزامات مردم و مسئولان برای عبور از این شرایط بر صبر و تقوی، ایمان و اعتماد به نفس ملی، جرئت اقدام، استفاده به‌هنگام از مؤلفه‌های قدرت ملی تأکید و با اشاره به تجویز برخی‌ها برای تسلیم‌شدن در برابر دشمن یادآور شدند که هزینه تسلیم شدن در برابر دشمن عنود و لجوج نتیجه‌ای جز لگدمال و بی‌هویت شدن نخواهد داشت. ایشان به یک قانون تخلف‌ناپذیر الهی اشاره کردند و گفتند، اگر سست نشوید و با دشمن سازش نکنید، خداوند متعال در مقابل این صبر و مجاهدت کم نخواهد گذاشت و پاداش آن را به طور کامل خواهد داد.

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار