برنامه گفتوگوی ویژه خبری امشب با موضوع بررسی خاموشی های اخیر برق در کشور برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بررسی خاموشی های اخیر برق در کشور موضوع گفتوگوی ویژه خبری امشب 24 تیر ماه بود که با حضور بهروز نعمتی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و آرش کردی مدیر عامل شرکت توانیر برگزار شد.
آرش کردی مدیر عامل شرکت توانیر در ابتدای برنامه با اشاره به قطعی چند روز گذشته برق در کشور اظهار کرد: قطعی برق گذرا است و امیدواریم با مدیریت مصرف مردم و تمهیدات مسئولان هرچه زودتر حل شود؛ این قطعی برق و تداوم آن ربط مستقیم به وضعیت دما دارد.
وی ادامه داد: منابع ما برای تامین برق در فصول مختلف سال متفاوت است.ما در سال های اخیر با روند رو به رشد مصرف برق مواجه بودیم. سال هایی بوده که رشد اقتصادی منفی بوده، اما رشد مصرف برقِ شش درصدی را داشتیم. در روزهای تابستان علیرغم ظرفیت ها، تلاش داریم نیروگاه های برق آبی را بیش از قبل به کار بگیریم. سال قبل تا 9 هزار مگاوات از ظرفیت نیروگاه ها استفاده شد، اما امسال به خاطر مشکلات جوی، این ظرفیت به 5 هزار مگاوات کاهش پیدا کرده است.
مدیر عامل شرکت توانیر ادامه داد: 95 درصد انرژی ما از طریق سوخت های فسیلی به دست میآید و تنها پنج درصد باقی مانده از نیروگاه های برق آبی است، در واقع این انرژی را ذخیره می کنیم برای ایام تابستان و پیک مصرف. با این حال در بهترین حالت تنها می توانیم بین پنج تا شش هزار مگاوات از این نیروگا ها استفاده کنیم. ما امیدواریم این قطعی ها با توجه به شرایط جوی و گرمی هوا تا دو هفته آینده حل شود. قطعی ها به گرما و دما ربط دارد، به ازای هر درجه حرارت در کل کشور چیزی در حدود ۱۵۰۰ مگاوات به مصرف برق اضافه می شود.
در ادامه برنامه بهروز نعمتی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: اصلی ترین مشکل ما بحث مدیریت است. در برخی دوران ها حدود ۴۲هزار مگاوات برق تولید شده، اما از سال ۸۲ به این سمت چیزی حدود 12 هزار مگاوات به این ظرفیت اضافه کردیم و در پنج سال اخیر پنج هزار مگاوات، آن هم با سرمایه گذاری بخش خصوصی، پس نتیجه می گیریم مدیریت دولتی ایراد دارد.
وی افزود: ما باید به سمت انرژی های نوین برویم؛ چرا تا کنون نرفتیم. ایران کشور پر مصرفی است. اما هر بار حرف زده شد گفتند پنل داریم و ... اما اتفاقی نیفتاد. این سرمایه هنگفت ما در حال نابود شدن است. متعدد سدهای ما هستند که هنوز به بهره برداری نرسیده اند. سدی داریم که از سال چهل و هفت بنا شده ولی کار نکرده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به میزان مصرف برق در کشور ادامه داد: گزارش ها حاکی است که در کشور حداقل ۱۷ درصد هدر روی برق داریم. در بحث کاهش تلفات برق، مدیریت درست نشده است. مسئولان بدانند مردم نباید ضرر سو مدیریت ما را بدهند. حق این است که برق مشترک پر مصرف قطع شود، ساده ترین کار در اینجا قطع برق مجموعه های تولیدی است.
نعمتی ادامه داد: هر زمانی که وارد بحث خصوصی سازی شدیم، به مشکل خوردیم چون رویه کار مشخص نیست. همین الان خود توانیر دولتی است یا خصوصی؟ شما می گویید صد درصد دولتی هستیم، اما رفتار شما شرکتی و خصوصی است. واقعیت این است مجموعه توانیر خصولتی است؛ نه دولتی است و نه خصوصی. دوستان حرکت کنند و دولت به عنوان احداث سد و نیروگاه و ... همه را به مردم بسپارد و خود ناظر باشد.
آرش کردی مدیر عامل شرکت توانیر در ادامه برنامه گفت: صنعت برق سال پیش ،پیک ۵۵ هزار و ۴۴۱ مگاوات را تامین کرد. 9 هزار و چهارصد مگاوات مورد نیاز را برق آبی ها تامین کردند که امسال بیش از پنج هزار مگاوات نتوانستیم از آنها بگیریم. ما از سال قبل 2 هزار مگاوات نیروگاه اضافه کردیم، به هر حال قطعی ها به خاطر وضعیت جوی است که ما را بسیار دچار نقصان کرده و ما از سال قبل در بحث نزولات آسمانی کاهش داشتیم.
وی افزود: اطلاعات آقای نعمتی برای پنج سال قبل است، در سال ۹۲ تلفات ما ۱۷ درصد بود و کار ویژه انجام شد و این اعداد و ارقام رسید به ده و شش دهم درصد تلفات در بخش توزیع برق.
مدیر عامل شرکت توانیر ادامه داد: ما مشوق های بسیاری به مجموعه های تولیدی می دهیم که مصرف خود را درست کنند و صرفه جویی کنیم. ما دنبال این هستیم بی آسیب به همه مردم با ارائه همین مشوق ها، به بیست تا سی درصد کاهش مصرف در خانوارها برسیم.
کردی با اشاره به بحث خصوصی سازی شرکت ها اظهار کرد: خصوصی سازی در بخش برق، مطابق اصل ۴۴ بوده است. اکنون شصت درصد نیروگاه ها توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شده است. در انرژی تجدیدپذیر، صد در صد بخش خصوصی سرمایه گذاری می کند. این را بگویم که ما در دولت یازدهم هفت هزار مگاوات نیروگاه وارد شبکه کردیم.
نعمتی عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه برنامه با اشاره به اینکه متاسفانه نتوانستیم وضعیت را مدیریت کنیم، لذا فشار به مردم وارد میشود گفت: واقعیت را نمیبینیم، با یک عذرخواهی وزیر مشکل خیلی راحتتر حل میشود.
وی با اشاره به اینکه مگر میتوان به مردم گفت مصرف نکنید اظهار کرد: محال ممکن است برق وزارت نیرو قطع شود، این چیزی که فقط برای مردم وجود دارد و برای ما نیست، لذا صداقت وجود ندارد.
نعمتی با اشاره به اینکه در کمیسیون انرژی نسبت به موضوعات مرتبط با انرژی و نفت زحمات خوبی کشیده شده است، افزود: دولت باید بر مبنای حکم پیشنهاداتش را به مجلس ارائه دهد، اما این حکم از سوی دولت نیامده است، وضعیت کاملا مشخص است و از قبل برنامه ریزی باید صورت میگرفت چرا هرگاه موضوع را نمیتوانیم مدیریت کنیم به مردم فشار میآوریم.
حمیدرضا صالحی عضو هیئت مدیره سندیکای برق ایران طی تماس زنده تلفنی با اشاره به اینکه صفر تا صد تولید، توزیع و انتقال برق به صورت کامل در کشور انجام میشود خاطرنشان کرد: صنعت برق صنعتی زیرساختی و زمانبر است، متاسفانه به مسئله اقتصاد برق توجه نشده است.
صالحی با اشاره به اینکه دولتها باید سرمایه گذاری دولت قبلی را برداشت کنند عنوان کرد: از سال ۸۴ به بعد مابهالتفاوت قیمت تجهیزات تمام شده برق را فراموش کردیم، این در حالی است که در قانون حمایت از صنعت برق مقرر شده است تا هر سال این مابه التفاوت در بودجه لحاظ شود.
کردی مدیر عامل شرکت توانیر در ادامه برنامه با اشاره به اینکه در سالهایی که رشد اقتصادی منفی بود صنعت برق رشد ۵ درصدی داشت گفت: نیازمند ایجاد نگرش جدید هستیم، باید درست مصرف کردن را در پیش بگیریم لذا، کشورهای پیشرفته الگوی صحیح درست مصرف کردن را در پیش گرفته اند.
وی گفت: سعی شده برنامه زمانبندی دقیقتر شود و اطلاع رسانی به صورت دقیق صورت بگیرد، اگر در جای کمبود و نقصان است ما به آن رسیدگی میکنیم.
مدیر عامل شرکت توانیر اظهار کرد: باید تدابیر لازم بابت محدودیتها ایجاد شود، وابستگی زندگی مردم به صنعت برق غیر قابل انکار است، در ابتدای انقلاب با ۳۶ میلیون جمعیت، ظرفیت نصب شده ۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات بود، اما امروز جمعیت ۸۰ میلیون نفر شده است، در حالی که ظرفیت نصب شده ما بیش از ده برابر است یعنی ۷۸ هزار مگا وات ظرفیت نصب شده نیروگاهی داریم.
وی با اشاره به اینکه میزان انرژی مصرف شده قابل مقایسه با گذشته نیست افزود: اگر امروز بنده به عنوان مسئول صنعت برق، دوستانمان در مجلس به عنوان قانون گذار و دوستانمان در دولت به دیدگاه واحد در صنعت برق نرسیم این خدمت حیاتی دچار مخاطره میشود.
مدیر عامل شرکت توانیر با اشاره به اینکه ناترازی در منابع و مصارف مالی صنعت برق داریم که باید آن را رفع و رجوع کنیم افزود: ۱۰ سال است که هیچگونه خاموشی در شبکه نداشتیم، اولین دستگاهی که مصرف را مدیریت میکند وزارت نیرو است، لذا ادارات و نهادهای اصلی وزارت نیرو اولین جایی است که قبل از ابلاغ بخشنامه دولت مکلف بودن تا در مصرف خود مدیریت کنند.
کردی تصریح کرد: ما در کل حاملهای انرژی دچار بد مصرفی هستیم و این مسئله از نهاد دولت تا کل آحاد جامعه را در بر میگیرد، امسال حرکت ویژه صورت گرفت و تدابیر ویژه را برای ادارات آغاز کردیم لذا مصرف ادارات باید ۱۰ درصد کاهش پیدا کند به طوری که اگر این امر محقق نشود جریمه در نظر گرفته میشود.
مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اینکه واردات داریم، اما صادرات صفر است گفت:: ماه هفت هزار مگاوات نیروگاه در حال توسعه داریم لذا مدیریت مصرف به این دلیل است که خدایی نکرده شبکه دچار فروپاشی منطقهای نشود.
انتهای پیام/