وی افزود: اولین کشور در منطقه بودیم که خودرو تولید کردیم و زمانی که ذوبآهن شاخص صنعتی شدن در دنیا بود، ما تولیدکننده ذوب آهن بودیم، اما امروز همه تجهیزات وارداتی است و کسی نمیپرسد چرا بازار منطقه را از دست دادهایم؟ فقط میگوییم که چرا قیمتها افزایش یافته است.
نیلی احمدآبادی در ادامه بیان کرد: امروزه کسی مطالبهگر ارتباط و همکاری دانشگاه و صنعت نیست، نمیپرسیم چرا اقتصاد کشور ما به دنبال صنعت پیشرفته نیست؟ البته در شرایط فعلی کسی که وارد این فضا نمیشود، چون تمام ابزار را در اختیار ندارد، باید خیلی بیشتر کوشش کرد تا تمام مسائل و مشکلات حل شود.
وی با اشاره به سازمان ایمیدرو به عنوان یک سازمان مهم و تاثیرگذار گفت: ایمیدرو و دانشگاه تهران همیشه الگو بودند اما باید فراتر از این مواضع فکر کنند زیرا اگر امروز کاری انجام ندهیم، فردا بسیار دیر است و اقتصاد امروز نتیجه کار نکردن دیروز است.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه بیان کرد: ایران، کشور بزرگی است که با توانمندیهای بسیار، باید کمبودها را جبران کند، نباید اجازه بدهیم عربده کشی یک نفر در آن سر دنیا اقتصاد کشور را بر هم بزند.
نیلی احمد آبادی با اشاره به اینکه امروزه وظیفه دانشگاه در تربیت منابع انسانی کمرنگ شده است، گفت: ما منابع انسانی را محور توسعه مینامیم و بیشتر دنبال این هستیم که ظرفیتهایی را در فارغالتحصیلان ایجاد کنیم که بتوانند در حل مسائل کشور شرکت کنند.
وی در خصوص ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: ضعف در ارتباط صنعت و دانشگاه فقط مختص ایران نیست و برای مثال در دانشگاه امآیتی نیز این مشکل وجود دارد.
رئیس دانشگاه تهران افزود: دانشگاهها و صنعت برای پیشبرد اقتصاد کشور باید در کنار هم حرکت کنند، دانشگاه تهران برای ایجاد این الگو تلاش زیادی داشته است تا شیوه آموزشی را با نگاه به پژوهش تغییر دهد.
نیلی احمد آبادی افزود: دانشگاه تهران اولین دانشگاهی است که پارک علم و فناوری را به وجود آورد، با نگاه به این موضوع که ایده را چگونه به کار تبدیل کنیم، امروزه دیگر نباید دنبال شغل بود بلکه باید قابلیت ایجاد شغل و خلاقیت را به دانشجو آموزش داد.
وی گفت: پارک علم و فناوری یک صندوق پژوهش و فناوری دارد که میتواند بخشی از مسائل مالی را حل کند، همچنین دانشگاه تهران دارای بورس است، که این در این باره کمک بسیاری به اقتصاد کرده است.
نیلی احمد آبادی گفت: دانشگاه تهران ظرفیت بزرگی در خصوص تبدیل ایده به شغل در خود دارد و این موضوع را یک مسئولیت اجتماعی میداند.
انتهای پیام/