به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه مسجد جامع ساری در دورههای مختلف تجدید بنا شد، اما مسجد فعلی چهار شبستان دارد که شبستان جنوبی آن مربوط به دوره قاجار بوده و سه شبستان دیگر آن مربوط به دوره پهلوی است اظهار داشت: سقفهای مسجد جامع ساری چوبی و پنج تا شش سال قبل مرمت شده و درها و سقفهای چوبی و سفالهای آن سوخته است.
وی عنوان کرد: در ایوان جنوبی آن یک تیر چوبی، یک سقف قومی پوشش و نازک داشته که آن تیر چوبی مربوط به قاجاریه سوخته، همچنین بخش اعظم مناره ایوان جنوبی نیز سوخته است.
طالبیان با بیان اینکه یکی از منارهها حدود ۶۰ درصد تخریب شده است گفت: مناره دیگر نیز درخطر است، زیرا چوبها هنوز در حال سوختن است.
معاون سازمان میراث فرهنگی کشور ادامه داد: خوشبختانه بخش تاریخی دوره قاجار متشکل از پوشش آجری و طاق دست نخورده و ۷۰ درصد سالم است و یک مدرسه علمیه قاجاریه موجود در پشت مسجد نیز سقفش سوخته و برخی مغازههای بازار که بین بازار و مسجد واقع شده اند نیز وضع خوبی ندارد.
وی گفت: مسجد زیر نظر اوقاف بوده و هیئت امنایی اداره میشود و شش امام جماعت داشته و مدیریت یکپارچهای و واحد نداشته است و این مسئله نبود مدیریت واحد از مشکلات به شمار میرود.
طالبیان با بیان اینکه امشب یک جلسهای با علما درباره مدیریت و مرمت مسجد داریم درباره علت حریق گفت: احتمال اینکه یکی از کابلها دچار حریق شده باشد وجود دارد و امشب آتش نشانی گزارش خود را کامل خواهد کرد.
معاون میراث فرهنگی کشور با عنوان اینکه خوشبختانه سازه تاریخی مسجد ۷۰ درصد سالم است گفت: مسجد روی پایه ساسانی دایر شده و از سال ۱۴۰ هجری قمری به سبک معماری خراسانی و سبک ایوانی ساخته شده است.
وی ادامه داد: بخش قاجار مسجد که روی پلان صفوی ساخته شده از سالمترین بخشها بوده و فقط بخش قومی پوش آن ریخته شده است.
وی با عنوان اینکه از صبح کارآواربرداری شروع شده است و با تمام پایان آواربرداری، کارگاه مرمت برپا میشود گفت: یک طرح تاسیساتی یکپارچه و مهندسی برای مسجد درنظر گرفته میشود.
مسجد جامع ثبت ملی شده ساری شامگاه پنجشنبه به دلیل اتصال سیم برق دچار حریق شده است.
منبع:مهر
انتهای پیام/ی