به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، بهمن دانایی دبیر انجمن صنفی کارخانه های قند و شکر ایران اظهار کرد: این میزان تولید نسبت به تولید یک میلیون و ۱۲۳ هزارتنی شکر در سال ۹۲ حدود ۸۰ درصد رشد داشته است.
وی میزان چغندر تولیدی سال ۹۶ را بالغ بر ۸ میلیون و ۶۹ هزار و ۸۴۴ تن عنوان کرد و افزود: این میزان تولید نسبت به سال ۹۲ بیش از ۱۳۲ درصد افزایش نشان می دهد.
به گفته دانایی، میزان نیشکر تولیدی نیز در سال ۹۶ با ۲۱ درصد رشد نسبت به سال ۹۲ به عدد ۷ میلیون و ۹۲۱ هزار و ۴۰۴ تن افزایش یافته است.
دبیر انجمن صنفی کارخانه های قند و شکر ایران ادامه داد:شکر تولیدی از چغندر در سال ۹۲، ۵۰۶ هزار و ۶۰۱ تن بوده که این میزان در سال ۹۶ به یک میلیون و ۱۴۳ هزار و ۲۲۶ تن افزایش یافته است.
وی اضافه کرد:شکر تولیدی از نیشکر نیز از ۶۱۶ هزار و ۱۵۹ تن در سال ۹۲ به ۸۷۲ هزار و ۱۳۳ تن در سال ۹۶ رسیده است.
دانایی ادامه داد: مجموع چغندر و نیشکر به دست آمده از سطح ۲۱۳ هزار و ۷۶۸ هکتار سطح زیر کشت این دو محصول در سال ۹۶ بالغ بر ۱۵ میلیون و ۹۹۱ هزار و ۲۴۸ تن و میانگین برداشت حدود ۷۵ تن در هکتار بوده است.
وی با اشاره به این که راندمان در هکتار چغندر از ۴۲ تن در سال ۹۲ به ۵۲ تن در سال ۹۶ افزایش یافته است،اظهار داشت:راندمان در هکتار نیشکر در سال ۹۲ معادل ۷۵.۵ تن بوده و با رشدی معادل ۱۳.۲ تن در هکتار به ۸۸.۷ تن رسیده است.
این مقام مسئول میزان برداشت قند در هکتار از چغندر و نیشکر در سال ۹۲ را به ترتیب ۷.۵ تن و ۸.۶ تن عنوان کرد و افزود: میزان برداشت قند در هکتار از چغندر در سال ۹۶ به رقم ۸.۸۱ تن و از نیشکر به ۹.۹۸ تن افزایش داشته است.
به گفته وی از چغندر بدست آمده ۴۴۵ هزار و ۷۵۲ تن تفاله خشک و ۴۶۵ هزار و ۴۶۵ تن تفاله تر تولید و برای مصرف خوراک دام عرضه شده است.
وی در ادامه افزود:مجموع ملاس تولیدی از چغندر و نیشکر تولیدی بالغ بر ۶۳۲ هزار و ۳۷۶ تن بوده که به عنوان مواد اولیه صنایع پایین دست از قبیل خمیرمایه،الکل،مکمل خوراک دام و... مورد استفاده قرار گرفته است.
دانایی، میزان شکر وارداتی در هشت سال فعالیت دولت های نهم و دهم را ۱۲ میلیون و ۶۸۰ هزارتن به ارزش ۵ میلیارد و ۶۳۷ هزار دلار شکر اعلام کرد و افزود:این میزان در پنج سال فعالیت دولت های یازدهم و دوازدهم به دو میلیون و ۸۵۳ هزار تن و به ارزش یک میلیارد و ۲۷۹ هزار دلار کاهش یافته است.
دبیر انجمن صنفی کارخانه های قند و شکر ایران در پایان با اشاره به این که وزارت جهاد کشاورزی طبق ماده ۳ قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی موظف است برای تامین نیاز داخلی و تنظیم بازار به نحوی عمل کند که سالانه حداقل ۱۰ درصد به میزان تولید داخلی این محصولات افزوده شود تا تولید شکر به مرز خودکفایی برسد،اظهار داشت:خوشبختانه با تلاش های مدیران و کارکنان کارخانه های قند و شکر و کشاورزان زحمتکش و همچنین حمایت های وزیر جهاد کشاورزی در کنترل واردات شکر به کشور،مفاده این قانون در مورد محصول شکر محقق شده و تولید شکر در کشور نسبت به سال ۹۲ بالغ بر ۸۰ درصد افزایش یافته است.
انتهای پیام/