به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، و به نقل از روابط عمومی سازمان محیط زیست سیستان وبلوچستان ؛ اشرفعلی حسینی مدیر محیطزیست شهرستان چابهار اظهار داشت: منطقه حفاظتشده گاندو به وسعت ۴۶۵ هزار هکتار که علاوه بر تمساح نادر پوز کوتاه تالابی (گاندو)، زیستگاه ۱۹۲ گونه پرنده، ۲۸ گونه پستاندار، ۷۱ گونه خزنده و ۱۵۰ گونه گیاهی است، از سال ۱۳۴۹ منطقه حفاظتشده است.
وی افزود: مهمترین موجود این منطقه حفاظتشده که در حال انقراض هم است، «گاندو» یا تمساح پوزهکوتاه تالابی است، این تمساح نادر با کمتر از ۳ هزار سر جمعیت در دنیا در حال انقراض است و برنامه ویژهای برای حفاظت از آن آغازشده است.
مدیر محیطزیست شهرستان چابهار گفت: ۴۰۰ تا ۵۰۰ سر تمساح هماکنون در منطقه حفاظتشده گاندو در منطقه بلوچستان محدوده شهرستانهای چابهار و سرباز عمدتاً در کنار خلیج «باهوکلات» چابهار، سد «پیشین» شهرستان سرباز، بند «شیرگواز» و رودخانه بزرگ سرباز زندگی میکنند.
وی ادامه داد: خشکسالیهای همهجانبه و فراگیر سیستان و بلوچستان که امسال به اوج خود رسیده مهمترین تهدید برای این تمساح است؛ با خشک شدن هوتگها (گودالهای دستساز آب در بلوچستان) و بخشی از رودخانه بزرگ سرباز برنامه زنده گیری این تمساحها از سوی محیطزیست و انتقال آنها به مناطق دارای آب و یا مرکز نگهداری و تیمار محیطزیست شروعشده است.
مدیر محیطزیست چابهار با بیان اینکه کمبود شدید نیرو و امکانات در مناطق حفاظتشده گاندو وجود دارد، خاطرنشان کرد: در این منطقه ۴۶۵ هزار هکتاری دو پاسگاه محیط بانی و تنها ۲ محیط بان حضور دارند و این در حالی است که برای حفاظت ازاینگونه جانوری نیاز به حداقل ۱۲ نیرو، امکانات و تجهیزات بهروز زنده گیری تمساح و همچنین تأمین خودروهای مناسب است.
انتهای پیام/ع