به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ منصور رضوانی جلال، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: بیش از یک میلیون هکتار گردوکاری در جهان است که از این میزان بیش از 3/5 میلیون تن گردو جمعآوری می شود.
وی با بیان اینکه از این میزان 500 هزار تن در چرخه صادرات است افزود: ایران از لحاظ سطح زیر کشت گردو مقام دوم دنیا را به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اظهار داشت: سن اقتصادی گردو در تمام دنیا 40 تا 50 سال است، اما گاهی برخی کشاورزان درخت گردو را تا 200 سال نگهداری می کنند که این موجب کاهش ثمردهی این درخت می شود.
منصور رضوانی جلال با بیان اینکه برای حفظ رتبه گردوی تویسرکان نیازمند ایجاد تحول و سرشاخه زنی درختان هستیم افزود: برای افزایش بهرهوری گردو باید به این محصول بیشتر توجه کرد.
وی با بیان اینکه تویسرکان با داشتن بیش از پنج هزار و 500 هکتار باغ گردو و تولید این محصول با مرغوبیتی در مقیاس جهانی، پایتخت گردوی ایران نام گرفته است افزود:به منظور بهبود اصلاح باغ های گردوی تویسرکان , کارگاه آموزشی سرشاخه کاری و مراقبت های بعد از پیوند درختان در تویسرکان برگزار شد.
مدیر جهادکشاورزی تویسرکان هم با بیان اینکه این شهرستان, مرکز طرح اصلاح و سرشاخه کاری درختان گردوی کشور است گفت: هدف از اجرای این طرح کاهش سرمازدگی درختان گردو و افزایش بیش از دو برابری محصول و افزایش درآمد باغداران است .
اکبری با بیان اینکه در جهت ادامه دادن طرح سرشاخه کاری درختان گردو, کارگاه مراقبتهای بعد از پیوند تشکیل شد گفت: ۶۰۰ نفر از باغداران تویسرکان و سراسر استان همدان در ۷ کلاس استانی و ۱۲ کلاس ناحیه ای زیر نظر جهاد کشاورزی از مهر سال گذشته تاکنون آموزش دیده اند.
وی ابراز امیدواری کرد افراد آموزش دیده در این کلاسها سال آینده، منشا و عامل آموزش و اجرای طرح سرشاخه کاری به صورت گسترده باشند.
مدرس کارگاه و محقق مرکز تحقیقات جهادکشاورزی کشور هم با بیان اینکه بخشی ازسرشاخه کاری درختان گردوی تویسرکان فروردین و اردیبهشت با گیریایی بالای پیوندکها انجام شد گفت: این پیوندکها نیازمند مراقبت هستند تا تاج پیوند زده شده تثبیت و به درختانی با صرفه تجاری تبدیل شوند.
سلیمانی با بیان اینکه این اولین کارگاه آموزش مراقبت و تربیت درخت بعد از سرشاخه کاری است گفت: در کارگاه , نحوه آبیاری , پوشش نهال پیوند زده شده , نحوه تغذیه و مقاوم سازی درمقابل سرما و تربیت تاج درخت آموزش داده شد.
انتهای پیام/ا