رئیس گروه بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت گفت: اجرای این برنامه کار بین بخشی است که علاوه بر وزارت بهداشت، وزارتخانههای نیرو، کشور، صنعت، جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست هم در اجرای آن دخیل هستند که کمیته راهبری این برنامه را تشکیل میدهند و در استانها نیز کمیته فنی آنها تشکیل شده است.
وی یکی از اهداف این برنامه را هم افزایی بیشتر بین دستگاهها عنوان کرد و افزود: برای اینکه دستگاهها بتوانند به صورت مشترک در زمینه ایمنی فاضلاب فعالیت کنند و روشی برای همکاری مشترک داشته باشند این برنامه در حال اجراست چراکه تاکنون دستورالعملی برای انجام فعالیت مشترک وجود نداشت.
مهندس شقاقی اضافه کرد: برنامه «ایمنی فاضلاب» در واقع عوامل موثر در این موضوع را شناسایی میکند و کنترلهای مختلفی را که هر دستگاهی قرار است برای آن انجام دهد ساماندهی میکند.
رئیس گروه بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت با بیان اینکه این برنامه فعلا به صورت پایلوت در حال اجراست گفت: قرار است این برنامه را توسعه بدهیم و همزمان با اجرای پایلوت این برنامه و به موازات آن هماهنگیهای کوتاه مدت توسط کمیته راهبری انجام میشود تا مشکلات موجود احصا و اقدامات کوتاه مدت برای مقابله با آن انجام شود که این موضوع در سطح ملی و استانی در حال پیگیری است.
شقاقی با اشاره به اینکه نقش وزارت بهداشت در کمیته راهبری برنامه «ایمنی فاضلاب» بیشتر نقش راهبری و هماهنگ کننده دستگاهها است گفت: در سال ۹۵ تعداد ۶۰۴ کشاورز به دلیل استفاده از آب فاضلاب در مزارعشان اخطار گرفتند و ۳۵۹ کشاورز به مراجع قضایی معرفی شدند همچنین در سال ۹۶ تعداد ۳۵۶ کشاورز در سطح کشور اخطار دریافت کردند و ۲۱۱ مورد آنها به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی در پایان یاد آور شد: در سال ۹۶ بیش از ۱۳ هزار کشاورز در این خصوص آموزشهای لازم را دیده اند و با اقدامات و پیگیریهای صورت گرفته استفاده از آب فاضلاب در مزارع کشاورزی که محصولات آنها به صورت خام مصرف میشوند، روند کاهشی داشته است.