به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ منصورغلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار دکتر عاطف النداف، وزیر آموزش عالی سوریه ، با بیان اینکه کشور و مردم سوریه برای ما بسیار محترم هستند، اظهار کرد: با توجه به شرایطی که بر مردم سوریه تحمیل شده است، ما آمادگی داریم هر نوع همکاری علمی و پژوهشی را که به تقویت مراکز علمی و پژوهشی سوریه بیانجامد، اعمال کنیم تا ان شاالله در این خصوص اثرگذار باشیم.
وزیر علوم با اشاره به فعالیت و جایگاه مناسب دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی سوریه قبل از این درگیری ها و شرایط مخرب در این کشور گفت: دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ایران در شرایط فعلی جایگاه مناسبی دارند و ما از نظر تولیدات علمی در منطقه رتبه اول را داریم و در سطح جهانی نیز بر اساس ارزیابی مراکز بین المللی به طور میانگین رتبه ۱۶ تولیدات علمی را کسب کرده ایم و در برخی از علوم همچون نانو و بایو تکنولوژی رتبه های نهم و هفتم در جهان به ایران تعلق دارند.
غلامی در ادامه با اشاره به توسعه ساخت پارک های علم و فناوری در سال های اخیر در کشور گفت: در حال حاضر ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور فعالیت می کنند که با تبدیل علم به فناوری و تولید محصولات فناورانه، زمینه های به کار گیری این محصولات در بخش صنعت و جامعه را بر عهده دارند.
وی افزود: در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ایران تعداد زیادی مرکز رشد و شرکت های دانش بنیان تاسیس شده که در این مراکز علمی استادان، دانشجویان و صاحبان ایده های جدید مورد حمایت قرار می گیرند تا بتوانند در شرکت های دانش بنیان فعالیت کنند.
وزیر علوم با اشاره به تحصیل ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در دانشگاه های کشور اظهار داشت: استادان و پژوهشگران دانشگاه ها و مراکز پژوهشی جمهوری اسلامی ایران با انجام تحقیقات مشترک با سایر وزارتخانه ها، سازمان ها، بخش صنعت و سایر بخش های جامعه، در حال همکاری برای توسعه همه جانبه کشور هستند و در حال حاضر تعداد زیادی از پروژه های مهم علمی در دانشگاه های کشور در جهت حل مسائل صنعتی و برنامه ریزی مدیریتی کشور در حال انجام است.
غلامی افزود: با این اوصاف و توان علمی مراکز آموزش عالی ایران که گفته شد، جمهوری اسلامی ایران این آمادگی را دارد تا برای همه کشورهای دوست، همسایه و مسلمان منطقه به صورت همه جانبه کمک کند و امیدوارم سفر شما به تهران نتایج خوبی در برداشته باشد و بتوانیم با هماهنگی های مناسب کارهای علمی و پژوهشی مشترک بین دانشگاه های ایران و سوریه را سازماندهی کنیم.
عاطف النداف، وزیر آموزش عالی سوریه نیز با اشاره به روابط مستحکم تهران و دمشق در تمامی موارد و موضع قاطعانه جمهوری اسلامی ایران در حمایت از سوریه در دوران پر التهاب این کشور گفت: هدف اصلی دشمن در جنگ علیه سوریه برگرداندن ما به دوران واپس گرایی و عقب نگهداشتن تاریخ و فرهنگ و علم ما است و به همین دلیل شاهد تخریب مدارس، دانشگاه ها و مراکز فرهنگی و تاریخی در سوریه هستیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر هدف اصلی دولت سوریه تقویت علمی و فناوری مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور است، گفت: امیدوارم از طریق این دیدارها و توافقات فی مابین روابط علمی و فناوری بین دو کشور بیش از پیش تقویت شود.
وزیر آموزش عالی سوریه در پایان با بیان اینکه دانشجویان بورسیه سوری که در ایران تحصیل می کنند در بازگشت به کشور به عنوان هیئت علمی در دانشگاه های سوریه استخدام می شوند، از دکتر غلامی دعوت کرد برای بازدید از دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و امضای تفاهم نامه های مشترک بین دانشگاه های دو کشور به سوریه سفر کند.
حسین سالارآملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاری های علمی و بین المللی وزارت علوم با بیان اینکه ما به دنبال طراحی جدید چند بعدی در ارتباط با سوریه هستیم، گفت: این طرح جدید شامل مواردی از قبیل تبادل استادان و توسعه زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه های سوریه، تبادل دانشجو ارائه بورس های کوتاه مدت برای استادان دانشگاه های سوریه، تقویت همکاری بین دانشگاه های دو کشورو پی گیری تاسیس شعبه دانشگاه تربیت مدرس با نام فارابی در سوریه است.
مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان نیز در این نشست گفت: در خصوص اعطای بورس در رشته های کارشناسی ارشد و دکترا و به خصوص در جهت تربیت اعضای هیئت علمی برای دانشگاه های سوریه آمادگی داریم و مشکلاتی که در این خصوص از قبیل تاخیر در پذیرش دانشجو و موارد این چنینی صورت می گیرد، از طریق ارتباط بیشتر سفارت سوریه در تهران با سازمان امور دانشجویان به سادگی بر طرف می شود.
کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز با اشاره به روابط مستمر این دانشگاه با دانشگاه های سوری به ویژه دانشگاه های حلب و دمشق، گفت: در حال حاضر ۵۳ دانشجوی سوری در دانشگاه فردوسی مشهد تحصیل می کنند و مقرر شده موضوع پایان نامه تحصیلی آنها در خصوص موضوعات سازندگی سوریه باشد.
خواجه، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز هم با بیان اینکه زبان مشترک مردم خوزستان و اهواز نقطه مثبتی برای حضور دانشجویان سوری عرب زبان در دانشگاه های خوزستان است، گفت: هم اکنون تعداد زیادی از دانشجویان عراقی در دانشگاه شهید چمران اهواز تحصیل می کنند و این دانشگاه می تواند در زمینه رشته های زبان و ادبیات عربی با دانشگاه های سوری همکاری داشته باشد.
وی افزود: همچنین امکان همکاری در رشته های نفت، گاز، کشاورزی، فنی و مهندسی و پتروشیمی نیز وجود دارد.
احمدی، رئیس دانشگاه تربیت مدرس نیز خصوص جذب دانشجویان سوری در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در رشته های علوم پایه پزشکی، مهندسی، سلامت جامعه، کشاورزی و علوم انسانی با برگزاری دوره ها به زبان انگلیسی اعلام آمادگی کرد.
انتهای پیام/