آذربایجان غربی رتبه نخست کشور در تولید عسل را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛  عسل از ۲۰۰۰ سال پیش،در زمینه های مختلف کاربرد داشته و علاوه بر تغذیه  در داروسازی‌های سنتی مانند آیورودا و درمان‌های چین باستان به‌کار می‌رفته و هنوز هم کاربرد دارد.

دانشمندان نیز تحقیقات زیادی را برای کشف فواید آن، به‌منظور استفاده در داروسازی نوین انجام‌داده‌اند.

عسل همواره یکی پرطرفدارترین خوراکی‌های موجود در آشپزخانه و در عین حال درمان کننده خیلی از بیماری‌ها بوده است امروزه عسل کانون توجه بسیاری از تحقیقات علمیِ جوامع پزشکی قرار گرفته تا تصورات نیاکان ما را در ارتباط با کاربردهای فراوان عسل بررسی و اثبات نمایند.

عسل برای خون مفید است

عسل تاثیرات بسیار مفیدی بر روی تعداد گلبول‌های قرمز موجود در خون دارد گلبول‌های قرمز خون مسئول انتقال اکسیژن موجود در خون به بخش‌های مختلف بدن هستند عسل محلول در آب ولرم میزان هموگلوبین‌های خون را افزایش می‌دهد، هموگلوبین‌هایی که مانع کم‌خونی می‌شوند.

تحقیقات اولیه در این زمینه نشان از تاثیرات مثبت عسل روی بیماری فشار خون بالاست به طور سنتی، عسل را برای کاهش تاثیرات منفی افت فشار خون یا فشار خون پایین مصرف می‌کردند.

در طب سنتی، یکی از مزایای استفاده از عسل، درمان عفونت‌های دستگاه تنفسی است مصرف روزانه عسل مشکلاتی از قبیل تنگی نفس و خلط بیش از حد گلو را برطرف می کند.

استعمال موضعی

در صورتی که عسل را بر روی خراش‌های پوستی بمالید، به سرعت آن را التیام بخشیده و اسکار را به حداقل می‌رساند.

فواید عسل و لیمو

به مقدار مساوی عسل و آب لیموی تازه را به صورت موضعی مانند ماسک به مدت ۲۰ دقیقه روی صورت خود ماساژ دهید و این کار را دو بار در روز انجام دهید تا لکه‌های سیاه از روی صورتتان محو شوند.

آذربایجان غربی رتبه نخست کشور در تولید عسل

رتبه نخست آذربایجان‌غربی درتولید عسل

استان آذربایجان غربی به لحاظ داشتن منابع لایزال الهی و شرایط آب و هوایی مناسب، وجود مراتع و منابع غنی سرشار از شهد و گرده یکی از قطب های مهم برای پرورش زنبور عسل در سطح کشور به شمار می‌آید به‌ طوری که بر اساس آخرین آمارگیری انجام یافته استان آذربایجان‌غربی با داشتن بیش از یک میلیون کندوی مدرن و بومی و با تولید بیش از 21هزار تن(یعنی 27 درصد عسل کل کشور) چندین سال متوالی مقام نخست کشوری را به خود اختصاص داده است.

سید فضل الله قریشی معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی درگفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ با اشاره به تعداد 1043008 کندوی مدرن و 76190کندوی بومی در استان گفت:میانگین تولید از هرکندوی مدرن20/5کیلو گرم و از کندوهای بومی 6/4کیلوگرم می باشد.

وی افزود:در حال حاضر تعداد بهره برداران این صنعت که به طور مستقیم فعالیت دارند 6117 نفربوده و تعداد 4125نفر به صورت فصلی در زنبورستان ها مشغول به کار هستند.

قریشی گفت: شهرستان خوی با داشتن بیش از 390 هزار کندو و با تولید بیش از10هزار تن عسل مقام اول استان که بیش از 50 درصد عسل تولیدی استان را به خود اختصاص داده است.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان به سایرمحصولات زنبور عسل اشاره کرد و افزود: مقدار92کیلوگرم ژله رویال ،2212کیلوگرم گرده گل 70425،کیلو گرم بره موم و12732کیلو گرم موم از زنبورستان های استان تولید و به بازار عرضه شده است که به نوبه خود یکی از راه های درآمد برای زنبورداران محسوب شده و در اشتغال زایی سهم بسزایی را دارد.

قریشی گفت: بر اساس آخرین آمارگیری ازنظر تعدادزنبور دار نسبت به سال گذشته 1.1%رشد و از نظر تولید4.2%رشد و از نظر تعداد کندو  6.%رشد داشته است.

آذربایجان غربی رتبه نخست کشور در تولید عسل

طریقه تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی معرفت جلیل زاده رییس هیئت مدیره اتحادیه زنبورداران آذربایجان‌غربی درگفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ با اشاره به اینکه چطور می توان عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دادگفت:عسل طبیعی به دلیل داشتن رطوبت در خود شکرک خواهد زودیا اگر دست به روی عسل بکشیم به دست چیزی نچسبد که نشانه مهم عسل طبیعی است .

وی افزود: یک روش علمی برای تشخیص عسل آزمایشگاه مواد غذایی است که می توان عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص داد.

جلیل زاده با اشاره به اینکه یک اتحادیه با ۱۵ شرکت تعاونی زیر مجموعه در استان فعال هستند گفت: مهمترین مشکل زنبورداران استان فروش عسل تقلبی توسط سود جویانی است که به گلوکز رنگ غذا افزوده و به جای عسل طبیعی به فروش می رسانند.

گزارش از : ربابه سیدی یکانی

انتهای پیام/ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.