تابستان با همه گرمایش از راه رسید. خیلی ها در تدارک سفر هستند و برخی دیگر هنوز بر سر چند راهی انتخاب مسیرمانده اند که کدام نقطه ازخطه پهناور ایران را برای مسافرت انتخاب کنند تا فارغ از همه دغدغه و مشغله های زندگی ماشینی امروزی دمی را با آسایش و آرامش خیال سپری کنند.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج کهگیلویه وبویراحمد همان جایی است که می تواند بهترین انتخاب و گزینه ممکن برای گردشگران ومسافران تابستانی باشد، استانی که هنوز قلم خبرنگاران ولنز دوربین عکاسان وتصویربرداران هم نتوانسته همه زیبایی وداشته های ناب ،بکر،دیدنی وطبیعی آن را به به تصویر بکشد.
سفر به کهگیلویه وبویراحمد در تابستان که تا چشم کارمی کند فقط گرمای سوزناک ونفس گیر است، به سان شربت بهار نارنجی است که گلوی احساس را تازه می کند و زندگی را شوری دوباره می بخشد.
در هر گوشه ای از این استان می توانی جلوه ای از شکوه وشوکت خدا را به نظاره بنشینی وببینی که چگونه خداوند هرآنچه لطف وذوق داشته به کارگرفته،تا کلکسیونی از زیباترین ها رابرای این استان رقم بزند.
دیدن آبشارها، چشمه سارها و دریاچه هایی که با وجود دیو خشکسالی همچنان ودر هرگوشه ای از این خطه چهارفصل دلبری می کنند همه وهمه لذت سفر به قلب زاگرس را برای هر مسافر وگردشگری چندین برابر می کند وکاری می کند طعم سفر به سرزمین آبها وآبشارها برای همیشه زیر زبانها بماند.
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری در خصوص ظرفیت استان در بحث گردشگری گفت:استان کهگیلویه وبویراحمدگذشته از آثار تاریخی وبقاع متبرکه،با داشتن ۳۰۰تفرجگاه طبیعی،۱۱روستای هدف گردشگری،۱۴منطقه نمونه گردشگری،۱۷ارودگاه رفاهی،۵هزار چشمه و ۵۰۰ رودخانه دائمی و فصلی وچندین آبشار هرساله وخصوصا در ایام نوروز وتعطیلات تابستانی میزبان خیل عظیمی از گردشگران ومسافران است.
همانگونه که اشاره شد وجود آبشارها در استان کهگیلویه وبویراحمد این استان را به یکی از مقاصد اصلی گردشگران ومسافران خصوصا در فصل تابستان بدل کرده است ،آبشارهایی که از دل ارتفاعات سربه فلک کشیده زاگرس سرچشمه می گیرند ونوای فرح بخش دلنشین زندگی را جاری می کنند.
آبشار یاسوج یکی از زیباترین و مهمترین جاذبه طبیعی مرکز استان است که درفاصله ۲کیلومتری شهریاسوج واقع شده و با ارتفاع ۱۰متری، از آب چشمه های موجود در کوه های زاگرس می جوشد. علاوه براین وجود نهرهای آب،باغ های میوه،مراتع سرسبز و جنگلهای انبوه در کنار زیرساخت های موجود در این فضا نیز باعث شده تا این آبشار در طول فصول بهار وتابستان پذیرای گردشگران زیادی از همه استان های کشور باشد.
آبشار تنگ تامرادی در۵۵کیلومتری غرب شهر یاسوج یکی دیگر از جاذبه های طبیعی وگردشگری این شهر است که در مسیر جاده سپیدار واقع شده و با آبشارها وحوضچه های فراوان چشم هر بیننده ای را محسور می کند.
معاون میراث فرهنگی استان در خصوص این آبشار زیبا می گوید: تنگ تامرادی با چشم اندازی زیبا وطبیعی ،ارتفاعات بلند،پوشش گیاهی سرسبز و هوای مطبوع طبیعتی زیبا را دراین منطقه رقم زده .
الماس قبادی اضافه کرد: آبشار تنگ تامرادی با ارتفاع ۱۵متریکی از اصلی ترین وقدیمی ترین جاذبه های استان کهگیلویه وبویراحمد است که سالانه شمار زیادی مسافر،گردشگر وتوریست از آن دیدن می کنند.
وی تصریح کرد: وجود چهارآبشاربا ارتفاع ۸تا ۱۰متری وحوضچه های آب در مسیر این ابشار وهمیچنین غارهای که دراین نقطه واقع شده بر جذابیت وخاص بودن این منطقه افزوده است.
آبشاربهرام بیگی از دیگر آبشارهای دیدنی استان کهگیلویه وبویراحمد است که در۵۰کیلومتری غرب مرکز شهرستان دنا و۷۰کیلومتری مرکز استان قرار گرفته است.این آبشار با ارتفاعی قریب به ۳۵متردر میان صخره های سنگی واقع شده است.
به گفته مسئول روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی آبشار بهرام بیگی در روستای دلی بهرام بیگی به دلیل زیبایی وجذابیت طبیعی و وجود درختان چند صدساله چنار وگردو و پوشش گیاهی متنوع نظر هر بیننده ای رابه خود جلب می کند.
یکی دیگر از آبشارهای طبیعی ومعروف استان آبشار منج است که درشهرستان دنا واقع شده وپس از طی مسیری طولانی وعبوراز روستای منج به رودخانه بشارمی ریزد.
این آبشار درمنطقه سادات محمودی در۶۰کیلومتری شمال غرب یاسوج قرار گرفته وانتهای آن به مسیری زیبا وپوشیده ازجنگلها ومراتع می رسد.
آبشار کمر دوغ معروف به عروس آبشارهای ایران در قلعه رئیسی مرکز بخش چاروسا از توابع شهرستان کهگیلویه قرار دارد.کمر دوغ که قریب به ۱۰۰متر ارتفاع و بیش از۶۰ متر عرض دارد در تمام فصول سال دارای آب است ونام خود را نیز به واسطه رنگ بسیار سفید خود که به سان دوغ است گرفته.
از دیگر آبشارهای معروف شهرستان دنا،آبشار ناری است که در فاصله هشت کیلومتری منطقه حفاظت شده دنا وبا ارتفاعی بین ۴۰تا۷۰متر قرار گرفته و باوجود سختی مسیر به دلیل بکری طبیعت اطراف و زیبایی خود آبشار همه خستگی وسختی با حضور در این منطقه به دست فراموشی سپرده می شود.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان درخصوص این آبشار گفت: برای رسیدن به آبشار دره ناری دومسیر وجود دارد که مسیر اول نیازمند عبور از انبوه باغهای دره کلنجه ودشتهای سرسبز کپیری است که بیشتر بومیان از آن استفاده می کنند ومسیر دوم که گردشگران از آن استفاده می کنند از گردنه خاریدون می گذرد که درهر دو مسیر می توان ابهت وعظمت دنا را به چشم دید.البته باید یادآور شد در مسیر رسیدن به این آبشار زیبای طبیعی منطقه ای به نام بن رود هم وجود دارد که در واقع آبشارهای توف شاه ودره ناری نیز در همین نقطه واقع شده است.
آبشارگنج بنار درفاصله ۷کیلومتری شمال شهر گچساران ودر منطقه خايیز نیز ازدیگر آبشارهای شهرستان های گرمسیری استان است که ارتفاع آن به بیش از۳۰مترمی رسد.آب این آبشار از طریق چشمه های مختلفی تامین می شود و با جاری شدن در منطقه خاییز جانی دوباره به این منطقه می بخشد.
دیگر آبشار معروف استان کهگیلویه وبویراحمد آبشار طوف خیمه در نزدیکی روستای بی بی زلیخا در ۱۰کیلومتری شهر سوق ودر مسیرلنده به دهدشت است که ارتفاع آن نزدیک به ۵۰مترمی رسد.وجود درختان بلوط وکُنار و همینطور گیاهان دارویی متنوع بر جذابیت ها و ویژگی های طبیعی این آبشار جذاب افزوده است.
در افسانه ها حکایتی زبان به زبان می چرخد ومردم بومی معتقدند در طول سالیان طولانی ریزش آب از ارتفاع بالا به وسیله این آبشار مانع تعرض وچشمداشت دشمنان به این منطقه می شده است.
این آبشارها تنها گوشه ای ازظرفیت و زیبایی های طبییعی وخدادادی استان کهگیلویه وبویراحمد است، پتانسیلی که به گفته استاندار درکنار سایر داشته های طبیعی استان می تواند رمز و رازهای ناشناخته زاگرس را برای گردشگران وطبیعت دوستان آشکار کند ودریچه متفاوت تری را به روی چشمان آنان بگشاید.
مسئولان استانی ودر راس آن اداره کل گردشگری به عنوان متولی این حوزه می توانند با برنامه ریزی صحیح ومدیریت اصولی دربحث گردشگری خصوصا در چنین فصلی که میزان بازدید وحضور گردشگران به شکل فزاینده افزایش می یابد، هم استان را به عنوان یک برند مطرح وطبیعی در سطح ملی وحتی بین المللی معرفی کنند و هم این امیدواری را ایجاد کنند،که در پرتو تحقق چنین امری گره های کور محرومیت وموانع استان یک بار برای همیشه گشوده وبه موازات آن مسیر توسعه استان نیز هموارتر شود.
گزارش از یاسر سجادپور
انتهای پیام/س