به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بندرعباس،محمد علی دادور مدیر عامل پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس در حاشیه افتتاح فاز دوم این پالایشگاه با حضور رئیس جمهور گفت: همه مراحل این پالایشگاه به دست متخصصان ایرانی طراحی و ساخته شده است.
وی افزود: با افتتاح مرحله دوم پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس تولید بنزین یورو ۵ به ۲۴ میلیون لیتر میرسد وروزانه ۱۲۰ هزار بشکه میعانات گازی به ظرفیت پالایشگاه اضافه میشود.
مدیر عامل پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس گفت: با راه اندازی این واحد و واحدهای تولید بنزین، کشور در تولید بنزین خودکفا میشود و زمینه صادرات بنزین در نیمه دوم امسال فراهم میشود.
دادور افزود: ظرفیت تولید بنزین یورو ٤ و ۵ در پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا پایان سال به ۳۶ میلیون لیتر افزایش مییابد.
خوراک مصرفی پالایشگاه اکنون روزانه ۲۴۰ هزار بشکه میعانات گازی است که از عسلویه با یک خط انتقال تامین میشود.
ظرفیت نهایی این خط، انتقال تا ۸۰۰ هزار بشکه است.
دادور گفت: بنزین تولیدی در این پالایشگاه با اکتان بالای ۹۱ و بنزین زیر یک درصد است که سازگاری زیادی با محیط زیست دارد.
مدیر عامل پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس گفت: برای تکمیل این سه فاز، ۳ میلیارد و ۹۵۰ میلیون یورو هزینه شده است.
دادور افزود: این پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس به تنهایی قادر است۶۰ درصد تولید کل پالایشگاههای کشور، بنزین تولید کند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء و پیکانکار این پروژه ملی نیز گفت: این پالایشگاه در زمینی به مساحت ۷۰۰ هکتار ساخته شده و بزرگترین پالایشگاه گازی جهان است که ۱۲ هزار نفر در آن کار میکنند.
سردار عبادالله عبداللهی پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس را نماد خودباوری و اتکاء به تخصص جوانان ایرانی دانست و افزود: ۶۷ درصد طراحی و مهندسی کار به دست مهندسان و شرکتهای داخلی انجام شده است.
مرحله دوم پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس امروز با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
مرحله نخست این پالایشگاه اردیبهشت پارسال به بهره برداری رسید.
عملیات ساخت پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس با هدف قطع وابستگی کشور به بنزین وارداتی و جلوگیری از خام فروشی از بهمن ۸۵ آغاز شد.
پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس در ۲۵ کیلومتری غرب بندرعباس قرار دارد.
انتهای پیام/ر