به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، توسعه زندگی شهرنشینی، فشار زیاد زندگی روزمره، درگیری های ذهنی و مشغله کاری در جامعه باعث شده است تا وجود گل ها و گیاهان در زندگیمان کم رنگ تر شود و از آن ها فاصله بگیریم.
سمیه یزدانی، کارشناس ارشد روانشناسی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: گل و گیاه در زندگی بشر از دیرباز نقش مهمی در لطافت روح و روان و فرار از هیاهوی زندگی داشته است، پس به جاست که با این هدیه های ناب خداوندی پیوند بیش تری برقرار نماییم.
وی گل ها و گیاهان را راهی ساده برای رسیدن به آرامش و نوازش روح و روان دانست و تصریح کرد: با کاشتن گل و گیاه و یا حتی هدیه دادن و گرفتن، می توان بیش از هر چیزی شادی، آرامش، مثبت اندیشی، دوری از غم و غصه و طراوت دریافت کرد.
یزدانی به نقش گل و گیاهان در سلامت روحی و روانی افراد اشاره کرد و اظهار داشت: تماشا کردن گل و گیاهان و لذت بردن از آن سبب می شود تا خلق و خوی افراد تغییر کند و به حالت طبیعی خود بازگردد.
کارشناس ارشد روانشناسی افزود: دریافت یا هدیه دادن یک شاخه گل در نگاه اول سبب لبخند در فرد شده و همچنین ایجاد احساس شادی و سرزندگی در همه افراد در هر گروه سنی نیز می شود.
وی اذعان کرد: افرادی که در محیط پیرامون خود گل و گیاه نگهداری می کنند، 2 تا 4 برابر بیش تر از دیگران آرام، مهربان، شاد و سرزنده هستند و می توانند این حس خوشایند را به دیگر افراد منتقل کنند، ضمن اینکه تبادل گل و گیاه بین افراد سبب سهولت در برقراری ارتباط میان همسران، فرزندان و والدین می گردد.
سمیه یزدانی در خصوص رنگ گل ها و اهمیت آن ها اشاره کرد و بیان داشت: گل های با رنگ صورتی، سفید و بنفش حس آرامش و گل های قرمز، زرد و نارنجی حس هیجان و سرزندگی را در افراد القاء می کنند.
وی اظهار کرد: گل و گیاه نه تنها بر احساسات شخصی افراد اثر مثبت می گذارند، بلکه روی رفتارهای بیرونی و اجتماعی افراد هم تاثیر بسزایی دارند.
خدارحم امیری زاده، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: مناطق جنوبی کشور و به ویژه استان خوزستان یکی از مهم ترین مناطق کشت و کار گل و گیاه در فصول سرد سال هستند و به عنوان قطب تولید گل و گیاهان زینتی کشور شناخته می شوند.
وی با بیان اینکه سطح زیر کشت گل و گیاهان زینتی استان در سال 96، 936 هکتار شامل؛ 2/368 هکتار کشت در گلخانه ها و 2/568 هکتار کشت در فضای آزاد بوده است اظهار داشت: در مدت زمان مذکور 944 نفر تولید کننده گل و گیاه استان 211 میلیون شاخه انواع گل های شاخه بریده، 14 میلیون گیاهان آپارتمانی، 14 میلیون گیاهان فصلی و نشایی و 6/13 میلیون اصله درخت و درختچه زینتی تولید کردند.
امیری زاده، استان خوزستان را یکی از 4 منطقه تولید گل و گیاه کشور بعد از استان تهران، مرکزی و مازندران عنوان و تصریح کرد: خوزستان از لحاظ سطح کل زیر کشت گل و گیاه رتبه سوم کشور بعد از تهران و مازندران، از لحاظ سطح گلخانه های با پوشش پلاستیک رتبه دوم کشور بعد از استان تهران، و از لحاظ سطح فضای آزاد رتبه چهارم کشور را به خود اختصاص داده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اذعان داشت: این استان از لحاظ سطح زیر کشت و تولید گل مریم و پیاز مریم در رتبه اول کشور با سطح 144 هکتار و تولید 3/33 میلیون گل شاخه بریده و 5 هزار تن پیاز و پیازچه و از لحاظ سطح زیر کشت گل رز رتبه اول کشور و تولید گل رز رتبه دوم با سطح 4/428 هکتار و تولید 8/102 میلیون شاخه گل بریده قرار دارد.
این مقام مسئول در ادامه افزود: همچنین از لحاظ سطح زیر کشت گل نرگس رتبه دوم بعد از استان فارس و از لحاظ تولید گل نرگس رتبه سوم را دارا است.
خدارحم امیری زاده، شهرستان های اندیمشک، ایذه، باغملک، بهبهان، رامهرمز، دزفول، شوش، شوشتر و گتوند از جمله نقاط تولید کننده گل و گیاهان زینتی عنوان کرد و بیان داشت: شهرستان های دزفول، اندیمشک، بهبهان، شوش و باغملک بیش ترین سطح زیر کشت و تولید گل و گیاهان زینتی را به خود اختصاص داده اند.
وی اظهار کرد: گل و گیاهان زینتی استان خوزستان علاوه بر تامین نیاز بازار استان به سایر استان ها به ویژه تهران ارسال شده و در بازار گل شهید محلاتی و امام رضا (ع) توزیع می شود.
امیری زاده، دست یابی هر چه بیش تر به بازارهای خارجی و صادرات گل و گیاه به عنوان یک محصول استراتژیک و توسعه صادرات غیر نفتی را از اهداف سازمان جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: امیدواریم با سرمایه گذاری و بهره برداری هرچه سریع تر از این پایانه گل و گیاه توسط سازمان بازرگانی زمینه تحقق اهداف تولید کنندگان و رشد و شکوفایی کشور فراهم گردد.
بیایید به کوتاهی عمر گل فکر نکنیم و محسنات آن را در نظر بگیریم و فضای بی روح خانه و محل کار خود را حتی با گلدانی کوچک صفا بخشیم و بخشی از طبیعت را همراه خود داشته باشیم، زیرا یکی از بهترین راه ها برای پیشگیری و بهبود آثار مخرب زندگی شهرنشینی آشتی با گل و گیاه و طبیعت است و فراموش نکنیم طبیعت مادر انسان است.
انتهای پیام/ح