بنا به اعلام یک منبع آمریکایی، واشنگتن با نقض تعهد خود، اعطای بودجه مربوط به دفتر مبارزه با تروریسم سازمان ملل را قطع کرد.

قطع بودجه مبارزه با تروریسم سازمان ملل از سوی آمریکابه گزارش  گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، آمریکا روز چهارشنبه بودجه 2 میلیون دلاری وعده داده خود برای دفتر مبارزه با تروریسم سازمان ملل را قطع کرد و حضور نمایندگان خود در کنفرانسی از سوی این سازمان با همین موضوع را کاهش داد. این تازه‌ترین اقدام دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در استفاده از نفوذ خود برای اعمال فشار برای تغییر ساختار این نهاد جهانی است.

یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، اعلام کرد افدام آمریکا برای قطع بودجه دفتر مبارزه با تروریسم در پی تصمیم رئیس این نهاد -که یک دیپلمات روس با بیش از سی سال سابقه خدمت است- برای جلوگیری از حضور برخی گروه‌های خاص در بخشی از کنفرانس مذکور صورت گرفت.

این منبع آمریکایی در پاسخ به این سوال که آیا این تصمیم با روسی بودن ولادیمیر ورونکوف به عنوان سرپرست دفتر مبارزه با تروریسم ارتباطی دارد، اعلام کرد که این موضوع اهمیت داشته است و ورونکوف از سوی کشور خود برای کنفرانس مذکور تحت فشار زیادی بوده است.

در همین حال، دفتر مبارزه با تروریسم سازمان ملل به درخواست برای اظهارنظر در این خصوص خودداری کرد.

این مقام آمریکایی اعلام کرد آمریکا و دیگر کشورها  آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل و ورونکوف، را که سال پیش به این مقام رسیده، برای حضور این گروه‌ها در تمامی بخش‌های این کنفرانس  را تحت فشار قرار داده است، زیرا به اعتقاد آنها گروه‌های مذکور می‌توانند کمک‌های ارزشمندی را ارائه کنند.

این مقام ناشناس آمریکایی در ادامه افزود: به نظر می‌رسد ما درخواست‌های خود را به گوش ناشنوا اعلام کردیم و درخواست‌های ما مورد بی‌اعتنایی قرار گرفته است.

این مقام آمریکایی همچنین تاکید کرد واشنگتن حضور خود را در این کنفرانس دو روزه در سطح معاون هماهنگ کننده دفتر مبارزه با تروریسم وزارت خارجه آمریکا کاهش داده است. در ابتدا قرار بود مقامی در سطح وزارت در این کنفرانس شرکت کند.

موضع آمریکا در مقابل دفتر مبارزه با تروریسم سازمان ملل تازه‌ترین بهانه دولت واشنگتن است تا تغییراتی را در سازمان ملل ایجاد کند. هفته پیش نیز آمریکا اعلام کرد از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شده است و علت این کار را برخورد ناعادلانه با رژیم صهیونیستی و نبود اصلاحات در این نهاد سازمان ملل عنوان کرد.

یک مقام ارشد سازمان ملل نیز که نخواست هویتش  فاش شود، اعلام کرد دلیل جلوگیری از حضور گروه‌های خاص در این جلسات انتظار تبادل و به اشتراک‌گذاری حجم بالایی از اطلاعات حساس میان سران نهادهای مبارزه با تروریسم در این نشست‌ها است.

به گفته این مقام سازمان ملل، نزدیک به 120 کشور و 100 گروه مدنی قرار است در این کنفرانس دو روزه حضور یابند. همچنین بنا به اعلام این مقام سازمان ملل نزدیک به 75 درصد از هئیت‌های حاضر در این کنفرانس تحت رهبری سران یا معاونان روسای نهادهای مبارزه با تروریسم خواهند بود.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار