به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل در آئین بزرگداشت استاد تراز انقلاب اسلامی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس، مدافعین حرم و شهدای هستهای گفت: شهید چمران ویژگیهای بسیار زیادی داشت. او ترکیبی بود از ویژگیهای به ظاهر متضاد و بخشهای مختلف زندگیاش میتواند برای همه درس و الگو باشد.
وی افزود: شهید چمران به لحاظ علمی، دانشمند و اهل مطالعه بود. او در رشته تحصیلی خود چه زمانی که در داخل بود و چه زمانی که به خارج رفت، در سطح عالی بود. از لحاظ انقلابی بودن قبل و بعد از انقلاب، یک انقلابی واقعی بود. او زندگی در آمریکا را رها و به لبنان آمد و پرچم مبارزه با رژیم صهیونیستی و دفاع از محرومان فلسطین را در دست گرفت. چمران جنبش عمل را با امام موسی صدر تأسیس کرد و در کنار آن، یک حرکت اجتماعی برای آموزش جوانان ایجاد کرد. اگر امروز در لبنان شاهد جوانان شیعه، تحصیلکرده و مبارز هستیم، نتیجه زحمات شهید چمران، امام موسی صدر و دیگر رزمندگان این حوزه است.
سردار جلالی با اشاره به دوستی و همرزمی دکتر چمران با آیتالله طالقانی گفت: دکتر چمران اولین کسی بود که عنوان «سرداری» را از امام خمینی (ره) دریافت کرد. او در حین اینکه نماینده امام (ره) در شورای عالی دفاع بود، در مجلس هم حضور داشت البته مدتی وزارت دفاع را بر عهده داشت، اما با این وجود وقتی حادثهای مثل پاوه به وجود آمد، اسلحه در دست گرفت و وارد میدان مبارزه شد و از کشورش دفاع کرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در ادامه به دستنوشتههای شهید چمران که از او به یادگار مانده اشاره و اظهار کرد: وقتی یادداشتهای شهید چمران را در زمانی که در پاوه محاصره شده بود، میخوانیم میبینیم در شب آخر که شرایط بسیار سخت شده بود، با آرامش با خدا راز و نیاز میکرد و این نشاندهنده روح بزرگ اوست.
وی تصریح کرد: این آرامش و روح بزرگ در یادداشتهای شهید چمران از سوسنگرد و گیر کردن در محاصره تانکهای عراقی نیز دیده میشود؛ در شرایطی که هر لحظه امکان شهادتش میرود. وقتی ما یادداشتهای او را مطالعه میکنیم، میبینیم او یک عارف انقلابی و یک فرمانده تاکتیکی و استراتژیک است و البته او یک انقلابی به معنای واقعی بود.
سردار جلالی گفت: آن چیزی که امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب از یک فرد انقلابی واقعی ترسیم کردند، شخصی همانند شهید چمران است؛ او در حوزه اطاعت از رهبری سر از پا نمیشناسد، در موقع نیاز اسلحه دست میگیرد، به دل دشمن میزند و مردانه مقابل آنها میایستد. به اعتقاد من، نجات و حفظ شهرهای سوسنگرد، پاوه و دهلاویه را میتوان نتیجه استقامت و مردانگی شهید چمران دانست.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در ادامه به نحوه آشنایی خود با شهید چمران اشاره و تصریح کرد: مدت کوتاهی در پاوه با شهید چمران همراه بودم، در آن زمان عدهای از نیروهای ما در فرمانداری و بیمارستان محاصره شده بودند و ما برای نجات آنها به کمک دکتر چمران آمده بودیم. در آن زمان درایت و کاربلدی او را برای اتمام غائله دیدم. دکتر چمران معتقد بود باید مرزها را برای مقابله با ضد انقلاب کنترل کنیم تا آنها فرار نکنند؛ این نگاه او و تاکتیک و استراتژی یک مدیر برای مدیریت یک غائله بزرگ بود و همه اینها نشان میدهد که او یک فرمانده کاربلد و میدانی است.
سردار جلالی ادامه داد: در خصوص درسهایی که میتوان از شهید چمران گرفت، باید گفت او مبارزی بود که دشمنشناسی ویژهای داشت و استراتژیهای دشمن را در هر حوزهای به خوبی میشناخت و همواره در حال مبارزه با دشمن بود.
وی تأکید کرد: دکتر چمران انقلابی بود و انقلابی هم ماند، کسی که با این مدارج تحصیلی و مسئولیتهایی که بعد از انقلاب بر عهده داشت، اما باز هم در موقع نیاز در صحنههایی مانند پاوه، سوسنگرد و دهلاویه وارد عمل میشد و فرماندهی میدان را بر عهده میگرفت؛ اینها نشان میدهد درجات علمی و مسئولیت موجب نشده که خودش را گم کند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل، تبعیت محض از رهبری را از دیگر ویژگیهای دکتر چمران دانست و گفت: شهید چمران علیرغم اینکه قبل از انقلاب از گروههای مبارز و سیاسی بود، اما علاقهای به این گرایشها نداشت و به دستور امام (ره) تکلیفش را عمل میکرد؛ منافع ملی اولویت اول شهید چمران بود، نه منافع گروهی و جناحی. شاید اگر او در کشور دیگری بود، چندین فیلم از زندگیاش میساختند و از او اسطورهای ساخته بودند. البته باید گفت دکتر چمران یک اسطوره واقعی است و در حالی که برخی کشورها اسطورههای خیالی برای ملت خود میسازند، ما به قهرمان ملی خود چندان نمیپردازیم. خوب است بسیج اساتید که این روز را از او وام گرفته، نسبت به این شهید تعهد بیشتری داشته باشد و ویژگیهای این شهید را به مردم و مسئولین معرفی کند.
سردار جلالی در بخش دیگری از سخنان خود به بحث تهدیدات آمریکا و استراتژیهای آنها برای خروج از برجام و برنامههایی که علیه ایران طراحی و اجرا کردند، پرداخت و افزود: چند سؤال در این زمینه وجود دارد؛ اینکه چرا آمریکاییها از برجام خارج شدند؟ آیا اساساً آنها برجام را میخواهند یا خیر؟ چه الگویی از توافق مورد نظر آنهاست و آنها چه چیزی از توافق میخواهند؟ چه پیشفرضهایی نسبت به ایران دارند و دلیل اینکه ما تا پیشفرضهای آنها را تشخیص ندهیم، نمیتوانیم بفهمیم که چگونه فکر و عمل میکنند، چیست؟ اینکه میگویند احتمال جنگ وجود دارد، درست است و آیا آمریکا به دنبال جنگ با ایران است؟ ما در مقابل خروج آمریکا از برجام چه باید کنیم؟
وی در پاسخ به سؤال طرح شده گفت: ما باید به عنوان یک بسیجی در این خصوص اطلاعات داشته باشیم تا بدانیم وظیفهمان چیست. آمریکاییها احساس میکنند فشارهایی که در برجام داشتهاند و ایران برخی از خواستههای آنها را پذیرفته است، موجب شده تا این زمینه وجود داشته باشد که آنها فشار بیشتری آورده و بهره بیشتری ببرند؛ بنابراین با این نگاه از برجام خارج شدهاند تا تعهداتی که در برجام، آنها را از فشار و تحریم ایران محروم کرده بود، از گردن خود بردارند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: آمریکاییها میخواهند تعهدات ایران در برجام به عنوان کف قابل قبول و تثبیت شده باقی بمانند و ایران هم متعهد به انجام تعهدات خود باشد؛ آنها تلاش کردند برجام را به عنوان یک پلتفرم یا پایه و مبنای تحریمهای مازاد حفظ کنند و برجامی که آمده بود تحریمها را بردارد، در استراتژی آمریکاییها تبدیل به پایه و مبنای افزایش تحریمها شده بود تا ایران را از بازگشت به شرایط قبل از مذاکرات بترسانند.
سردار جلالی هدف دیگر استراتژیهای آمریکا را محدود کردن معادلات قدرت ایران دانست و گفت: آمریکاییها میدانند که برجام مقداری از اهداف آنها را تأمین کرده و چون فکر میکنند ایران میخواهد برجام را حفظ کند، بنابراین میخواهند تلاش کنند آن را پایهای برای باجخواهی و افزونخواهیهای خود قرار دهند؛ پس تلاش میکنند قدرت موشکی و نفوذ منطقه ایران را در تعهدات برجام بگنجانند.
وی افزود: اگر به سخنان وزیر امور خارجه آمریکا دقت کنیم که ۱۲ شرط را برای خودش مطرح کرد و بخشی از آنها امیال و آرزوهایش بود، نشان میدهد که تقریباً بر روی تمامی مؤلفههای قدرت جمهوری اسلامی تمرکز کردهاند تا به واسطه برجام، آنها را کنترل کنند؛ میخواهند اگر بتوانند باج بیشتری از ایران بگیرند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در خصوص اینکه ایران برجام را میخواهد یا خیر؟ تصریح کرد: آمریکاییها تعهدات ایران در برجام را کفِ کار میدانند و معتقدند محدودیتهای ایران در برجام باید دائمی شود و تعهدات افزایش یابد؛ به همین دلیل اروپا را مأمور کردند تا ایران را در برجام نگه دارد و با وعده و وعید وقتکشی کنند تا آنها استراتژیشان را دنبال کنند.
سردار جلالی ادامه داد: آمریکاییها معتقدند برجام لازم است ولی کافی نیست، برجام کفِ مذاکرات است و تعهدات ایران باید افزایش یابد. آنها میخواهند به واسطه برجام، تحریمها را افزایش دهند؛ به شکلی که مؤلفههای قدرت ایران را ضعیف، محدود و کنترل کنند. درواقع برجام تبدیل به ابزار و اهرم فشاری تبدیل شده که بتوانند از آن استفاده کرده و سایر اهداف آمریکا را دنبال کنند.
وی افزود: آمریکاییها یکسری پیشفرضها نسبت به جمهوری اسلامی ایران دارند و در اهدافی که نوشتهاند احساس میکنند که جنگ اقتصادیشان، ایران را تحت تأثیر قرار داده و مسائل مطرح شده در مذاکرات موجب چند تصمیمی و اختلاف میان مسئولان کشور ما شده که آنها میتوانند از آن استفاده کنند. آنها احساس میکنند تحریم بر روی مردم اثر گذاشته و شبکههای اجتماعی و توسعه فضای سایبری توانسته مدیریت آمریکا بر افکار عمومی ایران جامعهعمل بپوشانند و در چند حادثه قبلی از آن استفاده کردند. آمریکا این مسائل را پیشفرض قرار داده و فکر میکند ما در حوزه کنترل نوسانات ارز و پول موفق نبوده و وابستگی ما به دلار را به ابزار قدرتی برای خود تبدیل کرده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: مسئولان باید وابستگی به دلار را کاهش دهند، آمریکاییها فکر میکنند یک نگاه غربگرایانه در کشور وجود دارد که میتواند به آنها کمک کند؛ همه اینها پیشفرضهای آمریکاییها است و سعی میکنند آنها را عملی کنند.
سردار جلالی اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که در پنل آمریکاییها علیه ایران وجود دارد، مطرح کردن موضوع جنگ است، اما ما باید بررسی کنیم که آیا واقعاً آنها به دنبال جنگ با ما هستند؟ در عرصه نظامی یک الفبا برای صحبت با طرف مقابل وجود دارد که به آن دیپلماسی دفاعی میگوییم. ما معتقدیم اگر میخواهیم بازدارندگی ایجاد کنیم، باید یک قدرت در داخل کشور تولید کنیم. به طور مثال در حوزه موشکی، زمینی و هوایی و این قدرت را ذخیرهسازی کنیم و بعد این قدرت را در قالب رزمایش نمایش داده و به دشمن تفهیم کنیم تا مطمئن شویم آنها این قدرت را فهمیدهاند تا از درک قدرت کشورمان به قدرت بازدارندگی برسند و این چرخه را به صورت مداوم تکرار کنند.
وی افزود: ساختار نیروی زمینی ارتش و سپاه متناسب با تهدیدات تغییر و سلاحها و استراتژیها را بازسازی کرده و در قالب مانورهای مختلف تمرین کردیم تا به یک الگوی مقابله رسیدیم؛ آنها نیز این توانمندیها را بررسی کردند و فرماندهان آنها میگویند استفاده از گزینه نظامی برای مقابله با جمهوری اسلامی بسیار پرهزینه و پرتلفات و غیرممکن خواهد بود؛ این یعنی توانستیم گزینه جنگ را حذف کنیم.
سردار جلالی تاکید کرد: ما امروز متناسب با نیاز کشور تجهیزات نظامی تولید می کنیم. و تسلیحاتی که ساخته ایم پشتوانه قدرت دفاعی کشور است.در حوزه بسیج توانسته ایم ۲۰ میلیون بسیجی را ساماندهی کنیم و حداقل ۱۰ میلیون رزمنده در قالب یگان ها بکارگیریم و در رزمایش از انها استفاده کنیم.
وی افزود: استفاده از دروغ و ایحاد نا امیدی و دوراهی مذاکره و تهدید اقدام دیگری دشمنان است. نامه ای که عده ای برای مذاکره با آمریکا نوشتند در واقع دادن پاس به آمریکایی ها بود . رویکردی که می تواند با این تهدیدات مقابله کنند وحدت است، مسئولان گروه های سیاسی، اصولگرا و اصلاح طلب روزه سیاسی بگیرند و حرف تفرقه افکن نزنند مردم نیز باید هوشیاری داشته باشند و سواد رسانه ای و سیاسی خود را بالا ببرند و بدانند ممکن است اخبار حقیقی نباشد.
رئیس سازمان پدافند غیر اظهارداشت : مردم باید اخبار رابا دقت دنبال و صحت آنها را برسی کنند تا فریب دشمنان را نخورد، البته رسانه ملی نقش اساسی در افزایش سواد رسانه ای مردم دارد که باید به آن عمل کند.
وی افزود: ما باید درک درستی از شرایط داشته باشیم و بتوانیم نفوذی ها را شناسایی کنیم . مسئولان هم باید مشکلات مردم را سریع پیگیری و حل کنند تا مورد سوء استفاده قرار نگیرد و با مجرمان برخورد قاطع شود.
سردار جلالی گفت: دولت هم باید از معیشت مردم محافظت کند تا تهدیدات اقتصادی دشمن بر سفره مردم اثر نگذارد، کشور در شرایط خاصی قرارد دارد و به نوعی در حال جنگ است اما ابزار عوض شده و باید این تهدیدات را شناسایی و با آن مقابله کرد تا بصیرت و هوشیاری ملی افزایش یابد.
انتهای پیام/