به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ چند روزی است که عملیات فراگیر و تجاوزکارانه ائتلاف سعودی به بندر استراتژیک الحدیده کلید خورده است. این بار نیز همچون بیش از سه سال گذشته ائتلاف متجاوز سعودی در برآوردهای خود از شرایط امنیتی و نظامی حاکم بر تحولات یمن دچار اشتباه محاسباتی شد. سعودیها و همپیمانان آنها در قالب ائتلاف نظامی همه جانبه علیه مردم بی دفاع و بی گناه یمن تصور میکردند که در یک مدت زمان کوتاه قادر خواهند بود تا بر بندر استراتژیک الحدیده سیطره یابند.
در واقع سعودیها و هم پیالههای آنها با هدف سرپوش نهادن بر شکستهای میدانی گذشته خود در نبرد با ارتش و کمیتههای مردمی یمن و در رأس آنها نیروهای أنصارالله بود که وارد کارزار الحدیده شدند. زمانی که عربستان سعودی و متحدان آن نتوانستند در طول مدت زمان بیش از سه سال در جریان نبردهای هوایی و زمینی بر نیروهای یمنی فائق آیند، تصمیم گرفتند از راه دریا وارد شده و از طریق گذرگاههای آبی به اهداف از پیش تعیین شده و روی زمین مانده خود در یمن دست پیدا کنند؛ در این میان الحدیده بهترین گزینه برای یورش وحشیانه سعودیها بود.
هر چند که عربستان سعودی و همپیمانان آن طی روزهای گذشته حملات متعددی را به مواضع نیروهای یمنی و همچنین زیرساختهای این کشور ترتیب داده اند، اما واقعیت آن است که آنها در تسلط بر الحدیده نیز همچون تسلط بر دیگر مناطق و نقاط استراتژیک یمن ناکام مانده اند. عربستان سعودی و امارات متحده عربی تاکنون هیچ دستاوردی جز تسلط بر استان عدن در یمن به دست نیاورده اند؛ آن هم استانی که فرسنگها با نقاط اصلی و پایتخت یمن فاصله دارد و عملا دسترسی به نقاط حساس یمن از طریق عدن غیرممکن است.
بیشتر بخوانید:هدف ائتلاف متجاوز سعودی و آمریکایی ها از تجاوز به بندر حدیده چیست؟
حملات گسترده جنگندههای ائتلاف متجاوز سعودی به الحدیده یمن در حالی صورت میپذیرد که سازمانها و نهادهای حقوق بشری گستردهای در سطح منطقه و جهان نسبت به پیامدهای وخیم این عملیات هشدار داده اند. در همین راستا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرده است که این حملات جان حدود ۳۵۰ هزار کودک یمنی را در معرض خطر قرار داده است. سازمان صلیب سرخ جهانی نیز اعلام کرده است که این حملات در نهایت فجایع انسانی زیادی را به بار خواهد آورد.
رابرت ماردینی مدیر کمیته بین المللی صلیب سرخ در خاورمیانه در گفتگو با رویترز هم اعلام کرده آنچه که از آن تحت عنوان «نبرد بزرگ» برای حمله به الحدیده یاد میشود میتواند به ایجاد فاجعه انسانی در این منطقه تبدیل شود، زیرا حدیده یکی از مناطقی است که تراکم جمعیتی در آن به شدت بالا است.
از سوی دیگر، «محمد علی الحوثی» رئیس کمیته عالی انقلاب یمن اعلام کرد که یمنیها بر دفاع از استان الحدیده در برابر تجاوزات ائتلاف سعودی تاکید دارند. رئیس کمیته عالی انقلاب یمن افزود: عربستان مسئول کامل هر گونه حمله و یا تهدید علیه بندر الحدیده است.
تهدیدات یمنیها مبنی بر مقابله جدی با حملات گسترده ائتلاف متجاوز سعودی به الحدیده در عرصه تحولات میدانی نیز عینیت پیدا کرده است چراکه نیروهای یمنی موفق شدند ضربات سهمگینی را بر پیکره متجاوزان به ویژه در مناطق مرزی وارد آورند.
روز گذشته بود که ارتش و کمیتههای مردمی یمن شرکت نفتی «آرامکو» عربستان را در شهرهای مرزی هدف حملات گسترده موشکی قرار دادند.
این درحالی است که موشکهای بالستیک یمنیها نیز یکی پس از دیگری بر سر مواضع استراتژیک سعودیها در نقاط مرزی فرود میآید. مقامات روسی نیز صراحتا اعلام کرده اند که چنین حمله ای، روند صلح در یمن را با مخاطره جدی مواجه خواهد ساخت و موجب پیچیدهتر شدن بحران این کشور خواهد شد.
آنچه که بر اهمیت استراتژیک الحدیده افزوده وجود بندر استراتژیک الحدیده در آن است. سعودیها خود به خوبی میدانند که تسلط کامل بر این بندر استراتژیک آنها را بر دیگر استانهای ساحلی واقع در شمال یمن مشرِف میسازد و باعث میشود تا راه آنها به سمت استانهای ساحلی شمالی بیش از پیش هموار شود. از سوی دیگر، تسلط بر بندر الحدیده به سعودیها این امکان را میدهد تا بر تمامی گذرگاههای آبی یمن سیطره یابند.
افزون بر آنچه که گفته شد، بندر الحدیده اولین گذرگاه آبی به سمت جزایر یمنی در عمق استراتژیک این کشور به شمار میرود و این مسأله بر هیچکس پوشیده نیست. همین اهمیت استراتژیک نیز موجب شده تا سعودیها تحت هیچ شرایطی حاضر به دست کشیدن از عملیات تجاوزکارانه و گسترده خود در الحدیده نباشند. مهمترین جزایر یمنی که سعودیها به دنبال رسیدن به آنها از رهگذر بندر الحدیده اند، جزایر «حنیش الکبری»، «حنیش الصغری» و «جبل صقر» هستند.
در این میان، ایالات متحده آمریکا نیز نقش اساسی در حملات گسترده ائتلاف متجاوز سعودی به الحدیده یمن دارد. چند هفتهای است که نقش ایالات متحده آمریکا در جنگ یمن پررنگتر از گذشته شده است. آمریکاییها هم اکنون علاوه بر تسلیح نیروهای متجاوز سعودی، اماراتی و همپیمانان آنها به صورت مستقیم پای به کارزار نبرد الحدیده گذاشته اند. درست به همین دلیل است که چندی پیش شاهد ورود نیروهای ویژه آمریکایی به الحدیده بودیم.
علت ورود آمریکا هم آن است که نیروهای سعودی و اماراتی قادر به تسلط بر بندر استراتژیک الحدیده نیستند. مزدورانِ وابسته به عربستان سعودی همچون سودانیها، مغربیها و بخشی از نیروهای مصری هیچکدام نتوانستند به بندر الحدیده نزدیک شوند و برعکس، متحمل خسارتهای فراوانی نیز شدند. در هر صورت، استراتژی کلان آمریکاییها این است که دریای سرخ به عنوان یک دریای اسلامی که در اطراف آن کشورهای اسلامی واقع شده است، در اختیار مسلمانان نباشد. درهرصورت، تسلط بر الحدیده به یک رؤیای ازدست رفته برای ریاض تبدیل شده است.
منبع:مهر
انتهای پیام/