خط تولید دیزل ملی با توان ۱۳۰۰ اسب بخار در ششمین نمایشگاه بینالمللی حمل و نقل ریلی با حضور وزرای راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به بهرهبرداری رسید.
به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در حاشیه مراسم افتتاح ششمین نمایشگاه بینالمللی حمل و نقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته خط تولید دیزل ملی با 1300 اسب بخار افتتاح شد.
در این مراسم امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه وزارت دفاع پشتیبانی و نیروهای مسلح اظهار کرد: این دستاورد می تواند یکی از دستاوردهای نوین و ملی ایران محسوب شود که خوداتکایی ملت ایران را در تولید دیزل سنگین در پی خواهد داشت.
وی افزود: موتور دیزل از جمله تکنولوژی و صنایعی است که توانستیم با دور زدن تحریمها و اجازه ندادن حضور دشمنان به آن دست یابیم.
حاتمی اظهار کرد: به لطف خداوند و همت کارشناسان، دانشمند، صنعتگران و کارگران امروز شاهد رونمایی و افتتاح خط تولید موتور دیزل ملی هستیم که افتتاح آن موجب جهش بزرگ در صنعت ملی کشور میشود.
وزیر دفاع به کاربردهای این موتور ملی اشاره کرد و گفت: موتور دیزل ملی کاربردهای گستردهای در حوزه ریلی، جادهای، دریایی، نفت، نیرو و دفاع دارد و وزارت دفاع به عنوان یکی از بهرهبرداران در این حوزه میتواند یک گام بلند در خودکفایی بردارد.
در ادامه عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی گفت: به منظور حمایت از این محصول، ۱۰ دستگاه دیزل ملی از سوی وزارت راه و شهرسازی خریداری شد تا با حمایت تجاری از این محصول، تولیدکنندههای آن بتوانند با نمونههای خارجی رقابت کنند.
وی افزود: امیدواریم این دیزل ملی بتواند نظر بخش خصوصی و فعالان تجاری در حوزه حمل و نقل را جلب کند و در آینده با اطمینان خریدار این محصولات باشد.
شریعتمداری، وزیر صنعت و معدن تجارت اظهار کرد: توان و نیروی محرکه یکی از مولفههای توسعه صنعتی در هر کشور محسوب میشود و امیدواریم با رونمایی از خط تولید این موتور ملی گامهای بزرگی در توسعه صنعتی برداریم.
شریعتمداری گفت: این موتور در حوزههای مختلف کاربرد دارد و وزارت راه و شهرسازی به عنوان نخستین بهرهبردار این موتور ملی را خریداری کرده است.
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مدت طولانی در جریان راهاندازی این پروژه قرار داشت، اظهار کرد: خوشحال هستیم که امروز این ایده به نتیجه رسیده و در مرحله تجاریسازی قرار دارد.
ستاری ادامه داد: به طور قطع جامعه علم و فناوری کشور از این رخداد خوشحال هستند و امیدواریم این خانواده موتور که یک موتور یک مگاواتی کار خود را شروع کرده است، بتواند نسل جدیدی را برای سیستم تولید قدرت در کشور راهاندازی کند.
وی تاکید کرد: باید با توسعه موتورهای 5 الی 6 مگاواتی بتوانیم نسل جدیدی از موتورهای دیزلی به خط تولید برسانیم.
انتهای پیام/
به امید حق تعالی
به امید حق تعالی