به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین کنعانی مقدم دانشجو و فعالان سیاسی دوران قبل از انقلاب اسلامی، با اشاره به اینکه در دوره دانشجویی خود در جریان پیوند حوزه و دانشگاه از اندیشه و آثار شهید مطهری و مرحوم دکتر علی شریعتی بهره برده، گفت: در مقاطعی که قیام مردمی به رهبری حضرت امام (ره) علیه حکومت شاه اوج گرفته بود قشر دانشجوی دهه پنجاه با کتاب های شهید مطهری و شریعتی از محتوای ایدئولوژی اسلامی و چارچوب مبارزاتی اسلام با نظام طاغوت آشنایی بیشتری پیدا کرد.
وی با بیان اینکه در سال های منتهی به انقلاب اسلامی انواع احزاب اعم از کمونیسم،اومانیسم و چپ و راست و... در دانشگاهها فعالیت داشتند، افزود: تضارب آرا در سالهای منتهی به پیروزی انقلاب زیاد بود و انواع ایسم ها ذهن دانشجویان را احاطه کرده بود، هر طیفی هم روش مبارزاتی خود را علیه رژیم شاه داشت اما راه و روشی که مرحوم شریعتی انتخاب کرد بازگشت به خویشتن و بیداری بود و این نگاه مورد توجه عده کثیری از طبقه دانشگاهی و نخبگانی آن زمان قرار گرفت.
کنعانی مقدم شریعتی را از پرچمداران بیداری جامعه بهویژه در میان نخبگان و تحصیلکردگان دانست و تصریح کرد: او با آثار و سخنان خود همواره انسان را به آگاهی و شناخت در حوزههای مختلف ترغیب میکرد و چنین رویکردی در فضای خفقان سیاسی قبل از انقلاب ساواک را بشدت نگران کرده و به همین خاطر بود که علیه شریعتی جنگ روانی و محدودیت ایجاد کردند.
بیشتر بخوانید: دکتر شریعتی از نگاه «میراث کویر»
وی با ذکر خاطرهای مربوط به یکی از جلسات سخنرانی دکتر شریعتی خاطر نشان کرد: در یکی از سخنرانیهای شریعتی در حسینیه ارشاد که ما هم با ترس از ساواک در آن جلسه حضور داشتیم، بهیکباره وسط خطابه یکی از حضار که بعداً مشخص شد از مأموران ساواک است نسبت به سخنان شریعتی اعتراض و توهینهای بدی به وی روا داشت، در همین حال دانشجویان بهقصد ضرب و شتم به سمت مأمور ساواکی رفتند تا او را ساکت کنند اما شریعتی اجازه نداد و گفت «همین که این شخص بر من وارد شد و به من دشنام داد، به حقانیت خود پی بردم».
کنعانی قدم در ادامه به زمان رحلت مرحوم شریعتی اشاره کرد و گفت: به همراه دوستان و همراهان مجلس ترحیمی برای این استاد فرهیخته در مسجد ارگ برگزار کردیم که خوب یادم هست گارد جاویدان شاه تماممسیرهای منتهی به مسجد را بست و شرایط را بهشدت در کنترل خود قرار داد. در ایامی که مردم به تبعیت از نهضت و فرمان حضرت امام مبارزه علیه رژیم طاغوت را به اوج رسانده بودند بهیکباره دانشجویان و مردم وسط مراسم ختم شعار مرگ بر شاه سر دادند که گاردی ها با ضرب و شتم به استقبال مردم رفتند.
وی دراینارتباط افزود: پس از زدوخورد میان مأموران امنیتی شاه و دانشجویان مراسم تحریم دکتر شریعتی عملاً به صحنه تظاهرات علیه رژیم تبدیل شد و حجتالاسلام هادی غفاری که حاضرین در جمعیت بود بچه بغل به جلو راه افتاد و مردم همپشت سر وی رفتند و یک راهپیمایی ضد حکومتی شکل گرفت.
کنعانی مقدم در پایان پیرامون ابعاد برجسته اندیشه و نوع تفکر شریعتی ابراز کرد: نوع مبارزه او ایدئولوژیک بود و اندیشه خود را بر پایه آموزههای اسلامی استوار کرد و تلاش داشت با شناخت علمی از جامعه و مطالعه دقیق زندگی ائمه اطهار، مخاطب را به بیداری تشویق کند.
این فعال سیاسی افزود: امروز متأسفانه دانشگاههای ما نتوانسته اندیشه امثال شهید مطهری و شریعتی را میان دانشجویان ترویج دهد. معتقدم هیچ تناقضی بین نگاه این دوعالم وجود ندارد بلکه مطهری همچون فقیه نگاهی عمیقتر نسبت به اسلام داشت و در مقابل شریعتی با رویکردی جامعهشناسانه به اسلام نگاه میکرد و در کل این بزرگواران دو بال یک انسان آزاده بودند.
منبع: جام جم
انتهای پیام/