به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، سی ان ان در مطلبی نوشت: کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در روزهای گذشته با یک هواپیمای چینی به سنگاپور سفر کرد تا با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، دیدار کند. در پایان این نشست، آمریکا متعهد شد مانورهای نظامی مشترک با کره جنوبی را متوقف کند.
افزون بر این، ترامپ احتمال خروج نیروهای آمریکایی از شبه جزیره کره در آینده نزدیک را بیان کرد.
بانی گلیسر، مدیر بخش چین در مرکز مطالعات استراتژیک بینالمللی، در گفتگو با سی ان ان گفت: «این تصمیم، پیروزی بزرگی برای چین به شمار میرود.»
چین سالهاست درصدد کاهش حضور ارتش آمریکا در این منطقه بوده است. دولت چین بارها از حضور نیروهای آمریکا و متحدان این کشور در آبهای آسیا و به خصوص در آسیای شرقی ابراز نارضایتی کرده است.
هماکنون نزدیک به 28 هزار نیروی آمریکایی در کره جنوبی و 49 هزار نیروی دیگر این کشور در ژاپن مستقر شده اند. همچنان مشخص نیست ترامپ قصد دارد کدام مانورهای نظامی را متوقف کند. در حال حاضر، آمریکا و کره جنوبی سالانه مانورهای نظامی مشترک متعددی برگزار میکنند.
تحلیلگران بر این باورند که حتی تعلیق محدود این فعالیتها مورد استقبال پکن قرار خواهد گرفت. دولت چین میتواند تعلیق مانورهای نظامی در شبه جزیره کره را به عنوان مقدمهای برای خروج نهایی نیروهای آمریکایی از این شبه جزیره و یا حتی بر هم خوردن اتحاد واشنگتن و سئول قلمداد کند.
گلیسر گفت: «در صورتی که این مانورهای نظامی را متوقف کنند، مردم کره جنوبی از خود خواهند پرسید چرا نیروهای نظامی آمریکا در کشورشان مستقر هستند.»
روز سهشنبه، ترامپ گفت خروج نیروهای نظامی آمریکا از این منطقه در دستور کار نیست و در عین حال افزود: «امیدوارم در نهایت این اتفاق بیافتد.»
این اظهارات ترامپ با تعهد پیشین مقامات نظامی آمریکا تناقض شدیدی دارد. جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا، اوایل ماه ژوئن در یک سخنرانی در سنگاپور تلاش کرد به متحدان آمریکا در آسیا اطمینان خاطر دهد که نیروهای آمریکایی در محل کنونی خود باقی میمانند.
متیس گفت: «سوء برداشت نشود: آمریکا در منطقه (اقیانوس) هند-آرام باقی خواهد ماند. این اولویت ماست.» حال، تناقضها در اظهارات مقامات آمریکا میتواند به نفع چین تمام شود.
با توجه به بیانیه ترامپ در روز سهشنبه، به نظر میرسد پکن اکنون میتواند درباره کاهش قدرت نظامی آمریکا در شرق آسیا، به خصوص در دریای جنوبی چین خوشبین باشد.
در ماههای اخیر، تنشها میان چین و آمریکا در پی نظامی سازی جزایر مصنوعی واقع در دریای جنوبی چین از جانب پکن تشدید شده است.
انتهای پیام/