نصیر بشیری گفت: سعی داریم این دوره از جشنواره آیات به نحو احسن انجام شود و مسئولین حمایت های لازم را داشته باشند.

نصیر بشیری دبیری بخش تصویرسازی جشنواره ملی آیات در خصوص جشنواره ملی آیات به خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: جشنواره آیات در 17 بخش و به صورت ملی برگزار میشود. این دوره دومین دوره بخش تصویرسازی است که همانند دوره قبل میزبان این بخش از جشنواره، استان همدان خواهد بود.

وی با بیان اینکه سعی می شود ضعف های دوره نخست در دوره دوم رفع شود، ادامه داد: از این دوره قالب جشنواره به دوسالانه تغییر پیدا کرد تا بتوانیم آن را با کیفیت بهتری برگزار کنیم. از ابتدا سعی شد حتی نشان جشنواره و... هم تغییر یابد و فراخوان به صورتی طراحی شود که در سالهای آینده نیاز به طراحی فراخوان نباشد.

بشیری ضمن اشاره به کیفیت نامناسب آثار دوره پیشین درباره تمهیداتی که برای ارتقاء دوره دوم اندیشیده شده است اظهار داشت: در این دوره کلیه سیاست گذاری ها با مشورت اداره فرهنگ و ارشاد استان تهران صورت گرفته و دوره دوم با مرکزیت تهران برگزار می شود. معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد تهران نیز به مراحل مختلف کار نظارت دارد. همچنین از اساتید مطرح و حاذق همچون استاد علی اکبر صادقی و پارسا نژاد که عضو هیات داوران و اعضای انجمن تصویرگران نیز هستند بهره گرفته ایم.

دبیر بخش تصویرسازی جشنواره آیات در پاسخ به اینکه حامیان این دوره از جشنواره کدام سازمان و ارگان ها هستند بیان کرد: علاوه بر معاونت قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد و اداره فرهنگ و  ارشاد استان همدان، دانشکده هنرهای زیبای پردیس و دانشگاه تربیت مدرس همراهان و حامیان دوره دوم جشنواره ملی آیات محسوب می شوند.

وی افزود:  امسال سعی شد که بخش علمی این جشنواره هم ساماندهی شود. به همین دلیل دو مقاله به اساتید سفارش داده شد که با موضوع تصویرسازی و سابقه تصویرسازی تدوین و منتشر شود. از طرفی در فراخوان هم ذکر شده است که این دوره به صورت علمی و تخصصی پیش میرود تا بتوانیم افراد حرفه ای بیشتری را جذب کنیم.

این هنرمند جوان درخصوص مشکل و معضلاتی که در جشنواره های هنری به چشم میخورد اظهار داشت: یکی از مهمترین مشکلات این حوزه منفعت طلبی مسئولین است. برگزار کنندگان جشنواره در روند برگزاری جشنواره ها، معمولا همه امتیاز ها و منافع به ویژه منافع مالی را برای خود در نظر می گیرند و اهمیت بسیار کمی برای شرکت کنندگان قائل هستند.

وی ادامه داد: فراخوان برخی از جشنواره ها هم به صورت سفارشی است. یعنی فقط تعدادی آثار محدود و سفارش شده در جشنواره شرکت داده می شود اما در جشنواره تصویرسازی آیات، اولویت اول با خواسته و پیشنهادهای هنرمندان است و پس از آن نظر داوران حائز اهمیت است.

بشیری ضمن اشاره به عدم همکاری انجمن تصویرسازان با جشنواره ملی آیات درباره برنامه هایی که برای دوره دوم در نظر گرفته شده است بیان کرد: در این دوره کتابی از مجموعه آثار منتخب  جشنواره چاپ خواهد شد. از طرفی با توجه به نمایشگاه هایی که معاونت قرآن و عترت در دوره های قبل در کشورهای خارجی داشته است، امسال آثار هم در داخل کشور به نمایش گذاشته می شود و هم نمایشگاه بین المللی خواهیم داشت.

وی ادامه داد: قصد داریم به هنرمندان حرفه ای که در این جشنواره شرکت میکنند، سفارش تولید آثار حرفه ای نیز بدهیم زیرا هدف ما فقط شناسایی و سپس رهایی استعدادها نیست.

دبیر جشنواره آیات افزود: تاکنون نگاه مذهبی ما در آثار دانشجویان خیلی کم بود که امسال سعی کردیم این توجه عمیق تر شود و تعلیماتی برای آنان در نظر گرفته ایم که این دانشجویان با فراگیری این نکته ها بتوانند در بازار حرفه ای با مخاطبین مذهبی که عموما سفارش دهنده هستند ارتباط برقرار کنند.

بشیری به توضیح بخش جنبی جشنواره نیز پرداخت و گفت: در این دوره یک انتشارات که از طریق حوزه نشر پیرامون تصویرسازی مذهبی چه در مقطع کودک و چه نوجوان فعال بوده است تقدیر خواهد شد. 

وی در پاسخ به اینکه آیا قصد دارید جشنواره آیات به مسابقه بین المللی تبدیل شود یا خیر بیان کرد: بله قطعا؛ اتفاقا ظرفیت بین المللی هنر تصویرسازی از ظرفیت های ملی بیشتر است. اما تاکنون نتوانسته ایم هنرمندان خارجی به ویژه هنرمندان منطقه خاورمیانه را جذب کنیم و معمولا در بیشتر جشنواره ها فقط عنوان بین الملل را یدک کشیده ایم.

برگزیده جشنواره نقاشیخط و حروف نگار رضوی در ادامه صحبت های خود گفت: هزینه هایی که به جشنواره تصویرسازی آیات اختصاص می دهند باید متناسب با مبالغ تعریف شده در فضاهای حرفه ای هنر در دنیا باشد تا هنرمندان خارجی رغبت حضور در جشنواره های ایرانی را داشته باشند. اگر هزینه های لازم تامین شود، بخش رقابت بین المللی خواهیم داشت و در صورتیکه تامین نشود از هنرمندان خارجی برای ارسال آثار حرفه ای خود در فضای غیررقابتی جشنواره دعوت خواهیم کرد.

دبیر تصویرسازی جشنواره آیات در پاسخ به اینکه آیا همه آثار ارسالی باید با موضوع قرآن باشد؟ اظهار داشت: متن قرآن قطعی و ثبت شده و غیرقابل تغییر است و آموزه های قرآن در زندگی ما جریان دارد.  در نتیجه در بخش بین الملل هم اینطور است که هر اثر تصویر سازی با موضوع پند و نصایح قرآنی پذیرفته می شود و محدودیتی در این بخش نداریم. تنها از پذیرش یکسری آثار که جنبه تزئینی داشته و مطابقتی با آموزه های قرآنی ندارند معذور هستیم.

در این بخش انمیشن و بازی های کامپیوتری هم به جشنواره راه خواهد یافت.

بشیری در پایان همکاری و حمایت بیشتر مسئولین را خواستار شد و گفت: امید است مسئولین همکاری بیشتری داشته باشند و بجای شعارهای حمایتی از قرآن، به صورت عملی اقدام کنند.

وی همچنین به استفاده بیشتر از استعداد و توانمندی جوانان تاکید و در خصوص حضور هنرمندان جوان به عنوان داوران جشنواره آیات و سایر جشنواره های تجسمی اظهار امیدواری کرد.

 

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار