ژنرال ارتش افغانستان تایید می‌کند که حدود ۲ سال است که شمال کشور افغانستان توسط داعش کنترل می‌شود و داعشی‌های شمال افغانستان و استان قندوز، تخار، اکثراٌ تاجیک هستند.

داعش در افغانستان و تهدید آسیای مرکزی؛ واقعیت یا بزرگ‌نمایی؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اواسط ماه می‌خبری در سایت «بهار» روسیه به چاپ رسید مبنی بر اینکه ۵ هزار شبه نظامی در ازبکستان حضور دارند.

دلیل چاپ این مطلب در این رسانه انتشار کپی نامه‌ای بود از عبدالجبار وحیداف معاون وزیر خارجه ازبکستان که خطاب به «پاملا اسپراتلن» سفیر امریکا در ازبکستان نوشته بود.

در این نامه که به زبان انگلیسی نوشته شده و تاریخ و شماره اندیکاتور آن نیز کاملا مشخص و بهار روسیه ترجمه آن را منتشر کرده بود، عنوان شده بود که شبه نظامیان پس از شکست در عراق و سوریه به کشور‌های آسیای مرکزی خواهند آمد و، چون به شدت از طرف نیرو‌های امنیتی روسیه و قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان کنترل می‌شوند آن‌ها به ازبکستان می‌آیند.

در نتیجه در حال حاضر ۵ هزار شبه نظامی در استان سرخان ازبکستان می‌باشند و این در حالی است که سرویس امنیتی ازبکستان از بدتر شدن اوضاع امنیتی خبر می‌دهد و قاچاق اسلحه و مواد مخدر نیز افزایش یافته است.

در این نامه همچنین آمده بود که شبه نظامیان از منطقه بلخ افغانستان به طرف ازبکستان می‌آیند و نه تنها تصویر بین المللی ازبکستان را خدشه دار می‌کنند بلکه تهدیدی برای ثبات منطقه نیز می‌باشند. ضمن اینکه وجود آن‌ها می‌تواند تاثیر مستقیمی بر روابط کاری بین ازبکستان و امریکا داشته باشد.

در این نامه وزارت خارجه ازبکستان از سفیر امریکا خواسته تا پارامتر‌های تعامل بین ارگان‌های اجرایی و امنیتی ازبکستان را در مبارزه با تروریسم مشخص کند.

وزارت خارجه ازبکستان وجود این نامه را انکار نکرده، ولی سرویس مطبوعاتی پنتاگون اطلاعاتی را مبنی بر هجوم تبلیغاتی وسیع داعش در آسیای مرکزی منتشر نموده است.

برخی از نویسندگان و کارشناسان ازبکستان این نامه را جعلی عنوان کردند از جمله الغ بیک اکبراف با بیان اینکه نیرو‌های ویژه ازبکستان تجربیات کافی در زمینه مبارزه با تروریسم دارند تصریح کرد: مردم صلح طلب ازبکستان وجود افراط گرایان و تروریسم را در کشورشان تحمل نخواهند کرد و اشاره کرده که این نامه درست یک روز قبل از سفر رئیس جمهور به امریکا منتشر شده و وجود نامه باور نکردنی است.

قهاراف، یک کارشناس سیاسی نیز با بیان اینکه ارتش ازبکستان قویترین ارتش در منطقه آسیای مرکزی است، افزود: این ارتش، فعالیت شبه نظامیان خارجی را در کشور اجازه نمی‌دهد ضمن اینکه از سکوت مقامات وزارت خارجه در رابطه با این نامه تعجب کرده و عنوان کرده که سکوت دیپلمات‌های ازبک تعجب برانگیز است ضمن اینکه اعتقاد راسخ دارد که وحیداف فردی باریک بین و نکته سنج است و چرا سکوت کرده! جای تعجب دارد.

نویسنده در ادامه این تحلیل می‌نویسد: البته تهدید داعش در همسایه ازبکستان یعنی افغانستان برای این کشور غیر قابل انکار است و تردیدی نیست که هدف شبه نظامیان شکست خورده در عراق و سوریه، آسیای مرکزی است و این هدف از سال ۲۰۱۵ برای همگان مشخص است، زیرا درست پس از حملات هوایی روسیه به مواضع شبه نظامیان در سوریه و عراق آن‌ها اهداف خود را در منطقه قرار دادند.

به بیانی دیگر بی ثبات کردن قلمرو ژئوپلیتیک کشور‌های پسا شوروی در منطقه آسیای مرکزی، از برنامه‌های واشنگتن در زمان جنگ سرد بوده است. به همین دلیل پنتاگون حضور نظامیان خود را در افغانستان تا کنون حفظ کرده، زیرا وضعیت ژئواستراتژیک منطقه در رابطه با ایران، روسیه، و چین بسیار برایش مهم است.

«ضمیر کابلوف» نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در افغانستان و رئیس اداره دوم آسیا در وزارت خارجه روسیه، در دسامبر سال ۲۰۱۷ اعلام کرد: تعداد داعش در افغانستان افزایش می‌یابد و تا کنون به ۱۰ هزار نفر رسیده است و تمرکز آن‌ها در استان‌های شمالی افغانستان می‌باشد که هم مرز با تاجیکستان و ترکمنستان می‌باشد.

سرگئی شایگو وزیر دفاع روسیه در نشست وزرای دفاع سازمان شانگ‌های در پکن و درست پس از شکست نیرو‌های شبه نظامی در سوریه و عراق اظهار داشت: شبه نظامیان با این شکست به دیگر کشور‌ها خواهند رفت و آسیای مرکزی و جنوب شرق آسیا از مناطق مورد نظر ان‌ها است تا در آنجا شبکه جدید تروریستی را ایجاد نمایند.

شایگو در ادامه اظهار داشت که شبه نظامیان بدون کمک رسانی اسلحه و مهمات قادر به ایجاد شبکه نیستند و به طور قطع کشور‌هایی هستند که به آن‌ها سلاح مدرن می‌رسانند.

یادآوری می‌شود که گسترش نفوذ داعش در افغانستان طبق شواهد عینی قابل تایید است «حاجی ظهیر» نماینده پارلمان افغانستان از ولایت ننگرهار، و رئیس گروه فرغانه رو، بار‌ها اعلام کرده که ما شاهد انتقال مزدوران خارجی در مناطق شمال کشور بوده ایم که در این انتقال هلیکوپتر‌های ناتو، هم اسلحه و هم پرسنل جا به جا می‌کنند.

ساکنین استان سر پل نیز متوجه شده اند که داعشی‌های شمال افغانستان خارجی بوده و به زبان‌های ازبکی، تاجیکی با هم صحبت می‌کنند.


بیشتر بخوانید:مسکو: داعش در افغانستان بیش از ده هزار نیرو دارد 



استان سر پل با استان بلخ هم مرز است و این موضوع مدت‌ها است که موجب نگرانی تاشکند شده است

نمایندگان استان بلخ عنوان کردند: ساکنین این استان بار‌ها دیده اند که بین جوانان محلی سلاح توزیع می‌شود به ویژه جوانانی که در نواحی مرزی با ازبکستان مثل «حیرتان» و «شار تپه» واقع است.

یک ژنرال ارتش افغانستان نیز در این زمینه تایید می‌کند که مدت حدود ۲ سال است که شمال کشور افغانستان توسط داعش کنترل می‌شود و داعشی‌های شمال افغانستان و استان قندوز، تخار، و بدخشان اکثر تاجیک هستند ضمن اینکه اکثریت مردم سرخان دریا نیز تاجیک می‌باشند.

منبع:فارس

انتهای پیام/

داعش در افغانستان و تهدید آسیای مرکزی؛ واقعیت یا بزرگ‌نمایی؟

برچسب ها: داعش ، واشنگتن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.