به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ وزرای امور خارجه و دارایی سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان در نامهای مشترک خطاب به استیون منوچین، وزیر خزانه داری و مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا درباره برجام خواستار معافیت این سه کشور از تحریمهای ثانویه آمریکا شدند. پایگاه اینترنتی دولت انگلیس، متن این نامه را منتشر کرده است.
در ابتدای نامه آمده است: همکاران عزیز ما از تصمیم آمریکا برای خروج از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به شدت متاسفیم. ما معتقدیم برجام، که به اتفاق آراء در شورای امنیت سازمان ملل مورد تایید قرار گرفت، برای محافظت از منافع امنیتی جمعی ما حیاتی است.
در ادامه نامه ادعا شده است: به رغم اینکه آمریکا تصمیم گرفته است از برجام خارج شود، ما همچنان معتقدیم برجام بهترین ابزاری است که با آن میتوانیم مانع از دستیابی ایران به سلاح هستهای شویم. در این مقطع هیچ گزینه معتبر دیگری به چشم نمیخورد. بر این اساس، خروج ایران از برجام بیش از پیش موجب بی ثباتی در منطقهای خواهد شد که اضافه شدن کشمکشهای دیگری به آن فاجعه بار خواهد بود. ما هم در بیشتر نگرانیهایی که آمریکا در خصوص وضع برنامه هستهای ایران پس از سال ۲۰۲۵، برنامه موشکی بالستیک ایران و اقدامات بی ثبات ساز این کشور در منطقه ابراز کرده است، شریکیم. ما معتقدیم حفظ محتوای برجام بهترین مبنایی است که روی آن میتوانیم با ایران تعامل کنیم و به این نگرانیها بپردازیم.
در این نامه همچنین آمده است: ما به عنوان کشورهای متحد انتظار داریم که آمریکا از اتخاذ اقدامی که به منافع امنیتی اروپا لطمه میزند، خودداری کند. کشورهای E۳ و اتحادیه اروپا خود را متعهد میدانند سخت تلاش کنند به منظور پایبند ماندن به تعهدات خود در برجام تا زمانی که ایران نیز به تعهدات خود پایبند است، لغو تحریمهای ایران ادامه یابد. همانطور که میدانید، آژانس بین المللی انرژی اتمی اخیرا برای یازدهمین بار تایید کرده است که ایران همچنان به تعهدات خود پایبند بوده است. در نتیجه، ما از شما میخواهیم اطمینان خاطر بدهید که آمریکا به اقداماتی مبادرت نخواهد کرد که ممکن است به توانایی برای انجام دادن این کار در راستای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل لطمه بزند. تحریمهای ثانویه آمریکا در شکل کنونی خود ممکن است مانع از آن شود که اتحادیه اروپا لغو معنی دار تحریمهای ایران را تداوم بخشد. ما به عنوان متحدان نزدیک و بر اساس مذاکراتی که در چندین موقعیت داشتهایم، انتظار داریم که تاثیرات فراسرزمینی تحریمهای ثانویه آمریکا روی نهادها و افراد اتحادیه اروپا اعمال نشود و آمریکا بدین ترتیب به تصمیم سیاسی ما و حسن نیت بازیگران اقتصادی داخل سرزمین حقوقی اتحادیه اروپا احترام بگذارد.
ما در حمایت از این امر، به طور خاص از شما درخواست میکنیم:
- شرکتهای اتحادیه اروپا را که پس از روز اجرای برجام (۱۶ ژانویه ۲۰۱۶) قراردادهای خود را شروع یا تکمیل کردند از تحریمهای آمریکا معاف کنید.
- درباره حوزههایی از تجارت که از تحریمهای ثانویه آمریکا معاف هستند، مانند بخش دارویی، مراقبت بهداشتی، به صورت علنی اطمینان خاطر بدهید؛ و برای اجازه دادن به روابط اقتصادی در حوزههای کلیدی به ویژه در حوزههای انرژی، خودروسازی، هوانوردی غیرنظامی و زیرساختها، معافیتها را اعطا کنید.
- برای حفظ کانالهای بانکی و کانالهای تامین مالی با ایران معافیتها را اعطا کنید. این به ویژه شامل حفظ ارتباطات با بانک مرکزی ایران و نیز با دیگر بانکهای ایرانی که مشمول تحریمهای اتحادیه اروپا نیستند و حفظ ارتباط سامانه خدمات پیام رسانی مالی (سوئیفت) با این بانکها میشود.
- مطابق با زمان لازم برای کاهش فعالیت پروژههای مشمول تحریم شرکتهایی که ممکن است سرانجام بخواهند از ایران خارج شوند، دورههای قابل تمدید و سازگار در نظر بگیرید.
- مجوز عمومی H را طولانیتر کنید (تا شعبات خارجی شرکتهای آمریکایی بتوانند به تجارت ادامه دهند).
- بر معافیت حسابهای بانکی سفارتخانهها از تحریمها تاکید کنید.
در انتهای این نامه آمده است: لطفا توجه کنید که این درخواستهای اولیه درخواستهای مقدماتی هستند و شامل درخواستهایی نمیشوند که اداره کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانه داری به صورت مستقیم از شرکتهای اروپایی دریافت خواهد کرد. مقامات ما آماده اند در این روند از آنها حمایت کنند. ما اطمینان داریم، بر مبنای همکاری پایدار خود، قادر خواهیم بود علاجهای سریع و موثر برای این نگرانیهای فوری پیدا کنیم. در نتیجه، کشورهای E۳ و اتحادیه اروپا از رویکرد سازنده به مسائل ذکر شده در بالا استقبال خواهد کرد. در ادامه، ما آماده ایم به همکاری با شما در موضوعات مورد نگرانی مشترک ادامه دهیم.
انتهای پیام/