محققان دریافتند سلول درمانی می‌تواند راهکار درمانی امیدوار کننده‌ای برای ایسکمی اندام حرکتی ناشی از آنژیت باشد.

موفقیت سلول‌های بنیادی در درمان بیمار‌های شریان محیطیبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛مطالعه‌ای که محققان در طولانی مدت روی بیمارانی که برای درمان ایسکمی اندام حرکتی ناشی از آنژیت (AICLI) مورد درمان با سلول‌های بنیادی قرار گرفته اند نشان می‌دهد که این درمان برای آن‌ها بی خطر و موثر است.

این مطالعه می‌تواند منجر به ایجاد گزینه‌ای درمانی برای کسانی شود که دچار بیماری‌های شریانی محیطی خطرناک (PAD) هستند.

ایسکمی اندام حرکتی ناشی از آنژیت (AICLI) بوسیله التهاب عروق خونی ایجاد می‌شود و می‌تواند به انسداد شدید شریان‌ها در نواحی پایین تنه فرد شود. این امر منجر به ایجاد درد و اختلالات حرکتی در فرد می‌شود و حتی ممکن است به قطع عضو و مرگ فرد بیانجامد.

هر چند برای درمان این مشکل معمولا از جراحی‌های درون عروقی یا جراحی‌های بازسازی کننده استفاده می‌شود، اما این درمان‌های کلاسیک در ۱۵ تا ۲۰ درصد بیماران موثر نیست.

سلول درمانی گزینه‌ای امیدوار کننده برای بیماران مبتلا به AICLI است که گزینه درمانی دیگری ندارند. یکی از انواع امیدوار کننده سلول درمانی، استفاده از پیوند سلول‌های CD ۳۴+ خالص سازی شده (PuCeT) است که نتایج مطلوب کوتاه مدتی را نشان داده است. تاکنون هیچ مطالعه‌ای عوارض و نتایج طولانی مدت استفاده از این منبع سلولی را مورد بررسی قرار نداده است.

در مطالعه‌ای که اخیرا در بیمارستان ژونگ شان و با نظارت دانشگاه فودان صورت گرفت، پزشکان ۲۷ بیمار مبتلا به AICLI که تحت تزریق درون عضلانی PuCeT قرار گرفته بودند را برای پنج سال تحت نظر قرار دادند. نتایجی که در بلند مدت مشاهده شد حاکی از عدم نیاز بیماران به قطع عضو و بهبود شرایط حرکتی آن‌ها بود، به نحوی که آن‌ها طی پیاده روی هیچ گونه دردی را حس نمی‌کردند.


بیشتر بخوانید:استفاده از سلول‌های بنیادی در تهیه اطلس ژنوم انسان 



نتایج نشان می‌دهد که استفاده از سلول‌های PuCeT نرخ بقای بیماران را بدون نیاز به قطع عضور افزایش می‌دهد و میزان دردی که تحمل بیماران تحمل می‌کنند حدود ۹۰ درصد کاهش می‌یابد. نتایج بدست آمده که حاصل ارزیابی‌های بلند مدت بیماران است نشان می‌دهد که سلول درمانی می‌تواند راهکار درمانی امیدوار کننده‌ای برای این بیماری ناتوان کننده باشد.

منبع:مهر

انتهای پیام/

راهکار درمانی سلول ها بنیادی در بیماری‌های شریانی محیطی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.