به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، سیدکامل تقوی نژاد، رئیس کل سازمان امور مالیاتی درباره برنامه حذف اسناد کاغذی از فرایندهای مالیاتی، گفت: به علت اینکه بیشتر فعالیتهای سازمان از اظهارنامه، پرداخت ، رسیدگی و دادرسی مالیاتی به صورت الکترونیکی انجام می شود، با استقرار کامل طرح جامع در ادارات باید به سمت حذف اسناد کاغذی برویم.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور اظهار کرد: زمینه و مقدمات این کار فراهم شده و این مساله مورد تاکید وزیر اقتصاد نیز است. سیاست اصلی سازمان امور مالیاتی بر این است که فعالیت اصلی خود را با حذف کاغذ دنبال کند که قطعا در آینده نزدیک عملیاتی خواهد شد.
یکی از مهم ترین برنامه ها و پروژه های سازمان مالیاتی در یکی دو سال اخیر، پیاده سازی سامانه های طرح جامع مالیاتی و مدرن سازی فرایندهای آن بوده است. در حال حاضر، بسیاری از مراحل دریافت اظهارنامه تا پرداخت مالیات به صورت الکترونیکی انجام می شود که این موضوع می تواند علاوه بر کاهش خطاهای انسانی، باعث جلوگیری از فسادهای احتمالی و زدوبندهای مالیاتی شود.
همچنین برای تهیه اظهارنامه های مکتوب، سالیانه به میزان قابل توجهی کاغذ در کشور مورد استفاده قرار می گرفت که با الکترونیکی شدن کامل سامانه های طرح جامع مالیاتی، علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها، باعث جلوگیری از قطع درختان و استفاده از آنها به عنوان کاغذ شده است.
حسین میرشجاعیان؛ معاون وزیر اقتصاد با اشاره به بهره گیری از فناوریها و شیوههای مدرن در مالیات ستانی، بر ارتقای کیفیت سیستم مالیاتی کشور تاکید کرد و گفت: مالیات از دیرباز مهم ترین روش تامین مالی دولت ها بوده است و نقش بی بدیل آن بر کسی پوشیده نیست. توانمندی در اخذ مالیات مناسب به حکمرانی بهتر و ایفای نقش جدی تر دولت در فرایند توسعه کمک شایانی می کند.
معاون امور اقتصادی وزارت اقتصاد بیان کرد: مالیات ستانی مناسب نیازمند سیستم های مالیاتی مناسب و همکاری مودیان مالیاتی است. متاسفانه یکی از مهم ترین چالش های دولت ها در فرایند مالیات ستانی عدم تمکین مالیاتی مودیان به ویژه مودیان خُرد است.
میرشجاعیان ادامه داد: این امر از یکسو ناشی از عدم دسترسی اطلاعاتی دولت به این مودیان بوده و از سوی دیگر ناشی از پیچیدگی مقررات مالیاتی و بالا بودن هزینه های بالای تمکین برای مودیان خُرد است.
وی افزود: بهبود این شرایط مستلزم استفاده از روش هایی است که به ارتقای ارتباط میان ادارات امور مالیاتی، مودیان و حلقه های واسط میان آنها منجر می شود. فناوری های نوین و بهره گیری از شیوه های مدرن ارائه خدمات می تواند یکی از گزینه های پیش روی ادارات مالیاتی برای ارتقای کارایی سیستم مالیاتی و تمکین مودیان در برابر آن باشد.
این مقام مسئول در وزارت اقتصاد تاکید کرد: ظهور فناوری های نوین که منجر به افزایش سرعت تحلیل و انتقال داده ها شده، بر تمامی ابعاد زندگی بشر در هزاره جدید سایه افکنده است. مالیات و شیوه ارایه خدمات مالیاتی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و تحت تاثیر این تحولات چشم اندازی رو به تغییر را به نمایش گذاشته است؛ بنابراین توجه به تحولات و بررسی ظرفیت های بالقوه فناوری های جدید در جهت ارتقای کیفیت سیستم مالیاتی ضروری به نظر می رسد.
انتهای پیام/