اتابک وثوقی آسیبشناس گفتار و زبان در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مطرح کرد: مباحث زیادی در حوزه توانبخشی وجود دارد اما باید بدانیم توانبخشی را از کدام نگاه دنبال میکنیم، در عرصه توانمندی متخصصان توانبخشی ایران وضعیت خوبی دارند و توانبخشی ایران در حوزه بالینی از کشورهای حوزه خلیج فارس و اسکاندیناوی بهتر است اما تعامل بین جامعه توانبخشی و توانخواه خوب نیست.
وی اظهار کرد: با وجود تعدد انجمنهایی که در حوزه توانبخشی فعالیت میکنند و از سوی دیگر تعدد افراد نیازمند خدمات توانبخشی هنوز بانک اطلاعاتی از جامعه توانخواه نداریم و انجمنها و سازمانهای مردمنهاد در حوزه توانبخشی جزیرهای عمل میکنند.
وثوقی گفت: در بانک اطلاعات جامعه توانبخشی، متولیان سلامت آمار حدودی میدهند و در بسیاری از سخنرانیها بر اساس تحقیقات آمریکا صحبت می نیم که این وضعیت خوبی برای بانک اطلاعاتی توانبخشی کشور نیست.
وی اظهار کرد: آییننامههای وزارت بهداشت برای متولیگری توانبخشی، مورد حمایت نظام سلامت نیست؛ برخی مواقع در آییننامه مراکز جامع توانبخشی، توانبخش نمیتواند مسئول فنی باشد و ما باید از یک روانپزشک کمک بگیریم و این پزشک با پیشنهاد مبلغ 15 میلیون تومانی برای ارائه خدمات توانبخشی دست ما را خالی میگذارد زیرا خدمات توانبخشی حمایت دولتی ندارد.
عضو کمیته توانبخشی وزارت بهداشت افزود: در شرایطی که شاهد آمار معلولیتهای ناشی از ازدواجهای فامیلی، معلولیتهای ناشی از سکتههای مغزی و قلبی، معلولیتهای ناشی از تصادفات و سوانح و سایر کمتوانیها هستیم، میبینیم که جامعه توانخواه بیمه نیستند و فیزیوتراپی تنها رشتهای است که برخی حمایتهای بیمهای برای آن اعمال میشود.
وثوقی گفت: با توجه به نیاز جامعه توانخواه و اینکه وزارت بهداشت با عنوان متولی سلامت باید جامعه توانبخشی را حمایت کند میبینیم که آمار استخدامی متخصصان توانبخشی در دل حوزه وزارت بهداشت به حدود هزار نفر میرسد که این آمار خوبی نیست و باید با تعاملات کمیته توانبخشی وزارت بهداشت نقش توانبخشی را پررنگتر کنیم و جامعه، توانخواه را از خدمات محروم نکند.
وی گفت: اگر انجمن های علمی، سازمانهای مردمنهاد و صنفهایی که با جامعه توانخواه در ارتباط هستند و در عرصه توانبخشی فعالیت میکنند، مشارکت داشته باشند وزارت بهداشت نیز میتواند در گامی اساسی و اصولی خدمات بیشتر و بهتری را به جامعه توانخواه ارائه کند و شاهد کاهش آسیب کمتری در این قشر محروم جامعه باشیم.
انتهای پیام/