به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ آبدار مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تا پایان سال ۲۰۱۸ علاوه بر موزه مطبوعات چهار موزه دیگر به فهرست موزههای استان اضافه میشود، گفت: خانه موزه ستارخان، خانه موزه شیخ محمد خیابانی، موزه هنر مکتب تبریز و موزه آثار هنری استاد احد حسینی در راستای ارتقا ظرفیتهای گردشگری تبریز و آذربایجان راه اندازی میشوند.
همزمان با روز خبرنگار در سال گذشته، عملیات تجهیز و راه اندازی موزه مطبوعات آذربایجان در خانه تاریخی حریری تبریز واقع در عابرگذر تاریخی تربیت به عنوان خاستگاه اصلی مطبوعات این خطه در ۱۶۰ سال اخیر، آغاز شد.
قرار است در موزه مطبوعات آذربایجان نسخههای قدیمی جراید منتشر شده در استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی و زنجان و نیز دستگاههای چاپ این خطه همراه با دوربینها و عکسهای خبری قدیمی به نمایش گذاشته شود.
نمایش اسناد و ابزارآلات کار خبری همراه با دست نوشتهها و کتب تالیف شده توسط پیشکسوتان تاریخ مطبوعات آذربایجان در داخل و خارج از کشور از دیگر کارکردها و اهداف موزه مطبوعات آذربایجان است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به ضرورت تاسیس موزه مطبوعات آذربایجان، گفت: به تعهدی که به اصحاب رسانه داده ایم پایبند هستیم و امیدواریم با همکاری انجمن صنفی روزنامه نگاران استان و تامین محتوای موزهای برای موزه مطبوعات طی ماههای آتی به این مطالبه تلاشگران عرصه رسانه جامه عمل بپوشانیم.
آبدار با بیان اینکه موزهها مجموعههای منحصر به فرد و باارزشی هستند که موجب برقراری ارتباط میان انسان امروزی و پیشینیان میشود، گفت: موزهها قادرند علاوه بر فراهم آوردن امکان آشنایی مردم با فرهنگ جوامع و ارتقای شناخت آنان نقش بدیعی در ماندگاری فرهنگ بومی ایفا کنند.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی با وجود ۳۴ موزه از پیشگامان موزه داری در کشور است، افزود: موزههای یک منطقه نشانگر غنا و پیشینه تاریخی و فرهنگی آن منطقه و مردمان آن است.
وی ادامه داد: این گنجینه در آذربایجان شرقی برگهای تاریخ زرین ایران را ورق میزند و به همین سبب میراث فرهنگی استان با استفاده از تمامی ظرفیتها درصدد افزایش تعداد و تنوع موزههای استان در راستای معرفی بیش از پیش ظرفیتهای غنی تبریز و آذربایجان است.
آبدار اظهار کرد: آذربایجان شرقی به ویژه شهر تبریز در سال جاری به سبب رویداد تبریز ۲۰۱۸ و عنوان جهانی پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در کانون توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: با توجه به بررسیهای صورت گرفته، تبریز دارای مجموعههای ارزشمند شخصی تخصصی با تنوع بسیار زیاد در حوزههای مختلف است و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی این آمادگی را دارد که در صورت تمایل علاقمندان و صاحبان مجموعهها پس از طی فرایندهای لازم مجوز مجموعه داری برای ایشان صادر کند.
آبدار یادآوری کرد: تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی از جمله شهرداریها که اماکنی با عنوان موزه تحت مدیریت خود دارند برای یکپارچه سازی و ایجاد ساختار واحد باید با مراجعه به اداره کل میراث فرهنگی جهت اخذ مجوز فعالیت رسمی و قرار گرفتن در فهرست موزههای رسمی کشور اقدام کنند.
انتهای پیام/ش